Kesayangan Mama

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

PLEASE TAKE NOTE!!!

POSTAGE: MONDAY & THURSDAY

ORDER: TEXT/WHATSAPP

017-5267164

Sunday, March 31, 2013

Penangan Aura White

Assalammualaikum w.bt

Salam ladies n bloggers..Selamat berhujung minggu.Alhamdulilah AURA WHITE semakin mendapat sambutan yang memberangsangkan.Produk bagus semestinya mendapat tempat dihati kita.AW kini menjadi HOT STUFF dikalangan minuman kecantikan kesihatan.Permintaan tinggi dari hari ke hari.Tq all yg membeli dan memberi kepercayaan anda kepada pihak kami.

Pihak kami memberi jaminan barang anda akan sampai ke tangan anda dalam masa 2-3 hari berkerja selepas pembayaran di buat.Pihak kami sedaya mungkin akan berusaha menjawab pertanyaan dan mengambil order dari anda dengan kadar segera.TQVM darlings kerana memberi keyakinan dan kepercayaan anda dengan membeli dari pihak kami.Sokongan anda amat dihargai.Semoga kita semua mendapat manfaat dari ilmu dan rezki yang halal dan berkat.Insyaallah...



posted from Bloggeroid

Nak Kulit Cantik , Sihat , Tanpa Kesan Sampingan?


POSTAGE KE SELURUH NEGARA

Dalaman + Luaran :
**AURA WHITE ( kulit cerah + gebu ) 
RM150 S/RM160 SS 
FREE POST,FREE SHAKER,FREE MASK (HOT ITEM)
Luaran :
**4in1 MASK + SCRUB ( kecilkan pori + buang white/blackheads + Gebu ) 
RM60 S/RM65 SS 
FREE POST, FREE BRUSH, FREE 5PCS GAUZE
**Adha Skincare (Menegang,melembap,mencerahkan kulit,mengawal jerawat,mengecilkan pori2,memudarkan parut2 dan jeragat)
RM126S/RM130SS FREE POST

UTK ORDER @ PERTANYAAN
SMS 014-7453667
WHATSAPP : 012-3530911
EMAIL: iieda82@gmail.com



Friday, March 29, 2013

Info Krim Siang/Malam & Sabun Adha




INFO KANDUNGAN KRIM SIANG/KRIM MALAM ADHA


Malaleuca Alternifolia


- Berfungsi sebagai bahan aktif untuk pengelupasan kulit secara semulajadi
- Berfungsi sebagai agen anti bakteria dan jerawat. untuk mengelakkan jerawat  yang disebabkan oleh bahan comedogenic
- Mengeringkan jerawat dan menghilangkannya dari wajah
- Bekerja sebagai antibiotik yang sebenar
- Mampu membunuh banyak bakteria dan virus

Hamamelis Virginiana


- Berfungsi sebagai antioksidan yang sebenar
- Memiliki kesan menenangkan anti iritasi dan inflamasi
- Mengurangkan kesan luka bakar yang dirasakan atau kemerahan yang disebabkan oleh exfoliating kesan / pengelupasan untuk radang kulit dan mencegah infeksi
- Membantu mengencangkan pembuluh yang lebar dan mengembalikan ke struktur normal
- Meredakan ketegangan mata
- Menghapuskan kerutan / eyebeg/ garis halus sekitar mata

Ganoderma Lucidum


- Sejenis keluarga cendawan. sering disebut sebagai 'Raja Cendawan' (cendawan Lingzhi)
- Dikenal ribuan tahun sebagai nutrisi terbaik memperbaharui sel-sel di dalam tubuh
- Boleh mencegah penuaan

INFO SABUN ADHA
-Mengandungi Ekstrak ALGAE (Malaleuca Alternifolia, Hamamelis Virginiana, Ganoderma Lucidum)
- Sari mentimun madu dan mengandungi mineral yang diperlukan tubuh untuk membentuk kologen yang berguna memerangi sel-sel kulit mati / rosak 

AURAWHITE 5 IN 1


AURAWHITE 5 IN 1...Apakah 5in1 itu??read this;

as we all know,,AURAWHITE ADALAH INOVASI KECANTIKAN TEKNOLOGI JEPUN..Diformulasikan dengan teknologi Jepun gabungan hydrolyzed tilapia kolagen, L-glutathione,vitamin C,triple stem cell phytocelltec dari tomato,epal & roselle, hyaluronic acid dengan bahan semulajadi lain seperti lemon,turnip,strawberi,maquiberry,papaya, sarang burung,astaxanthin & pinebark dimana ia bertindak 3 x ganda mencerahkan kulit & membaiki struktur sel kulit kesan ketara selepas 14 HARI !!

