Kesayangan Mama

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

PLEASE TAKE NOTE!!!

POSTAGE: MONDAY & THURSDAY

ORDER: TEXT/WHATSAPP

017-5267164

Friday, April 26, 2013

Figure Up Slimming Kapsul



Fenomena Figure Up sedang menggegarkan pasaran sekarang ini.Mudah dan berkesan untuk mendapatkan berat badan yang diimpikan.Cuma ambil 1 biji dan telan sebelum sarapan dan minum segelas air putih.Makan macam biasa tak perlu berdiet-diet.Hanya perlukan minum banyak air putih sekurang-kurangnya 2-3 liter sehari.Lebih tidak mengapa kurang jangan.huhu...Lepas 5 hari tengok hasilnya...menabjubkan...

*HALAL
*Produk buatan Malaysia
*100% Herba
*Boleh diambil ketika period
*Ibu menyusu juga boleh ambil FU (anak 7bulan ke atas)
*Mengandung tidak boleh ambil
*Tiada pantang larang dalam pengambilan makanan

FUNGSI/MANFAAT
♥Mengawal selera makan
♥menghalang pembentukan lemak
♥mengurangkan pengambilan gula,♥meningkatkan metabolisme
♥menukarkan kabohidrat kepada tenaga yg mana merupakan 5 faktor utama di dalam pengurusan berat badan
♥Diformulasi dari bahan-bahan herba semulajadi yang bertindak menurunkan berat badan dan membakar lemak berlebihan di dalam tubuh badan
♥Tanpa perlu menahan lapar dan tidak membuatkan anda cirit-birit
♥Dikeluarkan dari kilang bertaraf GMP dan diselia dengan begitu rapi semasa proses pengeluarannya
♥Mengandungi pelbagai jenis bahan semulajadi seperti Garcinia Cambogia,ekstrak teh hijau,Citrus Aurantium dan Alovera yang mempunyai fungsi pelangsing dan membakar lemak
♥Telah diekstrak menggunakan teknologi moden yang canggih untuk menghasilkan produk yang mampu memberi kesan untuk menahan aktiviti enzim dalam perut dan usus supaya lemak berlebihan didalam makanan yang diambil tidak dapat diserap oleh tubuh.Kesan ini dapat dilihat pada najis yang berminyak semasa pembuangan air besar yang mana seseorang boleh mengeluarkan jumlah lemak yang sama seperti yang telah diambil.

PENTING!!!!
Figure Up Slimming Capsule ini telah menjalani ujian makmal dan didapati BEBAS SIRBUTAMIN (ND = NOT DETECTED) Bermaksud tiada bacaan tersebut dikesan didalam produk Figure Up.



Jadi jangan ragu-ragu untuk mencuba produk ini.Jom langsing dan sihat bersama Figure Up Slimming Capsule sekarang.


Stok yang baru sahaja direstok semalam atas permintaan yang sangat memberangsangkan dari customer.

1 Botol = 30biji = 1 Bulan

SMS 014-7453667 untuk order/pertanyaan

Hihi..selingan di petang hari ;)

posted from Bloggeroid


Prinsip Jatuh Dalam Perniagaan.

Jika anda jatuh sekali, Jangan Sesal.... Allah Taala ada!

Jika anda jatuh kali ke 2, Jangan Sesal.... Allah Taala ada!

Jika anda jatuh kali ke 5, kali ke6, kali ke7, Jangan Sesal...
Berdoa.. Minta 1000x sungguh2 padanya.
In Shaa Allah akan ada bantuan darinya daripada tempat yang tidak disangka2...

Jika anda jatuh 100x atau 1000x pun, Jangan Sesal... Jangan berhenti berharap padanya.
Berdoa, Bersyukur dengan apa yang ada, Tawakkal dan Jangan Menyerah Kalah sehingga ke Titisan Darah Terakhir.

Perniagaan bukan untuk diri sendiri! Perniagaan dijalankan kerana untuk membantu menambah nilai hidup orang lain.
In Shaa Allah, Allah Taala akan menambah nilai hidup anda.

