Kesayangan Mama

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

PLEASE TAKE NOTE!!!

POSTAGE: MONDAY & THURSDAY

ORDER: TEXT/WHATSAPP

017-5267164

Wednesday, December 18, 2013

Happy Bila Anak-Anak Happy

Assalammualaikum w.b.t

Lamakan x update blog..hihi...Tetiba rindu nak berbloging lak.Terus capai fon dan mula la jari dok toktaptoktap menaip apa saja yang nak dicerita..

Bila dah jadi mak-mak ni semua keutamaan jatuh kepada anak-anak.Alkisah dah lama x bawa anak-anak keluar jalan.Cerita inipun dah lama tapi nak jugak cerita balik.Maklumlah mood rajin dok menguasai jiwa raga ni.Hahaha..

Jadinya,satu malam tu ajak husband bawa anak-anak p jalan kat Quensbay.Mereka punyala happy exspecially kakak Amanie la.Adik Arissa tak berapa nak pandai lagi nak mempamerkan reaksi happy tu tapi macam teruja la jugak.huhu..kebetulan kat quensbay malam tu ada funfair terus bawa anak-anak masuk.Beli token dan bagilah kakak Amanie main mainan yang sesuai untuk budak-bydak la kan..Bukan main seronok lagi dia.Happy mama dapat buat anak-anak gembira..

Ermm pesta penang pun lom p lagi ni..esok husband dah gaji boleh la slow talk ye dakkk..ekeke...Ni nak kongsi sket moment kat fun fair aritu..Layannnnn












posted from Bloggeroid

Saturday, November 30, 2013

Untuk Makluman Semua

Assalammualaikum w.b.t

Dear alls,

Mulai dari hari ini segala urusan jual beli produk yang saya jual PERLU dibuat di nombor telefon ini 
012-3530911..Anda perlu SMS atau whatsapp pun boleh. Ini kerana nombor 014-7453667 mengalami sedikit masalah.Segala kesulitan amat dikesali.
Harap maklum ye sayang2 semua.
Terima kasih...

Wednesday, September 04, 2013

Krim Ibu Putih

Salam Alls,

Hari ini saya nak share satu lagi produk yang sangat-sangat best..Apa lagi kalau bukan Krim Ibu putih.
Fenomena krim ibu putih pasti menjanjikan kulit yang putih, gebu, mulus dan tulusss.Kesan cepat dan sangat-sangat effective.Selamat dan bebas dari bahan kimia yang berbahaya.Hanya dengan satu kali penyapuan anda akan nampak kesan yang menakjubkan :) Ramai yang berpuas hati dengan krim ibu putih.


Inilah dia rupa krim ibu putih yang magic itu..Serius sangat best..Ini produk dari Malaysia yer sayang-sayang semua.


Krim Ibu Putih (20gm)



Ingredients :-

-Pati Anggur
-Pati Bengkoang
-Hyaluronic Acid dos tinggi
-Demineralize Water
-Vit E dos tinggi


Fungsi Krim Ibu Putih

mencerahkan kulit seawal seminggu
kecerahan secara alami dan natural
tiada kesan sampingan
tiada pengelupasan
menghaluskan pori-pori
menghilangkan jerawat & jeragat 
menghilangkan parut


Cara-cara Menggunakan

Hanya perlu campurkan krim IBU PUTIH ni dengan NITE CREAM atau LOSYEN WHITENING yang kita ada..Rasakan PERUBAHAN yang SUPER WHITE walaupun 1 HARI PENGGUNAAN IBU PUTIH 

Berminat : Boleh SMS 017-5267164 untuk order/pertanyaan
Terima kasih :)




Thursday, August 29, 2013

Salam alls,

Lama blog ini kesepian tanpa update cerita terkini.huhu...Hari ni nak promote produk yang saya jual yer :) Bagi sayang-sayang semua yang nak slim melim selepas berhari raya boleh cuba produk ini yer.Terbukti berkesan.Ramai customer yang berpuas hati..Mai la cuba yer



Figure Up - RM40/botol
Postage   : Semenanjung  RM5
                 Sabah/Sarawak  RM10
SMS 014-7453667 untuk order / pertanyaan

Bagi anda yang inginkan kulit cerah, sekata dan bebas dari cela jom cuba produk ini.. Sangat TERBAIK..
Tak perlu lagi  make-up tebal-tebal untuk menutup cela..Penggunaan yang konsisten pasti memberi hasil yang diingini.

 Adha Skincare - RM110
 Postage    - Semenanjung  RM6
                    Sabah/Sarawak  RM10
SMS 014-7453667 untuk order / pertanyaan

Thursday, July 18, 2013

Akhirnya...Milik Kami



12.07.2013 secara rasminya kami telah memiliki teratak kasih impian kami selama ini.