FORMULA LENGKAP Diperkaya dengan antioksidan yang sangat tinggi membantu melambatkan penuaan kulit. Ia membantu menyerlahkan kecantikan kulit,kurangkan radang serta keupayaan pemulihan sel tisu. 

RASA YANG LAZAT Berperisa lemon berry bukan sahaja enak diminum tetapi membekalkan khasiat yang tinggi untuk mengekalkan kecantikan & kesihatan. 

TANPA BAHAN TAMBAHAN 100 % semulajadi & selamat ,tiada tambahan gula,bahan pengawet,pewarna atau perisa tiruan. Bebas hormon,steroid dan bahan kimia oleh SGS.

MEMBERI KESAN 5 IN 1 KEPADA PENGGUNA:

1-KULIT CERAH & GEBU
Diformulasi dengan teknologi dari Jepun mengabungkan Tilapia Collagen, -Glutathione, Vitamin C, Hyaluronic Acid dengan bahan semulajadi yang lain seperti Tomato Stem sell, Epal Stem sell, Rosella stem sell, Lemon, Turnip, Strawberi, Maquiberi, Papaya, Sarang Burung, Astaxanthin, & Pinebark dimana ia bertindak 3 kali ganda mencerahkan kulit, membaiki struktur kulit yang rosak akibat jerawat, pigmentasi serta kulit kering & kasar. Hasilnya kulit lebih putih, halus, licin dan gebu. SESUAI UNTUK LELAKI DAN WANITA

2-KECANTIKAN KUKU DAN RAMBUT
Secara teliti ia dapat membantu anda yang mengalami masalah keguguran rambut berminyak atau kulit kepala kering tidak kurang juga yang mengalami kuku mudah patah, berbunga dan kering. Meningkatkan kalsium yang diperlukan oleh tubuh badan member tulang lebih kuat

3-SESUAI BAGI IBU MENGANDUNG DAN MENYUSU
sesuai bagi ibu mengandung dan menyusu kerana kandungan khasiat vitamin yang tinggi ia menyalurkan nutrisi terus kepada bayi di dalam kandungan dan mengalakan pemprosesan susu yang banyak jadi si ibu cantik bersama bayi yang comel

4-LEBIH AKTIF DAN BERTENAGA
Jika dulu anda lesu dan mudah penat PGC boleh membantu anda member tenaga serta mengurangkan sakit sendi & otot. Kebiasaan tidak kira lelaki atau wanita bergerak aktif setiap hari kekurangan kolagen & vitamin adalah penyebab utama masalah kelesuan. Aktifkn Hidup Anda !

5-KESIHATAN DALAMAN
Formulasi 3x stem sel phytocelltec pkar kesihatn telah membuat penyelidikan selain PGC ini baik untuk kulit ia juga dapat meningkatkan tahap ketahanan kesihatan tubuh badan, melawan radikal bebas serta membaikpulih sel-sel lama kepada sel- sel baru


Thursday, March 28, 2013

Feedback Aura white





Aura white memang owsemm..kesan yg sgt ketara.feedback dari team rakan niaga saya.kulit semakin sihat,gebu,halus,mulus dan berseri2.utk dptkn kulit spt ini hanya perlu shake2 dn minum sgt simple..apa yg penting produk ni Halal..yg alegic seafood pun boleh ambil aw krn cologenya dari ikan talapia (yang sangat2 menyerupai kologen manusia yg paling senang diserap oleh tubuh manusia).
jangan tunggu lama2 jom grab 1, pasti puas hati.to order sms 0147453667

Saturday, March 23, 2013

SCRUB WAJAH : PENTING ATAU TIDAK???