Wednesday, April 24, 2013

Ÿang Saya Guna Dan Amalkan

Di zaman bujang-bujang dulu sampailah dah kawin tapi belum ada anak,saya tidak mementingkan sangat penjagaan wajah dan kesihatan dalaman.Maklumlah masa itu muka memang tak ada masalah dan kesihatan pun bagus2 saja..Yakin sangat kesihatan bagus kan.Iyalah dah tak penah dapat apa2 sakit kira alhamdulillah la kan.

Start saya preganant anak 1st,jerawat suka sangat timbul terutamanya kat kawasan pipi.Paling menyedihkan siap tinggalkan parut degil tu.huhu...muka rasa comot sangat.Berceloreng rasa hahaha...Orang kata pembawakan budak perubahan hormon.Jerawat bukan yang Yang kecik2 tapi yang bapak punya besar siap ada nanah tu..huhu...Selepas abis pantang barulah saya ada kesedaran untuk menjaga kesihatan kulit dan dalaman..Macam2 produk saya try tapi hasilnya hampeh..

Pregnan anak ke dua pun muka teruk plus selalu sakit pinggang.Nak tunduk seksa sangat.huhu...Mungkin peningkatan usia sama kot.Saya terus try and error macam2 produk.Lastly saya ada terbaca review seorang blogger mengenai A-Dha Beauty Care..Teruja untuk mencuba terus order on9 dari seseorang.Hasilnya agak lambat tapi sangat puas hati.Asalkan tak perlu sakit2 kan diri untuk dapatkan kulit yang sihat.







Ïnilah antara skincare dan supplimen yang saya amalkan.Memang berpuas hati.Walaupun kulit daku taklah secantik artis yang suci mulus gebu gebas tu..tapi at least dah tak kusam lagi dan tak perlu dah nak tempek foundation tebal2 bila nak p kerja atau ke mana2.Memang menjimatkan masa...kulit terasa sihat dan bebas bernafas yang paling penting liang2 pori pun makin mengecil dan jerawat memang malu2 dah nak timbul kat mukaku.Percaya atau tidak sakit pinggangku dah hilang selepas amalkan Aurawhite.Alhamdulillah...Nah daku tempek sekali muka kepuasan hati yang amat sangat dengan kulit sekarang...muka tanpa make-up atau bedak.Hanya sapu serum dan krim siang adha,lipstik,eyebrow dan eyeliner...huahuahua





Ÿang shawl kuning tu gambar semalam selepas mandi.hihihi...memang naked face betollahh...huhu....

Ok itu..jer...kang ada yang menyampah berhari2..kuangkuang....

§elingan
Ready stock
♥àdha beauty care pink
♥aurawhite glutacologen
♥Ferwhite
♥Ferskin vitamin
♥Maixara c-sential
♥serum vit c,e+cologen
♥figure-up

SMS 014-7453667 untuk order/pertanyaan

posted from Bloggeroid

Tuesday, April 23, 2013

Lagi Testimoni àurawhite

Alhamdulillah...ada 2 lagi feedback positif dari customer saya setelah pengambilan aurawhite..Aurawhite bukan saja untuk kecantikkan kulit malah juga bagus untuk kesihatan dalaman.perlu diingatkan pegambilan apa2 ja suppliment wajib minum air putih 2-3liter sehari untuk kadar penyerapan nutrien yang cepat.






READY STOCK
♥AURAWHITE - RM150S/RM160SS
♥FERWHITE - RM95S/RM105SS
♥FERSKIN VIT - RM65S/RM75SS
♥ADHA SKINCARE
♥SERUM VIT C,E+COLLOGEN
♥MAIXARA C-SENTIAL - RM109S/RM115SS

SMS 014-7453667 UNTUK ORDER/PERTANYAAN

posted from Bloggeroid

Saturday, April 20, 2013

Banyak Benda Nak Update Tapi Tak Sempat

Hello ladies...saya sangat sibuk sejak 2 menjak ni.Banyak sangat benda nak update kat anda semua tapi tak sempat.Kalau ada kat rumah lagi tak sempat nak update sebab kena layan ragam anak-anak.:)

Insyallah malam nanti kalau sempat saya update.Cuma sekarang saya nak update good news untuk peminat Maixara C-Sential.Haritu saya ada inform sayang2 semua yang saya nak pencen dari jual Maixara.Memandangkan masih ada yang nak saya jual MCS makanya pun tarik balik kenyataan saya sebelum ini dan akan terus menjual MCS kepada anda.Best tak.hihi..Ada gift jygak tau untuk pembelian MCS.tunggu malam ni saya update kan.

