Kesayangan Mama

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

PLEASE TAKE NOTE!!!

POSTAGE: MONDAY & THURSDAY

ORDER: TEXT/WHATSAPP

017-5267164

Thursday, April 30, 2009

Alkisah KPLI

Arini semakan utk temuduga KPLI intake Jun 2009 sudah boleh dibuat..so aku pun check la untuk diriku sendiri..tp aku xberjaya jgk utk menghadiri temuduga KPLI kali ni..belum rezeki aku agaknya.sedih?? sedih jgk..tipulah kan klu xsedih..tp apa leh buat, xder peluang aku lg.mukin ada hikmah disebalik suma ni..
Lantas aku call papa, nk gtau dia pekabaran ini. papa beri kata2 semangat buat aku..betol kata papa..masih ada lg peluang aku mencuba di lain kali. apa yg penting jgn putus asa. kenapalah sukar sgt nk mendapat peluang interview KPLI ni??
ermm ok lah xnak la emo2 sgt..byk lg peluang lain yg perlu aku rebut. bukan hanya fokus pada KPLI jew..moga2 ada la rezki yg lebih baik buat aku..;p

Wednesday, April 29, 2009

Alaaaa papa nie ;(

Baru kejap td papa call. gtau mlm ni maybe papa blk lmbt sbb ada tahlil kt kem. skang ni papa dh siap2 dh nk g kem untuk wat preparation kt sana.. nmpak gayanyaaa aku keseorangan la mlm ni..huhu..lepas tu yg membuatkan aku geram tahap cipan nih bila papa gtau dia tetinggal lappy kt ofis dia..alaaaaa papa ni napa tingglkan lappy tu... aduiiiii...kesunyian la aku..klu tak leh jgk on9 kan..mencik aah kt papa. majuk aah kt papa..uwarggggggggggg

Monday, April 27, 2009

Macam mn ehh!!

fikiran dlm condition yg xbapa stabil skang ni..huhu.. mcm mn nk wat pun xtau..ignore it..mcm xleh jew.. asyik pkir jgk..slah aku kew? mukin salah aku..yeahh memang slah aku.. memang mulut aku laser sket (sket jew) tp apa yg aku katakan tuh mang 1 kenyataan yg betul apa..xreti la nk hipokrit..ermm susah jgk eh klu org xleh trima sebarang kritikan..macam mn tuh..patutnya klu org kritik tuh trima la kritikan tu scr positive..perbaiki kelemahan yg ada pada diri.. tp xsuma org pkir mcm aku kan..aduhh..fenin aku mikirkan hal ni..xbest la mcm ni..

Friday, April 24, 2009

Gedixs Pagi..

Pagi nie terasa gedixs plak nk syokkk sdiri..ahaaa.turun je dr umah.masuk keta, start enjin duluu.since menunggu enjin panas.kupandang kanan, kiri, depan & belakang..okeyy lineclear..maka akupun memulakan xtvt memanaskan diri dgn aksi2 yg mukin korang meluatkan..tp xdulik aahh..*ala ramai je yg suka amik picta diri sdiri ni kan..kan* kihkih..so check it out..toink toink;p

Wednesday, April 22, 2009

Awards lagie..thanz zura:D

Nampaknya dpt award lg..theeehee..zura kasi..thanz cayang..suka sgt..shomel2 lew awards yg zura kasi ni..nak2 yg bdk kechik yg tgh gayut tuh..cute okey..klu xcaya tgk sdiri...
cute kann;p
so skang aku ngn bek atinya nk kasi awards ni kat kakcik, ynaaohynaa,
nizza-abira, leadleedeea, ieja & korang sumalah..
klu yg dh dpt tuh, ignore je k..huhu

Tuesday, April 21, 2009

Luahan Di Pagi Hari :D

Pagi nie hujan turun..
Lebat...
sejukkkk...
Nyamann..
Besttnyeww tdo..
Malas mau bangun..
Malas mau mandi..
Malas mau g kerja..
Malas nak mengadap traffic jammed..
....
....
....
....
....
....
Tapi..bangun jgk..
Pegi mandi, siap2..
Papa antarkan ke ofis...
Dah ckap td mang jammed..
Haihh..jam bapa mau sampai nie..
Sampai jgkk jam 8.45am..
Xder sapa2 kt ofis lg..
Sure diorg pun stuck jgk..
Aduhhh malasnyaaaaa....