Pasti ramai antara kita tertanya-tanya, perlukah scrub wajah walhal kita telah pun menggunakan produk penjagaan wajah harian seperti pencuci muka,toner/serum,krim siang dan krim malam. Jawapannya YES!!!SANGAT-SANGAT PENTING. Mungkin anda tidak mahu membeli atau menggunakan produk penjagaan wajah yang lain, atau mengambil masa untuk menggunakannya, namun percayalah scrub wajah antara produk penjagaan wajah yang TERPENTING


KENAPA PENTING? 
Sebelum anda mengetahui kelebihan scrub, ada baiknya anda mengetahui terlebih dahulu apa sebenarnya scrub wajah. Scrub wajah adalah produk pengelupasan yang dicipta khusus untuk wajah. Kulit wajah lebih lembut dan sensitif berbanding kulit dibahagian lain. Oleh itu, wajah perlu dijaga dan diberi perhatian. Salah satu cara dengan menggunakan scrub.

SEBAB KENAPA PERLU MENGGUNAKAN SCRUB WAJAH
*Berkesan untuk menanggalkan sel-sel kulit mati
*meremajakan kulit
*menjadikan kulit wajah sentiasa bersih dan sihat
*Kulit menjadi licin dan cerah apabila digunakan secara kerap(sekurang-kurangnya 2 kali seminggu)
*Mampu melembapkan kulit ketika sel-sel kulit mati ditanggalkan (kebanyakan scrub wajah mengandungi pelembap)

TIPS PENGGUNAAN
Membersih wajah setiap hari tidak cukup untuk menanggalkan sel kulit mati dan kotoran yang meresap ke dalam kulit yang mana boleh menyebabkan kulit menjadi kusam dan terjadinya blackhead dan breakouts, Penggunaan scrub mampu untuk menaggalkan kotoran ini.

1.Menggunakan scrub wajah ketika mandi akan memudahkan cukuran dan menjadikan cukuran lebih licin. Ia juga mengurangkan terjadinya ingrown hairs yang disebabkan keradangan akibat penggunaan mata pisau cukur. (utklelaki)

2.Pilih scrub wajah yang diperbuat dari bahan semulajadi seprti kulit kacang tanah,pumice, apricot dan sebagainya. Bahan-bahan ini mudah menanggalkan kotoran di wajah tanpa meresap sehingga ke liang pori-pori

3.LELAKI dan WANITA yang mempunyai jerawat YANG TERUK tidak digalakkan menggunakan scrub kerana ia mungkin menambahkan keradangan pada kulit lebih teruk. Scrub meneyebabkan keadaan kulit wajah yang berjerawat menjadi lebih teruk

4.Gunakan scrub pada suhu air suam kerana ia dapat membuka liang pori-pori dengan lebih senang. Cuci wajah anda dengan pencuci wajah terlebih dahulu. Selepas dibilas, ambil sedikit scrub wajah dan sapu pada wajah dengan menggosoknya secara berputar pada bahagian dahi, hidung, dagu dan leher..kemudian cucikan.










Friday, March 22, 2013

A-dha Belian Secara Loose


Anda X mau beli one set?nk cuba serum dlu?or sabun dlu?or krim dulu?ponnn bolehhh!! ;) Kepada sesiapa yang ingin membeli secara loose, kami juga ada menjualnya...seperti dalam gambar ya.. ;)
To order : SMS 014-7453667





Serum Vit C,Vit E + Collogen



SERUM VITAMIN C & E + collagen




Merupakan Serum Perawatan kulit yang berguna memperlambatkan proses penuaan dini dan menyamarkan kedutan atau lebam di bawah mata..

KANDUNGAN:

Azelaic Acid, Bete Hidroxyacid, Corbomer, Aqua D,M, Sodium Metabisulphite, Ethoxydiglicol, Disodium EDTA, Methylidbromo, Glutaronitril, Phenoxyethanol, Octaxynol-11, Polysorbate 20, Hyaluronat Sodim, Vitamin C, D- phantenol.