Alhamdulillah bersyukur sangat kerana dapat memiliki teratak sendiri walaupun bukanlah banglo,semi D macam orang lain ku tetap bersyukur.Step penting yang akan kami dahulukan adalah pemasangan grill pintu dan tingkap rumah.Bagi aku ini adalah sangat penting untuk safety teratak kami dari terjadi perkara yang tidak diingini.Bukan meminta tetapi lebih baik berhati-hati sebelum benda terjadi.

Sejak-sejak dah dapat kunci rumah ni hobi baru aku mengoogle dekorasi rumah yang cantik-cantik dan menarik.Bajet macam tinggi ja aku ni kan walhal habuk pun takde.Hahaha...Tak salah jika kita memasang impian dan mimpi..Insyallah akan aku realisasikan impianku step by step.Sekadar buat ikut bajet dan kemampuan kami suami isteri.Bila dihitung-hitung rasa macam baru kawin lak sebabnya semua benda nak pakai fulus...Haihhh...Dan dan Terkenang zaman baru kawin dan baru ikut suami ke kuaters kem Tun razak.Semuanya serba simple tapi sweet :)



















Dalam kepala hotak ni macam-macam perancangan dah disusun ikut stepnya dari ysng paling penting hingga ke yang remeh temeh.hihihi...Sampaikan untuk raya pun tak berapa fikir sangat dah.Tudiaaaa sakan naaa.Macam lah nak terus menetap kat rumah sendiri kan.Rasanya kami takkan menetap lagi kt sini kerana tempat keja kami suami isteri jauh laaa.Jika suami dapat posting kat Sg Petani insyallah kami akan menetap di "Teratak Kasih Kami"...ngehngehngeh...

Ramai orang kata kalau dah tak nak tinggal kat sana lagi kenapa tergesa-gesa mau settle kan hal rumah tu.Dari awal aku ada mention yang akan buat benda-benda penting ja contoh pemasangan grill pintu dan tingkap,masuk wiring suma dan sebagainya.Setidaknya boleh jadi rumah persinggahan kami ketika hari minggu.So sahabat-sshabat nanti weekend nak cari aku haruslah cari aku kat Sg.Petani okies.Hahaha...
Setidak-tidaknya taklah terbiar rumah kami tu.Buat masa ni belum nak renovet apa-apa lagi guna yang siap sedia ada ja.Hihihi bajet kecikk kann..Haruslah beringat...Sambil-sambil tu dok mikir jugak nak sewakan ke tidak rumah ni.Nak sewa macam sayang jaaa...Tengok la macam mana nanti.Lepas ni confem up bab rumah ja..So sapa-sapa yang menyinggah di blog kisahsyaida ni janganlah menyampah dengan hakakkk yer...Biasa la kannn.Orang kedah dok kata keciwi lagi tuuu...Makanya biarlah hakakkk dengan keciwi hakak yer...Rumah dah buruk nanti hilang lah keciwi tuuu jadi jangan risau yer...hihihi..
K byeee
posted from Bloggeroid

Friday, May 24, 2013

Figure Up - Ready Stock

Salam all...nak iklan sket naaaa



Figure Up
*KAPSUL DIET MAMPU MENURUNKAN BERAT 10-15KG SEBULAN*

RM55(SEM) / RM60(SS)

Anda ingin kurus!!Anda ingin perut yang kempis!!Jom cuba figure up.Mudah dan berkesan tanpa perlu BERLAPAR/BERDIET.Hanya 1 kapsul sehari sebelum sarapan.Banyakkan minum air putih.Anda pasti teruja dengan hasilnya

SMS 014.7453667 UNTUK ORDER/PERTANYAAN

P/S: READY STOCK ITEM

♥AURA WHITE 900000MG
♥ADHA SKINCARE SET PINK
♥SERUM VIT C,E+COLLOGEN
♥FIGURE UP
♥OBUSE LIPTIN RED APPLE & ORANGE ONLY
♥SABUN SUSU BERAS COLLOGEN

posted from Bloggeroid

Tuesday, May 14, 2013

Àdha Skincare-Promo May



Memandangkan Mei terdapat beberapa hari yg istimewa dan amat bermakna dalam hidupku.Saya sangat berbesar hati ingin membuat promosi bagi setiap pembelian adha skincare bermula pada hari ini - 31 May 2013

Jom cepat dapatkannya adha skincare sebelum kehabisan stok.