Sunday, April 19, 2009

Keluar Kejap Jew..

Jam 9pagi bangun tdur. Trus g mandi & siapkan diri agar nampak kemas & cantik.agagaga..papa lak still membongkang lg..hikhik...lepas siapkan diri, aku mula kutip suma ken baju yg berlonggok dlm bakul..byk jgk eh..hehehe.rajin sgt mencuci sbb tu bykkan.kihkih. jam 12pm aku dh start bz dah kat dapur ni.siapkan mkn tgahari kitaorg berdua..masa aku tgh2 bz kt dapur tuh, papa dh bangun..dia pun trus g mndi.pastu aku dgr la mcm bising2 je kt ruang tamu tuh..owhh papa rupanya tgh dook kemas2 umh..hehhee..wajin naw papa arini.suka mama tgk. Bila aku dh siap masak akupun on la lappy kan.sesaja nk on9.pastu papa ajak aku g pc fair kt pisa..okeykan ajalah..trus besiap..papa siap kejap jew..dia tgu aku kt bawah.. Bila aku dh siap..akupun turun la.kitaorg pun gerak ke tempat yg dituju..wahhhh ramainya org..3kali jgk la kitaorang pusing2 mencari parking.akhirnya xjumpa pun parking..huhu..so apa lagie kitaorg men bedal je la parking beside bas kilang..hahahha..notykan..ala kejap je pun..nk cuci mata jew bukan nk borong pun..huhu..pas prking tuh, kitaorg dgn muka yg xbesalah trus jer jalan menuju ke pintu masuk pisa..huhu.. kat dalam tuh panas gila..nek rimas dibuatnya.dah la org lak punyala ramai.xtahan aku..last2 aku ajak papa kluar je.kaki pun dh nek lenguh.bila dh kuar tuh rasa lega sgt xyah nk bersesak lagi.akukan bapa suka sgt tempat sesak2 ni. now, tempat yg dituju ialah persiaran pantai seagate..nk mkn laksa..lapar lak perut nih.*kakcik hg msti tau kan tempat ni..aku komersialkan sket nama tempat tuh..hhhehe.*lama dh aku tingin nk mkn laksa ni. cuma xbekesempatan je nk makan.so skang apa tguu lagi..rembat jelah..papa order laksa jgk.minum air nyok muda..hehehe...order 1 je,share...*konon2 nk jimat la..kuakua*, pastu cendol pulut...walaweyyyyyy shedaapppppppp...bila dh abis mencekik, kitaorg pun terus gerak blk.ngantok la plak..ok la jap g aku letak foto untuk arini..tgh2 edit2 sket..;p

Saturday, April 18, 2009

Aikk..Takkan Jilat Balik Kotttt!!!!!