CARA PEMAKAIAN :Titiskan 2-3 titis cerum pada telapak tangan, kemudian usapkan pada kulit wajah yang berjerawat. Untuk pencegahan jerawat,serum dapat digunakan pada seluruh wajah.


Boleh ke Vitamin C Serum ni mencerahkan kulit muka?
Dengan adanya fungsi Whitening/Lightening effect yg diperoleh dari kolagen,Sememangnya Vitamin C Serum sangat membantu.

Betul ke Vitamin C Serum boleh merawat masalah yg terdapat pada kulit muka?
Sedia maklum Vitamin C Serum berupaya utk merawat kulit muka yg bermasalah, kulit kusam dan tidak sekata agar wajah menjadi tampak lebih putih dan sekata.
Selain itu, Vitamin C Serum juga mempunyai bahan Anti Oksidan ataupun anti Aging yg boleh mencegah radikal bebas seperti debu, asap serta melambatkan proses penuaan pada kulit. This serum also can reduce eye bags.


kalau nak Nampak awet muda sentiasa, dapatkan Serum Vitamin C ni dan pakaiiii selalu,penggunaannya haruslah teratur. jangan kejap pakai, kejap tak… ;)
 


Manfaat / kebaikan
-kulit tegang.
-memperlambatkan kesan penuaan.

-menyamarkan kedutan.
-menyamarkan kesan lebam bawah mata.
-mengurangkan eyebag.
-mencerahkan kulit.
-merawat kulit yang bermasalah.
-merawat kulit kusam dan tidak sekata.
-mengandungi bahan antioksida dan antiaging.
-mencegah radikal bebas(punca penuaan awal).
-gunakan secara teratur supaya kulit kekal awet muda.
-merawat dan mencegah jerawat.



Thursday, March 21, 2013

Persoalan Mengenai Aura White

Assalammualaikum w.b.t

Q and A mengenai aurawhite :



1) Apa tu aurawhite?
Aurawhite ialah produk pencerahan pertama dalam bentuk "shake shake" yg berfungsi untuk mencerahkan kulit seawal 5 hari dan kesan maksima dalam masa sebulan ! Ia ialah produk baru dari Malaysia, buatan bumiputra. PRODUK PENCERAHAN KULIT YANG PERTAMA DI MALAYSIA MENGABUNGKAN 3 STEM SEL DARI TOMATO, APPLE DAN ROSELLE BERSAMA GLUTATHIONE DAN TILAPIA KOLAGEN!!! Kenapa tomato, apple dan roselle? nak cantik guna bahan semulajadi kan?? hehe

2) Halal ke tak aurawhite ni?
Yes HALAL.Aurawhite ni produk bumiputra, diluluskan JAKIM serta dimoniter oleh Food Regulations, sbb jenis minuman bancuh.

3) Apa bahan dalam aurawhite ni? mcm seram je sbb bg efek cerah yg cepat?
Aurawhite ni diformulasikan dengan teknologi Jepun gabungan hydrolyzed tilapia kolagen, L-glutathione,vitamin C,triple stem cell phytocelltec dari tomato,epal & roselle, hyaluronic acid dengan bahan semulajadi lain seperti lemon,turnip,strawberi,maquiberry,papaya, sarang burung,astaxanthin & pinebark dimana ia bertindak 3 x ganda mencerahkan kulit & membaiki struktur sel kulit kesan ketara selepas 14 HARI !!

4)1 jar tahan brapa lama?
- Bergantung cara pengambilan. Jika sekali sehari, tahan 2 bulan. Tapi permulaan amal, di sarankan minum lah 2 kali sehari, pagi dan malam. Jadi ia tahan untuk sebulan.. Nak kesan bagus dan cepat kan, jadi minum banyak2 sikit..hehe.. (air bersih juga minum secukup nya ye..)

5)ada yg tanya..mak oiiii 40 000mg? x overdose ka?

ohh semestinya tidakk dear...sbb apa,,yg 40000mg ni dlm 1 jar..bila shake2 tuka jd 400gm ja dlm 1 pengambilan..sekali lagi,,40000mg ni utk 1 jar okay, kita tak amik satu jar, kita amik 1/2 scoop ja..hihi..plus,,kndungan vitamin c dlm aurawhite ni per serving mmg sgt2 okay dah..absolutely x overdose..

