Kesayangan Mama

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

PLEASE TAKE NOTE!!!

POSTAGE: MONDAY & THURSDAY

ORDER: TEXT/WHATSAPP

017-5267164

Wednesday, October 13, 2010

Bengang nie

Assalammualaikum w.b.t



Ni citer petang semalam. Dok tengah layan-layan Amanie borak2 kat umah pengasuh Amanie, tetiba fon berbunyi. Isyarat sms. Terus ambik fon dari poket seluar, mula membelek2 sms dari siapa. No fon yang tak dikenali dan ayat yang ditaip tu pun macam tak faham la. Sudah menjadi kebiasaan mama, terus abaikan apa2 call atau sms dari no fon yang tidak dikenali. Sebab mama malas nak melayan. Lepas tu, fon mama berbunyi lagi, kali ni bukan sms tapi incoming call. Mama tekan butang hijau (menjawab) untuk menjawab panggilan tu. Bila butang hijau tu dah ditekan mama dengar la pemilik suara disebelah sana. Perempuan. Dok hello..hello.. Mama pun hello la jugakkan. Tiba-tiba dia matikan panggilan. Wakkkkluu...Bengang la mama dengan manusia sebegini. Dah la call org, bila orang dah jawab ko boleh plak matikan panggilan begitu saja. Seenak rasa ko ja eh. Lagi satu yang boleh membengangkan mama, bila ada someone call kita, then bila kita jawab, boleh plak dia bertanya "NI SAPE?"..owhh sungguh tak boleh tahan begitu. Sepatutnya mama yang perlu bertanya, siapakah yang call  mama kan. Agak2 kalau ko nak dail sesuatu fon no. pasti ko dah tau dengan sapa ko nak becakap kannnnn. GILA!!! 

* mama memang bengang, kalau korang mama tak tahu la*

2 Bisikan Asmara (::

Khumaera Ismail said...

dia na kenalan ngan mama la tu.. ;)

My Little Diary said...

hehehe.. rilex ieda jgn bengang2... saya rasa org tu tak pegi skola, tu sbb tak tau adat menalipon org.. :)