Takk suka tak sukaaaaaa Rasanya dulu aku penah citer pasal hamba Allah yg sekor ni.sgt xsuka kat dia.sgt2 la %$#@!&? Dia mcm xsenang hati kot tgk org lain senang, suka mengajak org ke arah yg boleh membuatkan hubungan org lain keretakkan.Seorang sahabat yg baik akn sentiasa membimbing sahabatnya ke arah kebaikan & menegur sahabatnya andai jln yg dipilih si sahabat itu agak terpesong sket dr landasan kebaikan. Tetapi bukan mendorong & menyokong si sahabat melakukan perkara2 yg kurang baik. Am i right?? mencikk aah dia nie..xsuka sgt pangai dia..grrrrr 2 papa..jgn ulang2 lagi hal yg sama mcm dulu.biarlah dia dgn hal dia, kita lak dgn hal kita sendiri.Bukan kita pun yg cari fasal dgn dia kan..xpyah la papa nk bek ati sgt menyambung blk persahabatan dgn dia mcm dedulu tuh.xmembawa apa2 kebaikan pun, keburukan adalah..mama xsuka okey..bukan maksud mama nak konkong papa berkawan kebagai..tp biarlah berkawan dgn org senonoh sket pangai tuh.Sila serikk yew.. ermm dulu sjk peristiwa tu berlaku *hanya aku n mucuk jew tau peristiwa apa* papa tegur dia, dia wat xtau kan kt papa. siap p dok citer kat member2 konon2nya papa ni tabur fitnah kt dia.kononnya papa yg slalu dok ajak dia kluar siang & mlm. bukannya mama nk menangkan papa sbb papa tu suami mama but mata & telinga mama sdiri yg tgk & dgr tiap kali hset papa bunyi dan if dia yg call/sms, xlen xbukan msti ajak kuar, p minum la, repair keta la & mcm2 lg la. papa plak asal dia ajak jew kemana2 pasti xkan menolaknya.tp klu amma yg mengajak, letih la, esok la, mcm2 alasan yew..bwekkkk..Dan if papa & mama kluar berfoya2 together2 pun, dia dgn xsegan silunya asyik dok call2/sms tya papa dok mana, bila nk blk n blablabla..bukan skali tau call/sms tp berkali2..menyampahhhhh..xde privacy lansung. tolong la faham time tuh time utk kami ber2.time dia kuar dgn anak bini dia ada papa dok cal2/sms. papa jgk dah pandai erk tipu2 mama.xbaik tau..sampaikan kita sentiasa gaduh2 time tuh..dan mama lak masa tuh terasa sgt ngn papa..seolah2 papa lbh pentingkan kawan2 dr mama..huhu..so sadd:( sgt geramm okeyyy & hate papa jgk masa tuhhh.. so skang apa kesssss dia terhegeh2 nk bebaik semula ngn mucuk ku yg penah dia anggap menabur fitnah pada dia. mudah plak jari2 dia p tekan butang call kt no hset papa yew.erm semalam tgk ada sms dr dia tuk papa. xpayah la erkk..cukup ja sekali..dah terlihat dh true colur si dia..ilang kawan yg mcm ni xmemberikan kudis apa2 yew.harap maklum..bukanlah niat or suka nk bermusuh2 nie tp klu boleh 2 lebih baik elakkan diri dr terjebak semula. ermmmmmmmmm.....

Friday, April 17, 2009

Omaigod! tak malu kew?

salam suma..nak kopi ke nak milo??akekeke hey korang..penah x korang menyaksikan aksi tarik2 rambut di kawasan awam.ala aksi2 yg mcm kat drama tv tuh yg berebut some1 ke..huhu lebeh kurang la.hishhh amat memalukan. sebenarnya semalam after aku ngn mucuk mencekikk yee mee kat foodcourt giant, kami g pasar mlm.shopink barang2 basahan kat dapur aku tuh.ehhh ada ke word barang basahan tuh.agagaga*ayat xbleh blah k. klu cikgu bm aku tgk sah lebam la pewutt aku kena cubit*. aku hanya bli sayur2, ikan dan ayam untuk stock seminggu. okeyy, back to the main story yeah..hehhe..masa kami dok usha2,belek2 mcm2 jualan kt situ.tetiba je aku terasa tubuh aku ditolak2, dihimpit2..haiiihh apahal ni..pastu tgk org2 yg lalulalang kt situ pun mcm dok elak2 dari sesuatu.apakah itu? argghhhh..i'm shock..adakah mataku yg cantik ni lihat benar2 berlaku?*cehh sempat mempoyo diri tu* yupp ianya benar2 berlaku. aksi tarik2 rambut oleh 2 girls yg disaksikan oleh puluhan manusia kat pasar mlm itu. xpenah sepanjang hayat aku ni melihat aksi2 seperti itu.pergaduhan antara lelaki tu aku pnh la tgk tp ini girls weyy.ayoyoo..sguh memalukan la..apahal sampai jd mcm tuh eh? klu iyepun korang marah, xpuas ati..xyahla sampai tarik2 rambut dikhalayak ramaikan.bawak2 la berbincang scr berhemah kan.bukannya bdk kecik masing2 dh besar kan..huhu..xmalu ke korang? dimana sifat malu korang tu ehh?pelik2..naseb bek la ada org tolong leraikan..klu x aku xtau la sampai bila diorang tu nk tarik2 rambut.haihhhh macam2 pl daaaa...