6) Jika ada penyakit kronik seperti darah tinggi, kencing manis atau jantung boleh minum ke?
- Aura white selamat untuk semua. Ia minuman bernutrisi bebas gula dan pengawet. Jika makan ubat, jarakkan masa pengambilan. Jika bimbang berlakunya tindakbalas yang teruk, cuba minum dengan dos yang sedikit dulu, setengah scoop..

7)Alahan seafood/resdung boleh ambil?
- Boleh. Kolagen ia dari sumber akuatik - ikan talapia, tiada unsur marin. Bahan2 lain dari ekstrak buah juga sarang burung.. sangat bagus untuk kesihatan dalaman selain untuk mencantikkan kulit..\

8) Berapa lama nak nampak halus, cerah, gebu ni?
- Jika konsisten 2 kali sehari, jaga pemakanan dan badan sihat, tentunya kesan terserlah pada kulit dalam tempoh 2 minggu sahaja!!

9)Kalau stop jadi apa2 tak?
Okay, contoh la, uolls makan. okay malam ni kenyang, jadi uolls stop, esok lusa boleh tahan lapar lagi.. mcm mana dgn minggu dpn? bulan dpn? mesti lapar semula kan? mcm tu juga dgn penerimaan bdn thdp supplement. Lama2 dia akn makin hilang, jd cara tbaik, amikla aurawhite seminggu sekali ke.. mesti boleh thn 4-5 bulan, kan kan? mantain itu perlu uollssss..

11) Betul ke product ni popular?
Yes betul, dah featured dalam harian metro/ mingguan wanita. sbb dia sgt berkesan, dan xperlu telan2.

12) Ibu mengandung/menyusu boleh?
Boleh sangat2, lihat dlm album, ibu yg tgh menyusu tu mmg sgt2 glowing, yg plan nak pregnant pun insya allah boleh :)

13) Seawal berapa boleh amik?
Seawal umur 16 thn. tp amik 1 scoop ja ya sygs2..

14) Takkan untuk kulit je?
Yes, mestilah utk seluruh bdn, dari kulit, rmbut, kuku dan sebagainya, kami akn pastikan anda puas hati dgn aurawhite!

15) Soalan paling famous. Berapa ringgit?
RM 150. Ya allah, mahalnya! Alaa uolls ni, jumpa brg murah kata barang thailand, jumpa mahal kata mahal sgt. hihi. yg pnting, harga setanding kualiti. anda nk cuba? boleh pm. YG PNTING, dpt shaker free/pos free/ 3D whitening for free! best best best.

SMS 014-7453667

Wednesday, March 20, 2013

Aura White : Manfaat & Cara Pengambilan

Assalammualaikum w.b.t



KEBAIKAN AURA WHITE:

1) Sesuai untuk lelaki dan perempuan
2) Anda dapai merasai kesan dalam 10 hari
3) Menggunakan gabungan antioksidan terhebat didunia
4) Merawat serta mencegah jerawat
5) Wajah cerah berseri tanpa perlu SUNTIK
6) Mengecilkan liang roma
7) Merawat Enzema dan Prorisis
8) Mencegah kedutan dan kekenduran pada kulit
9) ALTERNATIF kepada SUNTIKAN VITAMIN C dan GLUTATHIONE
10) Menghilangkan Tompok Hitam dan Parut
11) Kesan Pencerahan Yang Menakjubkan
12) Meningkatkan fungsi setiap sel dan melambatkan proses penuaan
13) Mencegah kerosakan KOLAGEN
14) Meningkatkan daya ketahanan badan
15) Rambut dan kuku menjadi lebih sihat
16) Melindungi daripada sinaran UA-B
17) Menyembuhkan luka dan mencegah parut
18) Badan menjadi lebih sihat dan bertenaga
19) Membantu Menyah toksik dan pencemaran didalam tubuh dan menghasilkan kulit lebih cerah

p/s : untuk anda yg tak tahu, aura white boleh campur dengan minuman lain, nak letak ribena ke... boleh.. xde masalah.. ^_^



############ CARA PENGAMBILAN: ########

1) CAMPURKAN 2 scoop AURAWHITE bersama 120ml air sejuk atau air masak juga boleh menggunakan jus buah-buahan kesukaaan.