Rm110s/RM115ss

Free pstagr
Free liptin
Free shishedo mask

Sms 014.7453667@whatsapp 012.3530911 untuk order /pertanyaan
posted from Bloggeroid

Adha Skincare



Beli 1 Set Adha Skincare
Percuma liptin
Percuma Shishedo Mask

Üntuk 10 orang TERAWAL SAHAJA
SMS 014.7453667@whatsapp 012.3530911 untuk order/pertanyaan

Manfaat Adha Skincare
♥Melembap,memutih dan mencerahkan kulit
♥Menyamarkan garis2 halus atau penuaan
♥Menyamarkan parut dan noda2 hitam diwajah
♥Mengecilkan pori2 wajah
♥Mencegah dan mengurangkan risiko timbulnya jerawat
♥Kandungannya dari alam semulajadi
♥Bebas mercury dan hidroquinon serta bahan kimia yang lain

posted from Bloggeroid

Saturday, May 11, 2013

Happy Weekend

Happy weekend all..Saya dan family nak begerak balik kampung.Sambut bezday anak dara sulung kami di kampung..hihi...Sekejap ja rasanya dah besar pun anak daraku dh 3 tahun.Selamat ulangtahun ke 3 sayang..Semoga dikau menjadi anak yang solehah buat mama dan papa.Semoga dikau beroleh kejayaan dan dpermudahkan segala urusan di dunia dan akhirat.




My partime workplace..:)


Mama nak interprem jugak.kehkeh


Adikpunnn...hihi
posted from Bloggeroid

Jom Dapatkan Kulit Sempurna Dengan Aurawhite



FREE POST
FREE 3D MASKER
FREE SHAKER
FREE RUMPAI LAUT GRED AA
FREE SABUN SUSU BERAS
FREE EYE CRYSTLE COLLOGEN MASK

RM150S/RM160SS

SMS 014.7453667 UNTUK ORDER@PERTANYAAN

posted from Bloggeroid

Friday, May 10, 2013

Salam Alls...




Kini Aura White datang dengan formula baru ! Penambaikan yang amat ketara, daripada 400,000mg ke 900,000mg .. Banyak tak banyak kannn ! Memang berbaloi sangat .. Selain tu, ditambah dengan 2 stem cell baru .. Dulu cuma 3 stem cell sahaja, sekarang 5 stem cell ! Apa cell stem yang 5 tu ? Ini dia, TOMATO, APPLE, ROSELLE, SNOW LOTUS & RASPBERRY .. Banyakkan uolls ? Botolnya pun elegan dan tinggi daripada yang dulu .. Mai, mai, mai beli !

PRODUK PENCERAHAN KULIT YANG PERTAMA DI MALAYSIA MENGABUNGKAN 5 STEM SEL DARI TOMATO, APPLE, ROSELLE, SNOW LOTUS & RASPBERRY BERSAMA GLUTATHIONE DAN TILAPIA KOLAGEN!!!


Antara kebaikkan minuman Aura White
a) 50% pencerahan ketara dalam masa 1-2 minggu
b)pemulihan kulit yang rosak & bermasalah
c)rambut lebih sihat ,halus & bersinar
d)mengurangkan keduan & gars halus
e)melambatkan proses penuaan
f)mengatasi masalah sembelit
g)mengurangkan sakit sendi
h)meningkatkan tenaga & lebih aktif
i)mengurangkan rekahan kaki
j)menguatkan otot,kuku dan tulang
k)mengandungi nutrien yang tinggi sesuai bagi ibu mengandung


RM150S/RM160SS

READY STOCK YER:)

SMS 014-7453667 untuk order / pertanyaan


Owh ya..Set Adha Pink, serum vit c dan sophie magic cream pun READY STOCK :)

Wednesday, May 01, 2013

New Aurawhite 900000mg

Salam..selamat hari pekerja untuk semua yang bergelar pekerja:)

Ramai bertanya kepada saya Aurawhite 900000mg dah jual ke belom? New stock paling awal insyallah jumaat ini masuk.Paling lambat selepas PRU13..huhu...

Harga masih sama dan yang bestnya seperti biasa hadiah akan diberikan untuk setiap pembelian..inilah rupanya new aurawhite..


READY STOCK
♥Aurawhite
♥Ferwhite
♥Adha beauty care set pink
♥Serum vit c,e+collogen
♥Maixara C-Sential
♥Ferskin
♥Sophie Magic Cream Blusher

ØUT OF STOCK
♥Figure Up - insyallah jumaat ini stock masuk


SMS 014-7453667 untuk order/pertanyaan

posted from Bloggeroid

Friday, April 26, 2013

Figure Up Slimming Kapsul



Fenomena Figure Up sedang menggegarkan pasaran sekarang ini.Mudah dan berkesan untuk mendapatkan berat badan yang diimpikan.Cuma ambil 1 biji dan telan sebelum sarapan dan minum segelas air putih.Makan macam biasa tak perlu berdiet-diet.Hanya perlukan minum banyak air putih sekurang-kurangnya 2-3 liter sehari.Lebih tidak mengapa kurang jangan.huhu...Lepas 5 hari tengok hasilnya...menabjubkan...