Wednesday, April 15, 2009

Personaliti mama&papa Mengikut Bulan Kelahiran

PAPA

MAC * Berpesonaliti menarik dan menawan. *ehhh,sbb tu mama tertawan ngn papa kot.hehhe* * Mudah didampingi. *yeahh, dushhh papa baru tau* * Sangat pemalu dan pemendam rasa. *wakaka.yeker mcm xmalu pun.agagaga* * Sangat baik secara semulajadi, jujur pemurah dan mudah simpati.*aah klu leh suma org nk tlg kan.bwekk* * Sangat sensitif pada perkataan yg dituturkan & alam persekitaran.*yelahh tue.;p* * Suka pada kedamaian. *x kot,coz suka sgt dgr music kuat2.ayooo mama rimas k* * Sangat peka pada orang lain.*yew aah tue* * Sesuai dgn kerjaya yg memberi khidmat kpd orang lain. *yupp..tangkas,cergas&saksama..kan papa..akekeke* * Tidak cepat marah dan sangat amanah.* Tahu membalas dan mengenang budi.*setuju sgt* * Pemerhatian dan penilaian yang sangat tajam. *ermm..xpasti lak..hikhik* * Kecenderungan untuk berdendam jika tidak dikawal.*x kottt..tgk cm senang je maafkan org.huhu* * Suka berangan-angan.*hahaha..memang pun* * Suka melancong.*aah suka jgk* * Sangat manja dan suka diberi perhatian yang sangat tinggi.*memang,klu xlayan majukkkk :D* * Kelam kabut dalam memilih pasangan.*entahh..kelamkabut ke pilih mama nih..huhu* * Suka dengan hiasan rumahtangga.*ye..ye..papa yg pulun* * Punya bakat seni dalalm bidang muzik.*agagagaaa...golak guling2 nih.xdenye bakatpun* * Kecenderungan pada benda yang istimewa dan baik.*ermm sgt2 demand,xkosa mama..huahua* * Jangan terlalu mengikut selera atau perasaan.*haa,jgn terlalu mgikut prasaan tuh;p* MAMA