Ready stock
1.Aurawhite - RM150s/RM160ss
2.A-dha Skincare
3.Ferwhite - RM95s/RM105ss
4.Maixara - RM99s,RM109ss
5.Ferskin - RM65s/RM75ss

Àll FREE POST

posted from Bloggeroid

Friday, April 19, 2013

INFO MENGENAI FER WHITE


FER WHITE adalah produk baru keluaran FEREENA BEAUTY


Produk ni sekali pandang macam sama dengan AURAWHITE kan..Tetapi sebenarnya kandungan produk FER WHITE dengan AURAWHITE adalah tidak sama. Harga produk FERWHITE jauh lebih murah memandangkan pengasas produk ini mempunyai kilang sendiri yang tidak perlu melibatkan orang tengah. Yang penting harganya memang mampu milik oleh semua golongan...


Kenapa wanita perlu FER'WHITE selain dari utk kecantikan?

Wanita sekarang banyak yang berkerjaya...dari pagi memandu di awal hari,ke office dan petang hari pulang kerja dengan traffic yang sibuk, hiruk-pikuk pelbagai kenderaan, bebanan tempat kerja, sampai dirumah dengan anak-anak perlu dijaga dan dibelai, menyediakan makanan, menyediakan persiapan dan tak LUPA pula si suami yang dahagakan belaian tapi isteri sudah hilang energy dan keinginan .....tambah-tambah dengan berat badan yg berlebihan, berat tanggungjawab di tempat kerja, ahkhirnya kewajiban terhadap kehendak suami diletakkan di belakang dulu.....


Masalah utama adalah tiada tenaga......tak larat nak melayan. Dalam lain istilah,tiada mood....dan sebagainya...akhirnya banyak masalah yang timbul...
Apa yg FER'WHITE boleh bantu anda wanita yang kekurangan tenaga? 
Ya....selain anda ambil di sebelah pagi anda juga perlu ambil FER'WHITE di sebelah malam sebelum tidur....untuk kecantikan anda boleh dapatkan kesan....tapi di sebaliknya apa YG FER'WHITE boleh bantu anda?..........
Yes....jawapannya adalah tenaga segera akan anda perolehi apabila anda minum secawan FER'WHITE .....jadi...... GONCANG Jgn tak GONCANG ......shake sepuasnya dengan FER'WHITE ....



Ferwhite Dikawal Selia Dibawah Akta Makanan KKM


FER'WHITE tahan untuk sebulan...Minum 2 scoop 2 kali sehari..Jika anda hanya consume 2 scoop,1 kali sehari anda boleh jimat 1 jar sehingga 2 bulan..Terpulang kepada bajet masing-masing. Ambil ketika perut kosong.

sekali rasa pasti nak lagi rasanya yg sedap berperisa strawbery..baunya yg wangi kesannya sangat efektif tunggu apa lagi..

cepat-cepat sementara stok masih ada.. Harga yang ditawarkan pun berpatutan ok... 

Harga 1 jar + Free Shaker Free postageFree 6 Gifthanya RM95 (sm) ; RM105 (ss) ok.... Berbaloi & murahhhhh kan heheh... 

SMS 014-7453667 untuk order/pertanyaan

Kandungan : 
  • L-GLUTATHIONE :