2) Tidak digalakkan menggunakan air panas kerana dikhuatiri zat-zat aktif akan mati dan hilang

3) Kemudian goncangkan shaker tersebut dan sedia utk diminum
4) Cara yang sesuai untuk pengambilan AURA WHITE adalah semasa perut kosong. pengambilan adalah 2x sehari,,di sarankan ambil pada waktu pagi (2 jam sebelum sarapan) dan malam sebelum tidur (2 jam selepas makan malam) ATAU BOLEH AMBIL 1 SCOOP, 2 KALI SEHARI SEMASA PERUT KOSONG, IKUT KEMAMPUAN MASING2...KEMAMPUAN DR SEGI KEWANGAN :-)
2 SCOOP 2 KALI SEHARI SURE LG CEPAT HASILNYA...


** Period stop minum..Hari ke 4 period blh mula minum..
Untuk preggy mum 4 bulan ke atas dh blh mula minum Aurawhite

** Selepas pengambilan jauhi minum / makan dari sumber yang mengandungi kafein seperti kopi, the, minuman bikarbonat dan sebagainya kerana kajian menunjukkan kafein mampu menghilangkan zat aktif dan tidak baik untuk kecantikan kulit. WAJIB minum air masak / mineral /air bersih sekurang-kurangnya 3-5 liter sehari untuk kadar serapan yang cepat dan kesan yang pantas.

BERMINAT, TERUS PM/SMS 014-7453667

Monday, March 18, 2013

Aura White Gluta Collogen 400000mg

Assalammualaikum w.b.t

Mesti kamu semua pernah dengarkan produk aura white gluta collogen yang sekarang tengah menjadi fenomena di pasaran muka buku..bagi sesapa nak cantik,gebu gebas secara agak pantas boleh la mencubanya.....


Apa itu Aura White?

PRODUK PENCERAHAN KULIT YANG PERTAMA DI MALAYSIA MENGABUNGKAN 3 STEM SEL DARI TOMATO, APPLE DAN ROSELLE BERSAMA GLUTATHIONE DAN TILAPIA KOLAGEN!!!


♥ KEBAIKAN AURAWHITE PGC 400 000MG 


- 50% PENCERAHAN KETARA DALAM MASA 1-2 MINGGU 
- PEMULIHAN KULIT YG ROSAK & BERMASALAH
- KULIT LEBIH CANTIK & ANJAL
- ATASI KEDUTAN & GARIS HALUS
- PENCERAHAN KULIT LEBIH CEPAT - MENGETATKAN LIANG ROMA
- MENGUATKAN,MENGHALUSKAN PD KUKU & RAMBUT
- MENGUATKAN SISTEM IMUNISASI BADAN
- MEMBUANG TOKSIN DALAM BADAN
- ATASI MASALAH JERAWAT & JERAGAT
- AWET MUDA DALAMAN & LUARAN
- TIADA LAGI SAKIT SENDI
- MENGANDUNGI PREBIOTIK & 3 KALI STEM SEL
- SESUAI BAGI IBU MENGANDUNG
- TINGKATKAN PENGELUARAN SUSU IBU
- KECANTIKAN KUKU & RAMBUT
- MEMBERI TENAGA YANG OPTIMUM
- KURANGKAN KOLESTROL
- HILANGKAN PARUT & SELULIT
- ATASI REKAHAN TUMIT KAMI
- TIDUR YANG BERKUALITI
- MELAWAN RADIKAL BEBAS
- SESUAI UNTUK LELAKI & WANITA
- RAMUAN BERKUALITI PREMIUM 

Diformulasikan dengan teknologi Jepun gabungan hydrolyzed tilapia kolagen, L-glutathione,vitamin C,triple stem cell phytocelltec dari tomato,epal & roselle, hyaluronic acid dengan bahan semulajadi lain seperti lemon,turnip,strawberi,maquiberry,papaya, sarang burung,astaxanthin & pinebark dimana ia bertindak 3 x ganda mencerahkan kulit & membaiki struktur sel kulit kesan ketara selepas 14 HARI !! *WOOT WOOTTT*

FORMULA LENGKAP Diperkaya dengan antioksidan yang sangat tinggi membantu melambatkan penuaan kulit. Ia membantu menyerlahkan kecantikan kulit,kurangkan radang serta keupayaan pemulihan sel tisu.