OKTOBER * Suka berbual.*iyer..klu diam jew tuh,ada plak org yg borink nti..hahaha* * Suka orang yang sayang padanya.*for sure lah kan..thehehe* * Suka ambil jln tengah.*ye aa,dh jln tepi,depan&blakang xde so tpaksaler amik jln tgh.muahahaa* * Sangat menawan & sopan santun.*menawan tuh dh okey..haha..tang sopan santun tu yekew..ye kot.* * Kecantikan luar & dalam.*yessss, that's important* * Tidak pandai berbohong & berpura-pura.*aah..dan jgk xsuka org yg bboong & berpura2* * Mudah rasa simpati, baik dan mementingkan kawan.*aah..tp depend jgk pada keadaannya.huhu* * Sentiasa berkawan.*yupp,suka berkawan okey;p* * Hatinya mudah terusik tapi merajuknya tak lama.*yeahh sgt mudah rasa sdih & majuk tuh xsampai seharipun* * Cepat marah.*kadang2 je lah.ermm* * Macam pentingkan diri sendiri.*kdg2 tu perlukan..huhu* * Tidak menolong orang kecuali diminta.*taklah, mn ada..sy bek atitau..tsk;p* * Suka melihat dari perspektifnya sendiri.*yuppp..suma org ada perspektifnya sdiri kann* * Tidak suka terima pandangan orang lain.*tipu aah,leh je accept..huahua* * Emosi yang mudah terusik.*memang punnn;((* * Suka berangan & pandai bercakap.*hahaha..iyer satu hobi tuh* * Emosi yang kelam kabut.*aah mang kelam kabut sgt, ada penawar ke..kasi tau sket* *Daya firasat yang sangat kuat (terutamanya perempuan). *mcm mn tuh..xtau la..not sure* * Suka melancong, bidang sastera & seni. *melancong tu suka ah.sastera&seni tuh xsuka lahh* * Pengasih, penyayang & lemah lembut. *yupp,betul tuh.ngehngeh;o* * Romantik dalam percintaan.*aah, tp papa takk..huhu* * Mudah terusik hati & cemburu.*yew.aku ngaku..itu mang aku.tp cembura btempat okey* * Ambil berat tentang orang lain.*ermm no komen* * Suka kegiatan luar.*sgat suka* * orang yang adil.*kdg2 ye,kdg2 tak..kihkih* * Boros&mudah dipgaruhi persekitaran.*ye aah,suka sgt nk perabis wit pastu tgk iklan ni bagus suma nk li..aduyaiii* * Mudah patah semangat *haiiihhh correction ok..aku bersemngat waja pe..huhu*

Tuesday, April 14, 2009

Dapat award la pulakk...

cutekan award nih..leadleedya kasi.thanz dear sudi kasi kt kite..
suka sgt nih..len kali kasi byk2 lg yew;p
wah wah..telebih2 sudahh.kihkih..

yg ni pun sweet sgt.award ni yg zura kasi..thanz darling..emuaxx.. syok gila ni dpt award..hehehe...
so, skang ni kita dgn bek hatinya nk kasi award ni kt besfren kita *kakcik aka azryna*..nak kasi jgk kat nizza-abira, reena & teman2 blogger yg ada kt list kita ehh.. lead & zura..jgn marah eh sy kasi award ni kt kwn sy jgk..huhu.. weyy kakcik nti hg amik na..tempek kt blog hg tuh.. aku IKHLAS nie..jgn xamik lak.nti2 aku wat sportcheck kt blog hg ehh.. klu xde siap hg..hahahhaha *gelak org jahat;p*

Monday, April 13, 2009

eeeeeyarkkkhhh

Baunya mcm sedap tp rasanya, huhh walaweiiii..pahit ya amat.. *to nizza & zura,tula rasanya air akar kayu tu..huhu* nak xtak nak telan jugak la..klu xtelan mcm mn nk tau kesannya ye x.. pada mulanya teragak2 jgk nk minum air akar kayu yg amik kt idah semalam tuh. tp bila mikirkan ini adalah salah 1 ikhtiar..aku tebalkan jgk tekak aku ni utk terima air tuh..huhu..apa sj aku sanggup buat demi utk mencapai impian aku yg 1 tuh.. papa xda nih kuar g kedai li barang sket.aku mls nk ikut, letih plak mlm ni.. sempat jgk aku pesan kt papa, likan aku gardenia delicia coco raisin*yummy..amat sedap skali*.. ermm tupun papa dh lik..hehehe..papa ckp coco raisin dh abisshhh..so papa likan aku gardenia delicia butterscootch..ok sedap jgk..ermm