Bertindak sebagai anti oksida yang dapat mencerahkan warna Kulit,gluthathionen memang umur lam hati manusia cuma bezanya tinggi dan rendah sahaja. juga agen imunisasi dan detoksi.
  • KOLAGEN :
Membina sel-sel baru,menguatkan ikatan sel kulit,yang membolehkan kulit jadi tegang,cerah dan cantik. mengelakan kulit dari kedut dengan pantas.
  • HYRALONIC ACID (HA) :
Penting untuk sendi, kulit, mata, gusi, rambut. HA pun sudah ujud sejak penciptaan ADAM didalam DIRI manusia, semakin tua HA akan semakin Kurang. FUNGSI HA melembabkan kulit, kulit elastic, pembentukan kolegen, meningkat kolegen, menghilangkan garis halus, metabolisma badan.
  • ACAIBERRY :
Anti oksidan, slimming, mampu melawan radikal bebas, AWET MUDA.
  • L-CARNITINE :
Anti oksidan, membaiki sel badan dengan pantas.
  • DEXTROSE ANDYROUS :
Anti penuaan.
  • ACID FOLIC :
Ko enzyme dalam sintesis DNA dan RNA. Penting untuk pecahan dan sel penyalinan kulit.
  • MALIC ACID :
Menentang jangkitan kuman dan bakteria dan mikro organisms dalam FER'WHITE.
  • STRAWBERRY :
Anti oksidan, merawat kulit, menegangkan kulit, dan kelembapan kulit.
  • L-TAURINE :
Anti oksidan dan membaiki sel sel badan.
  • APPLE STEM CELL :
Membantu melambatkan proses penuaan, membaiki sel-sel kulit, kulit menjadi tegang dengan amalan pengambilannya.
  • EKSTRAK MANGGIS :
Membantu merawat kulit dan menyembuhkan jerawat, menjadikan kulit lebih cantik.
  • DSM RDA vitamin mix :
Vit A - Kulit jerawat dan kulit keping.
Vit B - menjaga sistem pengahadaman,serap. nutrients, jaga saraf.
Vit C - PEMBENTUKAN dan memelihara kolegen.
Vit D - Membantu menyerap kalsium.
Vit E - Membantu Kulit kelihatan Muda, membantutkan penuaan akibat radikal bebas.
Vit K - Memelihara sel dalam badan supaya kekal sihat.

Jelas gitu kan ? Hehe. 15 bahan terbaik ada dalam FER'WHITE tauuuuu. Rugi tak mencuba sekarang ;

♥♥ INFO COLLAGEN ♥♥

♥♥ INFO COLLAGEN ♥♥

Antara sumber collagen terbaik adalah collagen bersumber ikan laut dalam,kerana mempunyai nilai protein yg tinggi dan jauh daripada pencemaran.Setakat ini sumber collagen yang terdapat pada ikan ialah dari sisik atau kulit ikan .....

>COLLEGEN KULIT IKAN TALAPIA MERAH
IKAN MERAH SUMBER COLLEGEN TERBAIK DAN TAHAN LASAK
-SANGAT LASAK DAN ELASTIK
-KEPADUAN SEL YANG SANGAT TINGGI
-TINGGI KAPASITI DALAM MENNGEKAL KELEMBAPAN

>KELEBIHAN KOLEGEN IKAN
-MOLEKUL KECIL
Collegen ikan yang digunakan berfungsi untuk mudah diserap ke dalam tubuh

>COLLEGEN IKAN
Sangat mudah dihadam dan membantu membentuk semula collegen yang kian menyusut pada bahagian sendi,tulang,kulit dan lain lain

>KERAP DIGUNAKAN
Kajian klinikal awal menunjukkan pengambilan Collegen ikan pada sukatan yg betul selama 66 hari mampu memperbaiki penuaan kulit sebanyak 80%...

Apakah Glutathione

♥♥ MARI KITA BACA DAN FAHAM ♥♥

Glutathione- what is this??

Fungsi Glutathione:-

~Memutih dan melicinkan kulit
~Melambatkan proses penuaan
~Melangsingkan badan
~Untuk kecerahan berganda dan membentuk wajah menjadi lebih runcing
~Menyekatakan tona warna kulit menjadikan kulit lebih bersinar
~Menghilangkan jerawat dan juga parut jerawat
~Mengurangkan kedutan dan bintik2 gelap dan membantu mempercepatkan kulit menjadi lebih berseri-seri dan kemerah-merahan secara semulajadi
~Supplement yang mudah dan selamat
~Anda tidak perlu menahan sakit dan membazirkan wang anda dengan kaedah suntikan dan pembedahan

Manfaat Glutathione pada tubuh:-

* Mengatasi masalah kesulitan hamil & menambah bilangan sperma (untuk lelaki)
* Mencegah dan merawat gejala kanser, HIV, fibroid, alzhemeir, Parkinson, thyroid
* Merawat gejala berkaitan paru2 seperti lelah, radang paru2 & emphysema (udara berlebihan dalam paru-paru)
*Merawat masalah hati (menyahtoksin nikotin, alkohol)
*Merawat keletihan melampau, katarak & masalah mata, diabetes, darah tinggi
* Melindungi jantung & merawat kolesterol
* Melambatkan proses penuaan, meningkatkan system imuniti, merawat rambut gugur dan lain-lain