*HALAL
*Produk buatan Malaysia
*100% Herba
*Boleh diambil ketika period
*Ibu menyusu juga boleh ambil FU (anak 7bulan ke atas)
*Mengandung tidak boleh ambil
*Tiada pantang larang dalam pengambilan makanan

FUNGSI/MANFAAT
♥Mengawal selera makan
♥menghalang pembentukan lemak
♥mengurangkan pengambilan gula,♥meningkatkan metabolisme
♥menukarkan kabohidrat kepada tenaga yg mana merupakan 5 faktor utama di dalam pengurusan berat badan
♥Diformulasi dari bahan-bahan herba semulajadi yang bertindak menurunkan berat badan dan membakar lemak berlebihan di dalam tubuh badan
♥Tanpa perlu menahan lapar dan tidak membuatkan anda cirit-birit
♥Dikeluarkan dari kilang bertaraf GMP dan diselia dengan begitu rapi semasa proses pengeluarannya
♥Mengandungi pelbagai jenis bahan semulajadi seperti Garcinia Cambogia,ekstrak teh hijau,Citrus Aurantium dan Alovera yang mempunyai fungsi pelangsing dan membakar lemak
♥Telah diekstrak menggunakan teknologi moden yang canggih untuk menghasilkan produk yang mampu memberi kesan untuk menahan aktiviti enzim dalam perut dan usus supaya lemak berlebihan didalam makanan yang diambil tidak dapat diserap oleh tubuh.Kesan ini dapat dilihat pada najis yang berminyak semasa pembuangan air besar yang mana seseorang boleh mengeluarkan jumlah lemak yang sama seperti yang telah diambil.

PENTING!!!!
Figure Up Slimming Capsule ini telah menjalani ujian makmal dan didapati BEBAS SIRBUTAMIN (ND = NOT DETECTED) Bermaksud tiada bacaan tersebut dikesan didalam produk Figure Up.



Jadi jangan ragu-ragu untuk mencuba produk ini.Jom langsing dan sihat bersama Figure Up Slimming Capsule sekarang.


Stok yang baru sahaja direstok semalam atas permintaan yang sangat memberangsangkan dari customer.

1 Botol = 30biji = 1 Bulan

SMS 014-7453667 untuk order/pertanyaan

Hihi..selingan di petang hari ;)

posted from Bloggeroid


Prinsip Jatuh Dalam Perniagaan.

Jika anda jatuh sekali, Jangan Sesal.... Allah Taala ada!

Jika anda jatuh kali ke 2, Jangan Sesal.... Allah Taala ada!

Jika anda jatuh kali ke 5, kali ke6, kali ke7, Jangan Sesal...
Berdoa.. Minta 1000x sungguh2 padanya.
In Shaa Allah akan ada bantuan darinya daripada tempat yang tidak disangka2...

Jika anda jatuh 100x atau 1000x pun, Jangan Sesal... Jangan berhenti berharap padanya.
Berdoa, Bersyukur dengan apa yang ada, Tawakkal dan Jangan Menyerah Kalah sehingga ke Titisan Darah Terakhir.

Perniagaan bukan untuk diri sendiri! Perniagaan dijalankan kerana untuk membantu menambah nilai hidup orang lain.
In Shaa Allah, Allah Taala akan menambah nilai hidup anda.

Wednesday, April 24, 2013

Ÿang Saya Guna Dan Amalkan

Di zaman bujang-bujang dulu sampailah dah kawin tapi belum ada anak,saya tidak mementingkan sangat penjagaan wajah dan kesihatan dalaman.Maklumlah masa itu muka memang tak ada masalah dan kesihatan pun bagus2 saja..Yakin sangat kesihatan bagus kan.Iyalah dah tak penah dapat apa2 sakit kira alhamdulillah la kan.

Start saya preganant anak 1st,jerawat suka sangat timbul terutamanya kat kawasan pipi.Paling menyedihkan siap tinggalkan parut degil tu.huhu...muka rasa comot sangat.Berceloreng rasa hahaha...Orang kata pembawakan budak perubahan hormon.Jerawat bukan yang Yang kecik2 tapi yang bapak punya besar siap ada nanah tu..huhu...Selepas abis pantang barulah saya ada kesedaran untuk menjaga kesihatan kulit dan dalaman..Macam2 produk saya try tapi hasilnya hampeh..