Sunday, April 12, 2009

aku,idah & akar kayu:D

kahkah...tajuk n3 tah apa2..blasah je aa labu..ni nk story sket, jam 9pagi td dh bangun dah..peningnya kepala aku mukin disebabkan tdo lewat.pagi td akupun xsure jam bapa dapat lelapkan mata.bangun2 jew trus amik towel g mandi.xtahan sgt pening.rasa lega sket after mandi tuh.

td siang aku g umah idah *teman masa kat universiti dulu* kat area bukit mertajam. semata2 nk g amik akar kayu *utk kesuburan wanita*.salah satu iktiar aku untuk mendapatkan zuriat. moga2 ada la sinar harapan buatku dan papa. insyallah..thanz idah..
perjalanan kami amat2 lancar.jambatan penang lenggang,xbanyak keta mcm slalu..klu time aku blk kg mcm ni kan besss..xyah la ngn kejang2 kaki tendang cluth keta kan..kihkih

fuhhhh,agak susah nk cari umah idah ni.maklum lah aku dan papa xpenah main area sana.if biasa ngn area sana aku rasa xsusah la nk carikan.tp xper, kami sanggup hadapi apa aja utk merealisasikan impian kami slama ini..setelah tersilap jalan 2,3 kali..finally jumpa jgk..tp idah yg dtg amik kami kt jln besar..hehhehe;p

borak panjang ngn idah.yelah dh lama xjmpa kan.mcm2 citer nk dikonsi.rasanya hampir 3years..lamakan..after menghabiskan gula dan kopi di umah idah, kami pun meminta diri utk balik..heeehee.idah macehhh naaa ;p

klu time g td ikut jambatan..time blk pula kami ikut feri lak..sesaja je.sempat jgk syok sdiri amik pic diri sdiri..hahaha..layan jew...

tetiba je papa dahaga..nk minum air tebu lak..makanya dia pun segera memberhentikan kereta untuk membeli air tebu itu..hahaha..

bila sampai di umah aku,lepas salin baju suma..aku pun merebus akar2 kayu tuh..

xlehh tdooo;(

hello korang..ermm penah x korang rasa susah sgt nk melelapkan mata since dh pun lewat pagi dh? Dedulu time aku study aku selalu susah nk tdo..kepala dh rasa pening2 lalat dh tp mata still xnak lolap..tekannan betullllllllllll kan..huhu..itu penyakit imssomia eh...yg susar nk tdo tuh.. entah napa la tetiba jew aku susar sgt nk tdo..aduhhhh xtahann betol la..dh jam 3.30pagi pun aku still tekebil2..papa? ermm dh lama dh hanyut dibuai mimpi..jeless jew..yg aku nih asyik pusing kanan pusing kiri tp still xleh tdo.. bila dh xleh tdo tu, trus aku on kan lappy then buka my blog..trus je masukkan n3 ni ha..pastu edit2 gambar sket..mukin sbb aku dh terlajak time beradu aku kot sbb tu susah nk tdo blk.awal tu aku tgk citer Doom *the rock belakon tu*. slalunya paling lewat pun jam 1pagi je tp kali ni jam 2.15pagi..mukin la kan..huhu..

Thursday, April 09, 2009

Tag dari Kakcik

Alahai kakcik ooi awat la hang senaraikan jgk nama aku ni haa..hg bukannya xtau aku ni telebih wajin..huhu..okey nevermind...dh terlanjur di tag oleh si kakcik ni makanya aku mewajinkan diri aku utk mensettlekan jgk dis tag.. RULES >Go to your photos folder in your computer. >Go to the 6th folder of photos. >Go to the 6th picture in that folder. >Put the picture on your blog and a description of it. >Invite six friends to join the challenge. >Link them in your blog and let them know they have been challenged!

okey..ni la foto yg ada dlm folder ke 6 n foto ke 6..tadaaaa.