RASA YANG LAZAT Berperisa lemon berry bukan sahaja enak diminum tetapi membekalkan khasiat yang tinggi untuk mengekalkan kecantikan & kesihatan.

TANPA BAHAN TAMBAHAN 100 % semulajadi & selamat ,tiada tambahan gula,bahan pengawet,pewarna atau perisa tiruan. Bebas hormon,steroid dan bahan kimia oleh SGS.

CARA PEMAKANAN:

1) Masukkan 2 scoop ke dalam shaker dan goncang..
2) Bancuh menggunakan air mineral / plain water biasa.. Tidak di galakkan bancuh menggunakan air panas kerana di khuatiri zat-zat aktif akan mati dan hilang
3) Jauhi minum / makan dari sumber yang mengandungi kafein seperti kopi, teh dan sebagainya kerana kajian menunjukkan kafein mampu menghilangkan zat aktif dan tidak baik untuk kecantikan kulit.
4) WAJIB minum air masak / mineral / plain water sekurang-kurangnya 3-5 liters sehari untuk kadar serapan yang cepat dan kesan yang pantas. Minumlah sediki2 dengan kadar yang cepat..
5) Cara yang sesuai untuk pengambilan AURA WHITE adalah semasa perut kosong.. di nasihatkan ambil pada waktu pagi (2 jam sebelum sarapan) dan malam sebelum tidur (2 jam selepas dinner)

RM150 (sm) / RM160 (ss)
FREE POSTAGE
FREE SHAKER
FREE 3D MASK

Untuk order sms 014-7453667

HANEZ SURAYA DUTA PRODUK






Haa takkann tengok ja kot..jom pakat2 cantik gebu gebass da boom...hehehe
nak order terus sms 014-7453667

Kehidupan Kini

Assalammualaikum w.b.t

Sejak dianugerahkan dua orang puteri yang comel, kehidupanku kini semakin berubah. Berubah dari segi tanggungjawab dan masa. Tanggungjawab kini semakin berat kerana perlu menjaga, mendidik memberi kasih sayang kepada dua orang insan yang bergelar anak..Opppsss 3 kot..termasuk seorang insan yang bergelar suami:) kalau dulu aku hanya perlu fokus pada anak sulungku Nur Aimey Amanie tetapi kini perhatian itu perlu juga diberikan kepada anak kedua aku Nur Aimey Arissa..

mama dengan shawl ala2 najwa kamilia@sehangat asmara la sangat..muahahaha

Jujurnya, kadang-kadang terlepas pandang juga kepada Amanie disebabkan terlalu menjaga Arissa yang masih kecil...Ada sesetengah tanggungjawab suami yang tolong uruskan buat Amanie..Sampaikan ada satu hari Amanie merajuk..huhuhu..kecik2 pun dah pandai merajuk dengan mama yer sayang..Seperti biasa selepas balik dari kerja aku akan terus pegi ambil anak2 di umah pengasuh mereka. Sunyi rumah tanpa mereka..Nak dijadikan cerita Amanie tak mau ikut aku balik..Puas pujuk macam2 tak mau jugak...keadaan ini berlarutan hampir seminggu rasanya..Nak ajak balik rumah puas paksa..Dan pada suatu malam, ketika ini suami tak ada di rumah keluar dengan kawan-kawannya. Arissa dah tidur..Aku dan Amanie masih belum tidur. Kami baring-baring nonton tv sambil borak-borak..Amanie baring disebelahku.