Keberkesanan pada kulit :-

* Mengecilkan pori-pori & menjadikan kulit lebih lembut, segar & berseri-seri
* Menghindari pigmentasi serta mengawal & mencegah kesan jerawat
* Jawapan kepada kedutan awal
* Menghasilkan & membaiki DNA
* Membasmi nikotin dalam badan

Tiada gejala negatif terdapat pada gluthathion kecuali "Pencerahan Kulit Secara Keseluruhan…"

Berapa lama nampak kesan? hmmmm.....

Perubahan seawal dalam 2 minggu, perubahan ketara adalah seperti berikut:
* Kulit yang sederhana cerah "Light-medium brown skin" : 1-3 bulan
* Kulit yang tona gelap "Dark brown skin": 3-6 bulan
* Kulit yang amat gelap " Very dark skin" : 6-12 bulan
* Kulit hitam " Black skin": Sekurang-kurangnya 18 bulan ke atas

Cara Pengambilan Gluta :
Sebelum pengambilan produk ini disarankan lakukan detoks selama 3-5 hari supaya toksin di dalam badan dapat di keluarkan dan proses keberkesanan produk super whitening gluta lebih cepat berkesan.

NO NO too:-
* kanak-kanak dan orang yang sudah berumur 55 tahun ke atas dilarang untuk mengambil gluta ini.

*Jangan ambil kafein dan minuman berkarbonat semasa pengambilan GLUTA ini kerana ia boleh menyerap Vit C, kolagen dan glutathion (agen pencerah) dalam badan.
Jika hendak minum juga jarakkan masa 3-4 jam selepas pengambilan gluta.

*Minum air putih 2-3 liter sehari bagi melancarkan pembuangan toksin dan mengoptimumkan penyerapan kolagen oleh badan untuk mendapatkan hasil yang lebih cepat.

Kesan penggunaan terhadap individu mungkin berbeza mengikut pelbagai cara terhadap pengambilan individu itu masing-masing.

Saturday, April 13, 2013

A-dha Super Awesomeee Product :)



JOM sama2 try A-Dha product yang super awesomeeeeeee ni... why SUPERRRRRRR awesome???? read this;

♥ anda x perlu pakai make-up tebal2...cukup dgn krim siang,muka akan nampak fresh n segar sampai ke petang atau malam
♥ dah x payah nk bwk compact/loose powder dlm beg dan x payah masuk toilet selalu time dating sbb nk touch up muka sbbnye bila dah pkai adha (especially whole set) mmg kita x nk pakai and malas nk make up pun. Yela dulu make up sbb nk tutup cela wajah. Skrg wajah dah licin gebu flawless nk pkai make up watpe..nk tutup apa lg kan..hihi
♥ menyenangkn hidup dan tak melecehkan..yela klo kuar pg blk mlm confirm kena solat kt mall..haaa bila pkai adha uolls dah x payah nk guna make up remover/tisu basah/baby oil/olive oil segala utk buang make up 4 prayer
♥ part ni favourite tin..hihi yelaaa kita pkai handbag kecik je mana muat nk taruk sume.. now yang perlu dibawa dalam make-up box hanyalah eyeshadow,eyeliner,eyebrow,mascara,lip gloss *hebatttt*
♥ confident level automatik tinggi even x pkai concealer/foundation/bedak sbb kulit dah flawless glowing dan cerah secara semulajadi
♥ kulit kita akan lebih bebas bernafas dan sihat sejahtera.. sbb ape? Sbb x byk chemical kt muka n liang roma/kulit muka tidak ditutup oleh segala concealer/bedak foundation..klo x lemas kulit kita uolls..skrg fresh je clean n clear..hik
♥ dan yg plg penting,dgn ADHA kulit lebih LICIN, BEBAS JERAWAT, CERAH, MULUS, GEBUUUS GEBASSS, KESAN PARUT PUDAR, TONA KULIT SEKATA (xde la bertompok kt situ bertompok kt sini) WHITEHEAD N BLACKHEAD HILANG.. say GOODBYE to skin problems/dull skin..babai kulit kusam babai parut2 babai tompok2 hitam babaiiiii… haiii2 kulit putih cantik berseri ;)

 ♥ SMS 014-7453667 untuk order/pertanyaan


Thursday, April 11, 2013

Perbezaan AURAWHITE & FRE'WHITE !