huhu..kemuk kann..foto ni aku abadikan masa aku bersama mucukku *my lovely hubby*, adikku ct n shed *kembar siam mucuk,hehhe* pergi berfoya2 kat penang hill..klu xsilap aku tahun lepas la..time ni adikku tinggal skali ngn aku mengasuh bb irhan yg tinggal kat tinkat 2 kuaters aku ni ha..rasanya kitaorang pegi penang hill ni time weekend..

so now to all bloggers yg follow aku, sila la buat ini tag yew..hhehe..ataupun pada sesapa je aah yg singgah kat sini yg sudi nk wat ;p

ooouchhh...kesesakan lalulintas

sewaktu jam menunjukkan angka 8.30am aku masih terhimpit dengan kesesakan lg..masuk ofis jam 8.30 aah..aduhh @$$#%@#$..trus aku cari2 no hs offismate aku kat dlm phonebook hs ku..bila dah jmpa terus tekan button dial la ka..gtau dia aku maybe lambat masuk ofis sbb dh stuck ni ha..dah la stuck, ujan lak tuh aduyaiiii.kaki kiri aku ni dh rasa mau krem pun ada..ye aah asyik dok tendang lepas cluth kann..huhu.. dalam kesesakan tu sempat lagi msg ngn papa. papa ngn kawan dia gerak use the same way ngan aku tuk ke kem sg petani..sbb papa ada keje kat sana. forsure dia pun sankut jgk..dlm msg2 tu papa kata kat aku, nanti amik li keta auto lak..hahaha..yekew..klu ye aku sukaa.memudah dan melancarkan pergerakkan akukan mesti lah aku suka. finally jam 9.10am aku sampai kat ofis..huhu lambat kan..dengan muka yg dibuat2 xbesalah aku nek jgk ke ofis..alahai ofismate aku dok senyum2 kambing dah..tp aku..still dgn muka xbesalah aku..biarlah bukan aku sengaja dtg lambat okeyy..ni pestime ceq mai lambat klu x ontime jew tau.. k lah, mau continue wat keja blk..daaaaaaa

Wednesday, April 08, 2009

Macam2 halll..

2day is last day lesen memandu aku expired..finally aku dh xyah lekatkan P lg lepas ni sbb tempoh percubaan selama 2years dh tamat..hoho..*ceq suka laaa*..tp kan..tp kan..aku xg renew lg aa coz xde foto.ngatkan xyah foto bila renew lesen nih tp papa gtau kena foto 2keping..makanya terpaksalah aku mengagahkan diriku yg xsegagah mn pun wat relex lg..huhu..

Petang td, sampai sj papa kat umah aku pun mula mengingatkan papa utk g amik foto aku nti. papa ckp nti lepas maghrib baru gerak..masa kat kedai foto tuh tgk xramai org sgt..seb bekkkk klu tak jenuh la nk menunggu dh le perut ni berkeroncang dah..aku mintak papa tlg renewkan lesen aku sok..hhehe..mls aku nk g, msti ramai org kan.pastu kena Q panjang.xkosa ceq..bertuah punya wife kan..kihkih..thanz mucukk..emmmuaxxxxx..
lepas dah amik foto kami gerak p mcd..trasa nk mkn mcd lak..dh lama xmkn kt mcd..selesai sj menjamu selera kami trus balik memandangkan papa terpaksa p kem plak untuk settle kan keja2 papa...xdapat lah kami nk berfoya2 kat luar mlm nih..hehhehe..
owh yew..lupa lak nk story morry..semalam kan aku ada story nk g li contact lens..yeahh aku dh pun membelinya tp aku decide bli yg biasa jew no colourful2..sbb sblm ni penah jgk aku try yg colourful nih tp mata aku xleh nk trima aah..alergeik jd gatal2..xnak la aku cr penyakit kan..ermm papa pun lom blk lg..borin ler..nk ym xdpt lak..mang vongok la ym ni kejap dpt kejap x..hampehh jew...tsk:(
foto yg sblm kuar umah td;p