Mama: Awat kakak tak mau balik umah mama?kakak tak sayang mama eh...(saja je menduga..heheh)
Amanie: mama niiii....
Mama: Abis pasai pa kakak tak mau balik umah bila mama p amik kakak kat umah ummi tadi
Amanie: Mama sayang adik jaaa (kata amanie sambil tarik tanganku ke dadanya)
Mama: Mama sayang adik, mama sayang kakak..dua-dua mama sayang ok...(terus peluk Amanie.menitis juga la air mata..huhu...sebak)

Huhuhu..rupanya anakku Amanie terasa tersisih...Maafkan mama sayang...mama janji mama akan berusaha menjadi mama terbaik buat Amanie dan Arissa.Dua-dua mama sayang tau...tiada kurang tiada lebih..dua-dua sama..tanpa Amanie dan Arissa hidup mama dan papa sunyi dan kosong...Mama bersyukur dengan kehadiran kalian berdua dalam kehidupan mama.



Amanieku yang semakin membesar...sudah pandai erti kasih sayang. Sudah pandai merajuk dengan mama..Selepas dari malam itu.Sedaya upaya aku mencuba menjadi mama terbaik untuk anak-anakku. dan Alhamdulillah...Amanie sekarang senang ja ikut aku balik rumah bila aku ambik mereka di rumah pengasuh..



 Arissaku yang masih kecil dan tidak mengerti apa-apa lagi...Yang tahu hanya menangis bila lapar atau perut kembung..hehehe...


Feedback Adha Skincare

Assalammualaikum w.b.t

Hye ladies...update feedback dari sahabat saya sket. Beliau juga menggunakan Set Adha sebagai daily skincare secara konsisten. Baru sahaja menggunakan set adha ni hampir sebulan..resultnya woww...berbezakan..Problem beliau sebelum menggunakan adha ialah kulit kusam,tona kulit tak sekata,jerawat dan pori2 terbuka.Selepas menggunakan adha, alhamdulillah tona kulit semakin sekata dan kulit jelas nampak cerah berseri dari sebelum.Jerawat pun dah jarang muncul...Gambar kiri memakai compact powder..Gambar kanan tidak memakai sebarang compact powder/foundation..Hanya memakai serum vit c dan krim siang adha dah cukup membuatkan kulit kelihatan segar...
Less make-up is better for healty skin...kulit lebih sihat dan bebas bernafas :)



Berminat:
Boleh sms saya utk order ......>>014-7453667
@ email iieda82@gmail.com
@ whatsapp 012-3530911

Assalammualaikum w.b.t

Selamat hari isnin semua..Saya nak update mengenai PROMOSI ADHA SKINCARE...terlambat lak nak update kat blog disebabkan kekangan masa..Promosi bermula 16 Mac - 18 Mac 2013.PROMOSI masih lagi berjalan..hari ni last yer..so, sapa2 yang nak try boleh order/sms saya terus 014-7453667..

Manfaat Adha Skincare
*menegang,mencerah dan memutihkan kulit
*memudarkan kesan parut2 jerawat/jeragat
*mengelakkan pertumbuhan jerawat
*melembapkan kulit
*mengurangkan garis-garis halus/penuaan
*menjadikan kulit kelihatan berseri

Harga Asal : RM126/SET (harga termasuk kos pos)
Harga Promosi : RM118/SET (harga termasuk kos pos)
Berminat boleh terus sms untuk fast respon :)

1 Set : sabun, serum vit c,krim siang dan krim malam
sabun dan krim tahan 2 bulan

**Serum vit c juga masih ada stock..RM48/pcs (termasuk kos pos)



Wednesday, March 06, 2013

Pengumuman

Assalammualikum w.b.t

Di kesempatan ini saya dengan rasminya nak mengumumkan kepada pembaca-pembaca blog saya bahawasanya saya sekarang ini sudah lama tidak menjual apa-apa produk Fellina Beauty. Pada sesiapa yang berminat dengan produk berkenaan boleh la dapatkan dari seller yang lain yer. Maaf agak lambat untuk update mengenai hal ini disebabkan kekangan masa dimana saya agak sibuk urusan seharaian.
Untuk produk Adha Skincare saya masih jual yer sayang-sayang...Jika nak order boleh la 
PM/SMS 014-7453667 :)