Pregnan anak ke dua pun muka teruk plus selalu sakit pinggang.Nak tunduk seksa sangat.huhu...Mungkin peningkatan usia sama kot.Saya terus try and error macam2 produk.Lastly saya ada terbaca review seorang blogger mengenai A-Dha Beauty Care..Teruja untuk mencuba terus order on9 dari seseorang.Hasilnya agak lambat tapi sangat puas hati.Asalkan tak perlu sakit2 kan diri untuk dapatkan kulit yang sihat.







Ïnilah antara skincare dan supplimen yang saya amalkan.Memang berpuas hati.Walaupun kulit daku taklah secantik artis yang suci mulus gebu gebas tu..tapi at least dah tak kusam lagi dan tak perlu dah nak tempek foundation tebal2 bila nak p kerja atau ke mana2.Memang menjimatkan masa...kulit terasa sihat dan bebas bernafas yang paling penting liang2 pori pun makin mengecil dan jerawat memang malu2 dah nak timbul kat mukaku.Percaya atau tidak sakit pinggangku dah hilang selepas amalkan Aurawhite.Alhamdulillah...Nah daku tempek sekali muka kepuasan hati yang amat sangat dengan kulit sekarang...muka tanpa make-up atau bedak.Hanya sapu serum dan krim siang adha,lipstik,eyebrow dan eyeliner...huahuahua





Ÿang shawl kuning tu gambar semalam selepas mandi.hihihi...memang naked face betollahh...huhu....

Ok itu..jer...kang ada yang menyampah berhari2..kuangkuang....

§elingan
Ready stock
♥àdha beauty care pink
♥aurawhite glutacologen
♥Ferwhite
♥Ferskin vitamin
♥Maixara c-sential
♥serum vit c,e+cologen
♥figure-up

SMS 014-7453667 untuk order/pertanyaan

posted from Bloggeroid

Tuesday, April 23, 2013

Lagi Testimoni àurawhite

Alhamdulillah...ada 2 lagi feedback positif dari customer saya setelah pengambilan aurawhite..Aurawhite bukan saja untuk kecantikkan kulit malah juga bagus untuk kesihatan dalaman.perlu diingatkan pegambilan apa2 ja suppliment wajib minum air putih 2-3liter sehari untuk kadar penyerapan nutrien yang cepat.






READY STOCK
♥AURAWHITE - RM150S/RM160SS
♥FERWHITE - RM95S/RM105SS
♥FERSKIN VIT - RM65S/RM75SS
♥ADHA SKINCARE
♥SERUM VIT C,E+COLLOGEN
♥MAIXARA C-SENTIAL - RM109S/RM115SS

SMS 014-7453667 UNTUK ORDER/PERTANYAAN

posted from Bloggeroid

Saturday, April 20, 2013

Banyak Benda Nak Update Tapi Tak Sempat

Hello ladies...saya sangat sibuk sejak 2 menjak ni.Banyak sangat benda nak update kat anda semua tapi tak sempat.Kalau ada kat rumah lagi tak sempat nak update sebab kena layan ragam anak-anak.:)

Insyallah malam nanti kalau sempat saya update.Cuma sekarang saya nak update good news untuk peminat Maixara C-Sential.Haritu saya ada inform sayang2 semua yang saya nak pencen dari jual Maixara.Memandangkan masih ada yang nak saya jual MCS makanya pun tarik balik kenyataan saya sebelum ini dan akan terus menjual MCS kepada anda.Best tak.hihi..Ada gift jygak tau untuk pembelian MCS.tunggu malam ni saya update kan.

Ready stock
1.Aurawhite - RM150s/RM160ss
2.A-dha Skincare
3.Ferwhite - RM95s/RM105ss
4.Maixara - RM99s,RM109ss
5.Ferskin - RM65s/RM75ss

Àll FREE POST

posted from Bloggeroid

Friday, April 19, 2013

INFO MENGENAI FER WHITE


FER WHITE adalah produk baru keluaran FEREENA BEAUTY


Produk ni sekali pandang macam sama dengan AURAWHITE kan..Tetapi sebenarnya kandungan produk FER WHITE dengan AURAWHITE adalah tidak sama. Harga produk FERWHITE jauh lebih murah memandangkan pengasas produk ini mempunyai kilang sendiri yang tidak perlu melibatkan orang tengah. Yang penting harganya memang mampu milik oleh semua golongan...


Kenapa wanita perlu FER'WHITE selain dari utk kecantikan?

Wanita sekarang banyak yang berkerjaya...dari pagi memandu di awal hari,ke office dan petang hari pulang kerja dengan traffic yang sibuk, hiruk-pikuk pelbagai kenderaan, bebanan tempat kerja, sampai dirumah dengan anak-anak perlu dijaga dan dibelai, menyediakan makanan, menyediakan persiapan dan tak LUPA pula si suami yang dahagakan belaian tapi isteri sudah hilang energy dan keinginan .....tambah-tambah dengan berat badan yg berlebihan, berat tanggungjawab di tempat kerja, ahkhirnya kewajiban terhadap kehendak suami diletakkan di belakang dulu.....