Tuesday, April 07, 2009

Hari Yg Indah

wahhh..title post tah apa2 jew..tp ceq xkisah la..whatever la kan..ermm harini aku rasa ceria, bahagia, bersemangat dan sewaktu dengannya ;D kenapa rasa begitu? kerana...kerana.... aku dh dpt gaji arini..yeyyyyyy..... xsabar rasanya mau balik. mau g Q.bay..hahaha..ada2 jekan.kejap td sms papa, nak papa temankan g sambar contect lens kat kedai apa nama tah lupa daa..tp papa kata dia ada game *ari2 bola,nyampah den* ptg ni. klu papa ada game forsure lambat la blk tu.aku nk g sorg xkasi lak.huhu..sj je nk use contact lens lak sbb nti leh la ceq nampak mudaaaaa sket kan...akekeke..hrp2 sempat la aku g kedai tu nanti..dok pkir2 ni nk use lens yg clear ke atau yg fresh look tu eh..fresh look tu pnh cuba dulu tp cm xsesuai je ngn mata aku nih..tgk aa dulu mcm mn.. malam ni rasa malas lak nk masak. Disebabkan kemalasan itu makanya aku merajinkan diriku untuk menjamu slera kt luar je..dekat mn lom decide lagi sbb lom discuss pun lg ngn papa.buatnya papa xnak terpaksa jgk la aku mempaksarelakan diriku utk memasak..huhu.. ermm k lah nti sambung lg..

Monday, April 06, 2009

Alahai gaji...

Slalunya 6hb every month duit hasil titik peluh aku sudah ada kt dlm akaun aku..tp kali ni xtau ler apa ke hal lak problemnya menyebabkan $$ dlm akaun aku still xbrubah2 lg..huhu..jari jemariku ini udah ngak sabar2 lg mau membuat pelaburann di shopink complex area pulau mutiara nih...hehhhe..mcm2 planning dh berlegar2 di ruang kotak minda aku.. Alahai...xsabarnya aku..klu la esok pun lom trima lagi mau hangen jgk aku.owhh boss ku yg bek hati,cepat2 lah ek pay salary utk pekerjamu yg maha rajin ni..bila time $$ ngak ada depan mata,musti mood pun ngakk adakan..rasa xceria je hidup..wahhhh kemain lg..*tp aku bkn mata duitan;p* kupujuk hatiku ini utk bersbar sekejap..mukin esok dptlah aku menjejakkan kaki ke shopink complex itu..hahhaa.. okey la..mau zzzzzzzzzzzz dulu...mata dh letih sgt ni...

Sunday, April 05, 2009

Misteri Y my page can't viewing ??

Sejak 2 menjak 3 menjak ni, aku mula terperasan yg page aku ni bermasalah. tp aku ignore jew sbb beranggapan itu suma menan prasaan ku sj :D Tp bila ada 2 3 4 org *ahaaa xramaipun teman2ku,tsk* teman2 ku jua rakan2 blogger yg baru dikenali, inform me yg diorang xleh nk view page aku..Bermula dari saat itu aku pun mula berfikir, berrfikir dan berfikir lagie..* seolah2 problem ni tersangat la besar* kenapa yew? Setelah xsampai seharipun berfikir, aku menemui jawapan kepada permasalahan itu.yupp..ini adalah kerana link aku yg sebelum ini *http://ayusyaida.blogspot.com/* telah ditukar oleh jari jemariku yg shomel *nk jgk masuk bakul ankat sendiri, hehhe* to link yg baru *http://kisahsyaida.blogspot.com/*... penukaran itu adalah disebabkan oleh sbb2 yg tertentu yg hanya diketahui oleh si penulis sj yew...akekekeke.. kepada teman2 suma leh la tukar link lama aku to link yg baru ni yew..harap maaf la di atas kesulitan yg x disengajakan itu. tq pada sesiapa yg sudi menerjah page aku yg x sebesst mn pun,huhu..okey itu sj..daaa..