Perbezaan AURAWHITE & FRE'WHITE !

1.FerWhite ~~500000mg!!.Bukan Pure Collagen(mix bhn- Kolagen Ikan talapaia, L gluthathione,acaiberry, ekstrak mangosteen, vitamin a, b, c, d, e, dan k, hyarulonic acid, L -carnitine, l taurine, folic asid, protein, dextrose,.....dan yg paling mahal epal stem cell +grape seed ekstrak-minum -permulaan 2 scoop(pagi n mlm)~thn 1-2 bulan(perisa strawberry)

2.AURAwhite~400000mg!!! bkn PURE Collagen yer(mix bahan- Kolagen ikan talapia+GLUTA + VITAMIN C + HYALURONIC ACID dgn bahan semulajadi lain seperti lemon,turnip,strawberry,maquiberry,papaya,sarang burung,astaxanthin,pineback+ TRIPLE STEMCELL tomato,roselle,apple ♥--permulaan 2 scoop(pagi n mlm)~thn 1-2 bulan(perisa lemon berry)

• Syarikat lain2
• Dos lain2
• Kandungan lain2
• Pilihan ditangan anda...ikut selera masing2...kesan same hebat je...brgntung pd tbuh bdn kita jugak....

FERWHITE RM95 SM/RM105 SS
AURAWHITE RM150 SM/RM160 SS


SMS 014-7453667 untuk order

Jom Cuba Fer White


BELI 1..Anda dapat 6 HADIAH PERCUMA

NEW PRODUCT!!

Untuk anda yang nak juga putih gebu TETAPI budget kurang.



JOM LA CUBA FERWHITE
FER WHITE..Lebih Jimat!! ♥ ♥
"Sepantas ferrari sehebat Fereena"

HARGA JUALAN
RM95.00 (WM)
RM105.00 (EM)

♥ FREE POSTAGE 
♥ FREE SHAKER
♥ FREE CARAMEL
♥ FREE EYE MASK COLLOGEN
♥ FREE FOOT DETOX
♥ FREE SABUN SUSU BERAS

Dan juga DAPAT "ONE MYSTERY GIFT" dari pihak kami..
WoW!! Sungguh!!.. tak cayo takpo..:)

SMS 014-7453667 untuk order/pertanyaan





FREE 1 JAR!!! *untuk reload kali - 11*



JUST4U ! Kpd kawan2 dan customerku yg dah beli dan minum AURA WHITE and FER'WHITE last week, teruskan membeli dan minum. Utk order ke-11x anda akan dapat FREE 1 jar !!!

Ini BETUL2 TAU....Bukan COBAAN..hihik..

Sms 014-7453667 untuk order/pertanyaan

A'niessa Beautee

Assalammualaikum ladies..

Saya baru buat FB page khusus untuk bisnes saya.Jadi dah tak perlu lagi bercampur aduk postnyer..hehe..Selalu bercampur aduk macam peningnya saya tengok..orang lain tengok tak tahu la kan..Pitam terus paa...kihkih..
Tulis banyak tak mau lahh...cuma nak anda2 semua...
Jom LIKE page saya. kat sini A'niessa Beautee
TQVM :)

Lagi nak maklumkan bermula May 2013 nanti saya dah bersara dari menjual produk Maixara C-Sential ye uolls..Sekarang masih jual lagi sebab nak abiskan stock..hehhee...May nanti jangan lak dok sms saya tanya pasal MCS plak tau...Tak larat nak jawab..kukuikui...

Monday, April 08, 2013

Sophie Magic Pink Cream

Salam alls..Pernah dengar tak produk Sophie Magic Pink Cream.Ia adalah blusher berbentuk cream.Sangat awsome uolls..Walaupun berbentuk krim namun ianya tidak berminyak dan warnanya sangat natural.Percayalahhhh...eh eh dah nak macam iklan Kak Ton plak.ekeke...Packagingnya di dalam botol yang cute 10ml.