Masalah utama adalah tiada tenaga......tak larat nak melayan. Dalam lain istilah,tiada mood....dan sebagainya...akhirnya banyak masalah yang timbul...
Apa yg FER'WHITE boleh bantu anda wanita yang kekurangan tenaga? 
Ya....selain anda ambil di sebelah pagi anda juga perlu ambil FER'WHITE di sebelah malam sebelum tidur....untuk kecantikan anda boleh dapatkan kesan....tapi di sebaliknya apa YG FER'WHITE boleh bantu anda?..........
Yes....jawapannya adalah tenaga segera akan anda perolehi apabila anda minum secawan FER'WHITE .....jadi...... GONCANG Jgn tak GONCANG ......shake sepuasnya dengan FER'WHITE ....



Ferwhite Dikawal Selia Dibawah Akta Makanan KKM


FER'WHITE tahan untuk sebulan...Minum 2 scoop 2 kali sehari..Jika anda hanya consume 2 scoop,1 kali sehari anda boleh jimat 1 jar sehingga 2 bulan..Terpulang kepada bajet masing-masing. Ambil ketika perut kosong.

sekali rasa pasti nak lagi rasanya yg sedap berperisa strawbery..baunya yg wangi kesannya sangat efektif tunggu apa lagi..

cepat-cepat sementara stok masih ada.. Harga yang ditawarkan pun berpatutan ok... 

Harga 1 jar + Free Shaker Free postageFree 6 Gifthanya RM95 (sm) ; RM105 (ss) ok.... Berbaloi & murahhhhh kan heheh... 

SMS 014-7453667 untuk order/pertanyaan

Kandungan : 
  • L-GLUTATHIONE :

Bertindak sebagai anti oksida yang dapat mencerahkan warna Kulit,gluthathionen memang umur lam hati manusia cuma bezanya tinggi dan rendah sahaja. juga agen imunisasi dan detoksi.
  • KOLAGEN :
Membina sel-sel baru,menguatkan ikatan sel kulit,yang membolehkan kulit jadi tegang,cerah dan cantik. mengelakan kulit dari kedut dengan pantas.
  • HYRALONIC ACID (HA) :
Penting untuk sendi, kulit, mata, gusi, rambut. HA pun sudah ujud sejak penciptaan ADAM didalam DIRI manusia, semakin tua HA akan semakin Kurang. FUNGSI HA melembabkan kulit, kulit elastic, pembentukan kolegen, meningkat kolegen, menghilangkan garis halus, metabolisma badan.
  • ACAIBERRY :
Anti oksidan, slimming, mampu melawan radikal bebas, AWET MUDA.
  • L-CARNITINE :
Anti oksidan, membaiki sel badan dengan pantas.
  • DEXTROSE ANDYROUS :
Anti penuaan.
  • ACID FOLIC :
Ko enzyme dalam sintesis DNA dan RNA. Penting untuk pecahan dan sel penyalinan kulit.
  • MALIC ACID :
Menentang jangkitan kuman dan bakteria dan mikro organisms dalam FER'WHITE.
  • STRAWBERRY :
Anti oksidan, merawat kulit, menegangkan kulit, dan kelembapan kulit.
  • L-TAURINE :
Anti oksidan dan membaiki sel sel badan.
  • APPLE STEM CELL :
Membantu melambatkan proses penuaan, membaiki sel-sel kulit, kulit menjadi tegang dengan amalan pengambilannya.
  • EKSTRAK MANGGIS :
Membantu merawat kulit dan menyembuhkan jerawat, menjadikan kulit lebih cantik.
  • DSM RDA vitamin mix :
Vit A - Kulit jerawat dan kulit keping.
Vit B - menjaga sistem pengahadaman,serap. nutrients, jaga saraf.
Vit C - PEMBENTUKAN dan memelihara kolegen.
Vit D - Membantu menyerap kalsium.
Vit E - Membantu Kulit kelihatan Muda, membantutkan penuaan akibat radikal bebas.
Vit K - Memelihara sel dalam badan supaya kekal sihat.

Jelas gitu kan ? Hehe. 15 bahan terbaik ada dalam FER'WHITE tauuuuu. Rugi tak mencuba sekarang ;

♥♥ INFO COLLAGEN ♥♥

♥♥ INFO COLLAGEN ♥♥

Antara sumber collagen terbaik adalah collagen bersumber ikan laut dalam,kerana mempunyai nilai protein yg tinggi dan jauh daripada pencemaran.Setakat ini sumber collagen yang terdapat pada ikan ialah dari sisik atau kulit ikan .....

>COLLEGEN KULIT IKAN TALAPIA MERAH
IKAN MERAH SUMBER COLLEGEN TERBAIK DAN TAHAN LASAK
-SANGAT LASAK DAN ELASTIK
-KEPADUAN SEL YANG SANGAT TINGGI
-TINGGI KAPASITI DALAM MENNGEKAL KELEMBAPAN

>KELEBIHAN KOLEGEN IKAN
-MOLEKUL KECIL
Collegen ikan yang digunakan berfungsi untuk mudah diserap ke dalam tubuh

>COLLEGEN IKAN
Sangat mudah dihadam dan membantu membentuk semula collegen yang kian menyusut pada bahagian sendi,tulang,kulit dan lain lain

>KERAP DIGUNAKAN
Kajian klinikal awal menunjukkan pengambilan Collegen ikan pada sukatan yg betul selama 66 hari mampu memperbaiki penuaan kulit sebanyak 80%...

Apakah Glutathione

♥♥ MARI KITA BACA DAN FAHAM ♥♥

Glutathione- what is this??

Fungsi Glutathione:-

~Memutih dan melicinkan kulit
~Melambatkan proses penuaan
~Melangsingkan badan
~Untuk kecerahan berganda dan membentuk wajah menjadi lebih runcing
~Menyekatakan tona warna kulit menjadikan kulit lebih bersinar
~Menghilangkan jerawat dan juga parut jerawat
~Mengurangkan kedutan dan bintik2 gelap dan membantu mempercepatkan kulit menjadi lebih berseri-seri dan kemerah-merahan secara semulajadi
~Supplement yang mudah dan selamat
~Anda tidak perlu menahan sakit dan membazirkan wang anda dengan kaedah suntikan dan pembedahan

Manfaat Glutathione pada tubuh:-

* Mengatasi masalah kesulitan hamil & menambah bilangan sperma (untuk lelaki)
* Mencegah dan merawat gejala kanser, HIV, fibroid, alzhemeir, Parkinson, thyroid
* Merawat gejala berkaitan paru2 seperti lelah, radang paru2 & emphysema (udara berlebihan dalam paru-paru)
*Merawat masalah hati (menyahtoksin nikotin, alkohol)
*Merawat keletihan melampau, katarak & masalah mata, diabetes, darah tinggi
* Melindungi jantung & merawat kolesterol
* Melambatkan proses penuaan, meningkatkan system imuniti, merawat rambut gugur dan lain-lain

Keberkesanan pada kulit :-

* Mengecilkan pori-pori & menjadikan kulit lebih lembut, segar & berseri-seri
* Menghindari pigmentasi serta mengawal & mencegah kesan jerawat
* Jawapan kepada kedutan awal
* Menghasilkan & membaiki DNA
* Membasmi nikotin dalam badan

Tiada gejala negatif terdapat pada gluthathion kecuali "Pencerahan Kulit Secara Keseluruhan…"

Berapa lama nampak kesan? hmmmm.....

Perubahan seawal dalam 2 minggu, perubahan ketara adalah seperti berikut:
* Kulit yang sederhana cerah "Light-medium brown skin" : 1-3 bulan
* Kulit yang tona gelap "Dark brown skin": 3-6 bulan
* Kulit yang amat gelap " Very dark skin" : 6-12 bulan
* Kulit hitam " Black skin": Sekurang-kurangnya 18 bulan ke atas

Cara Pengambilan Gluta :
Sebelum pengambilan produk ini disarankan lakukan detoks selama 3-5 hari supaya toksin di dalam badan dapat di keluarkan dan proses keberkesanan produk super whitening gluta lebih cepat berkesan.

NO NO too:-
* kanak-kanak dan orang yang sudah berumur 55 tahun ke atas dilarang untuk mengambil gluta ini.

*Jangan ambil kafein dan minuman berkarbonat semasa pengambilan GLUTA ini kerana ia boleh menyerap Vit C, kolagen dan glutathion (agen pencerah) dalam badan.
Jika hendak minum juga jarakkan masa 3-4 jam selepas pengambilan gluta.

*Minum air putih 2-3 liter sehari bagi melancarkan pembuangan toksin dan mengoptimumkan penyerapan kolagen oleh badan untuk mendapatkan hasil yang lebih cepat.

Kesan penggunaan terhadap individu mungkin berbeza mengikut pelbagai cara terhadap pengambilan individu itu masing-masing.