Gambar di atas tu la rupa bentuk Sophie Magic Pink Cream.Krimnya bewarna putih tetapi bila kita gosok-gosokkannya terus bertukar menjadi pinky yang sangat cantik dan natural..Itulah magicnya..

CARA GUNA:
1.Picitkan sedikit krim sophie magic.
2.Dotkan di pipi dan cepat2 gosok ratakannya.Jangan biar lama tau nanti bertompok.huhu..
3.Jika nak terangkan lagi warnanya.ulang step 1 & 2 sehingga mendapat ton yang anda ingini.

HARGA:
Sangatlah mampu milik..Betul tak tipu tauuu
RM15 termasuk postage

Berminat boleh terus sms 014-7453667;)
posted from Bloggeroid

Terima Kasih Daun keladi.Alhamdulillah...



Longgokan parcel Aura White untuk customer tersayang.Antara sebab kenapa order terpaksa QUE..Alhamdulillah stok Aura white kembali normal,Bagi anda yang ingin mencuba dan ingin re-stock boleh la laju-laju buat tempahan yer..hihihi..Pihak kami sedaya upaya membetikan service yang terbaik untuk anda.Kesabaran anda amatlah dihargai..Terima kasih semua kerana menyokong kami.Tanpa anda siapalah kami...

PLEASE TAKE NOTE ALL..Free gift tertakluk kepada stok.Andai salah satu free gift kehabisan stok pihak kami akan nenggantikan free gift yang lain.Yang pasti kuantiti free gift tetap 8 yer;)

Antara produk lain yang turut dijual:-
ALL READY STOCK

♥Aura White GlutaCollogen 400000mg(HOT ITEM)
♥Adha Beauty Care Set Pink (HOt ITEM)
♥Serum Vit C,E + Collogen (HOT ITEM)
♥Sabun Adha Beauty Care
♥Maixara C-Sential

Üntuk Tempahan: SMS 014-7453667

posted from Bloggeroid

Thursday, April 04, 2013

Rezeki Tambahan Buatku



Alhamdulillah ada juga rezeki untukku hari ini. Terima kasih sayang-sayang semua kerana ingin mencuba skincare adha dan aura white. Gabungan skincare dan supplemen yang terhangat di pasaran sekarang..Dah ramai yang berpuas hati dengan kesannya. Anda happy Saya pun happy untuk anda-anda semua.:)



Barang yang sudah siap dipacking dan akan dipos sebentar lagi..Semoga dipermudahkan segala urusan dan harapan saya agar barang ini selamat sampai ke tangan pemiliknya. 

Untuk pengguna Adha Skincare saya harap sangat anda bersabar dan teruskan penggunaaan secara konsisten untuk kesan yang positive.Nak kulit cantik dan sihat haruslah sabar yer..Tak kisahlah uolls guna skincare atau supplemen apa-apa produk pun, mesti bersabar.Bukan hari ini guna esok dah nampak kesan.Amatlah mustahil untuk nampak kesan yang secepat itu. Kalau ada pun, uolls better fikir dua tiga kali sebelum menggunakan produk itu..hehhehe...Seriously, Adha skincare mengambil masa juga untuk menampakkan kesan yang positif memandangkan ia 100% dari bahan semulajadi. Rawatannya secara berperingkat..Pada permulaan penggunaan memang akan naik 2-3 biji jerawat kat muka dan muka terasa gatal2 sket.Itu adalah proses detokfikasi untuk meneutralkan toksid dalam badan.Dan perkara ini adalah normal ya...Selepas proses ini, insyallah jerawat yang besar2 atau jerawat pasir akan malu untuk singgah di wajah anda..hehehehe...