Saturday, April 13, 2013

A-dha Super Awesomeee Product :)



JOM sama2 try A-Dha product yang super awesomeeeeeee ni... why SUPERRRRRRR awesome???? read this;

♥ anda x perlu pakai make-up tebal2...cukup dgn krim siang,muka akan nampak fresh n segar sampai ke petang atau malam
♥ dah x payah nk bwk compact/loose powder dlm beg dan x payah masuk toilet selalu time dating sbb nk touch up muka sbbnye bila dah pkai adha (especially whole set) mmg kita x nk pakai and malas nk make up pun. Yela dulu make up sbb nk tutup cela wajah. Skrg wajah dah licin gebu flawless nk pkai make up watpe..nk tutup apa lg kan..hihi
♥ menyenangkn hidup dan tak melecehkan..yela klo kuar pg blk mlm confirm kena solat kt mall..haaa bila pkai adha uolls dah x payah nk guna make up remover/tisu basah/baby oil/olive oil segala utk buang make up 4 prayer
♥ part ni favourite tin..hihi yelaaa kita pkai handbag kecik je mana muat nk taruk sume.. now yang perlu dibawa dalam make-up box hanyalah eyeshadow,eyeliner,eyebrow,mascara,lip gloss *hebatttt*
♥ confident level automatik tinggi even x pkai concealer/foundation/bedak sbb kulit dah flawless glowing dan cerah secara semulajadi
♥ kulit kita akan lebih bebas bernafas dan sihat sejahtera.. sbb ape? Sbb x byk chemical kt muka n liang roma/kulit muka tidak ditutup oleh segala concealer/bedak foundation..klo x lemas kulit kita uolls..skrg fresh je clean n clear..hik
♥ dan yg plg penting,dgn ADHA kulit lebih LICIN, BEBAS JERAWAT, CERAH, MULUS, GEBUUUS GEBASSS, KESAN PARUT PUDAR, TONA KULIT SEKATA (xde la bertompok kt situ bertompok kt sini) WHITEHEAD N BLACKHEAD HILANG.. say GOODBYE to skin problems/dull skin..babai kulit kusam babai parut2 babai tompok2 hitam babaiiiii… haiii2 kulit putih cantik berseri ;)

 ♥ SMS 014-7453667 untuk order/pertanyaan


Thursday, April 11, 2013

Perbezaan AURAWHITE & FRE'WHITE !

Perbezaan AURAWHITE & FRE'WHITE !

1.FerWhite ~~500000mg!!.Bukan Pure Collagen(mix bhn- Kolagen Ikan talapaia, L gluthathione,acaiberry, ekstrak mangosteen, vitamin a, b, c, d, e, dan k, hyarulonic acid, L -carnitine, l taurine, folic asid, protein, dextrose,.....dan yg paling mahal epal stem cell +grape seed ekstrak-minum -permulaan 2 scoop(pagi n mlm)~thn 1-2 bulan(perisa strawberry)

2.AURAwhite~400000mg!!! bkn PURE Collagen yer(mix bahan- Kolagen ikan talapia+GLUTA + VITAMIN C + HYALURONIC ACID dgn bahan semulajadi lain seperti lemon,turnip,strawberry,maquiberry,papaya,sarang burung,astaxanthin,pineback+ TRIPLE STEMCELL tomato,roselle,apple ♥--permulaan 2 scoop(pagi n mlm)~thn 1-2 bulan(perisa lemon berry)

• Syarikat lain2
• Dos lain2
• Kandungan lain2
• Pilihan ditangan anda...ikut selera masing2...kesan same hebat je...brgntung pd tbuh bdn kita jugak....

FERWHITE RM95 SM/RM105 SS
AURAWHITE RM150 SM/RM160 SS


SMS 014-7453667 untuk order

Jom Cuba Fer White


BELI 1..Anda dapat 6 HADIAH PERCUMA

NEW PRODUCT!!

Untuk anda yang nak juga putih gebu TETAPI budget kurang.



JOM LA CUBA FERWHITE
FER WHITE..Lebih Jimat!! ♥ ♥
"Sepantas ferrari sehebat Fereena"

HARGA JUALAN
RM95.00 (WM)
RM105.00 (EM)

♥ FREE POSTAGE 
♥ FREE SHAKER
♥ FREE CARAMEL
♥ FREE EYE MASK COLLOGEN
♥ FREE FOOT DETOX
♥ FREE SABUN SUSU BERAS

Dan juga DAPAT "ONE MYSTERY GIFT" dari pihak kami..
WoW!! Sungguh!!.. tak cayo takpo..:)

SMS 014-7453667 untuk order/pertanyaan





FREE 1 JAR!!! *untuk reload kali - 11*



JUST4U ! Kpd kawan2 dan customerku yg dah beli dan minum AURA WHITE and FER'WHITE last week, teruskan membeli dan minum. Utk order ke-11x anda akan dapat FREE 1 jar !!!

Ini BETUL2 TAU....Bukan COBAAN..hihik..

Sms 014-7453667 untuk order/pertanyaan