Ada seorang adik ni, dia beli adha skincare..Tapi bukan beli dari saya, dia beli dari seller lain. Selalu minta saya guide dia cara-cara menggunakan adha yang betul dan minta macam-macam nasihat.. Saya share apa yang saya tahu dengan dia. Baru-baru ini kami chat, katanya dia tak sesuai dengan adha.Saya tanya dia apa yang menyebabkan dia kata dia tak sesuai dengan adha..Katanya sejak pakai adha mukanya naik jerawat. masa tu belum sampai seminggu lagi.Saya syorkan dia teruskan penggunaan sehingga 2 minggu..Jerawat naik itu adalah perkara normal kerana selepas 2 minggu takkan ada lagi masalah itu..Dia tak nak, dia takut dan dia nak cuba produk lain pula...Jadi terpulang, Sebab tu saya kata nak kulit cantik dan sihat perlu bersabar dan konsisten.Kalau pakai produk mana-mana sekalipun kalau kita tak sabar, tak konsisten memang takkan jadi..At least bagi masa 2-3 bulan untuk compare kesannya itu..huhuhu..

Disini senang untuk saya ingatkan, keberkesanan sesuatu produk bergantung kepada keadaan kulit seseorg.ada setengah individu cepat kesannya,ada pula yang lambat kesannya. Ada yang alami kesan detokfikasi macam jerawat naik,kulit mengelupas,gatal-gatal. Dan ada juga orang yang  tak alami langsung kesan tu..Semua bergantung kepada kulit kita yer...

Bawah ni gambar empunya blog..hahahha..Gambar syok sendiri...Gambar tanpa edit,tanpa make-up,tanpa bedak.Hanya krim siang adha dan liptin..Wajib pakai krim siang untuk protect kulit dari uv.huhuhu...Nak kata kulit saya cantik tu taklahkan, tapi apa yang saya puas hati sangat, kulit terasa ringan,bersih,fresh dan bebas bernafas..ceeewahhh..hahhaha.. Jangan kutuk lebih-lebih tau..kang tak pasal-pasal hamba dapat pahala free...anda pula?Fikirlah sendiri...kuikuikui...




Adha Skincare - Ready Stock
Aura White - Ready Stock
Maixara C-Sential - Ready Stock

Berminat boleh SMS 014-7453667


posted from Bloggeroid

Wednesday, April 03, 2013

Aura White/A-Dha Skincare - Kesayangan Saya



Gambar pagi semalam semasa menikmati aura white yg sedap :) Saya pun ambil aura white untuk penjagaan dalaman dan luaran..Alhamdulillah sangat serasi dengan saya.Antara kesan yang saya dapat selepas mengambil aura white;

1.Kulit semakin cerah.Nampak cerah lain tak tau nak describe macam mana yer tapi nampak kulit cerah kemerahan..wootttwoottt..
2.Rambut sejak ada anak kecik ni memang berguguran la tapi akhirnya dah mampu tersenyum kerana masalah itu berkurangan...
3.Sistem penghadaman sangatlah baik..suka sangat
4.Parut jerawat semakin pudar..harap lepas ni dapat hilang terus lah..kihkihkih
5.Sebelum ni selalu sakit pinggang nak tunduk pun susah sangat..dan sekarang dah  tak sakit lagi...
6.Lagi satu yang saya perasan tumit kaki dah kembali normal..sebelum ni ada jugak lah rekah2 sket..huhuhu..



Gambar pagi ini.hehe...jom try aura white...Hot item uolls..



Saya bersama daily skincare yg the best...love a-dha skincare...Sebelum ni memang pening lalat la sket asyik mencuba pelbagai skincare yang ada di pasaran. Dari yang murah hingga yang mahal namun satu pun tak sesuai dengan kulitku.Jerawat suka bermaharajalela di pipiku..Kesiannya..Kulit pun kusam tak bermaya.Tapi sekarang mampu tersenyum untuk diri sendiri.Kemana-mana tanpa perlu bermake-up yang sarat-sarat untuk tutup cela.Sangat berkenyakinan walaupun keluar tanpa secalit make-up.Yang pastinya encik suami  tak perlu menunggu si isteri bersiap berjam-jam lagi..hehehhe...sejujurnya saya sangat berpuas hati dengan kulit sekarang berbanding kulit saya yang sebelum ini kerana lebih sihat dan terasa kulit bebas bernafas.:)

P/S : SET ADHA SKINCARE  -  READY STOK
        AURA WHITE                 - READY STOK
        MAIXARA C-SENTIAL - READY STOK
     
        BERMINAT : SMS 014-7453667

posted from Bloggeroid

Tuesday, April 02, 2013

Bersukaria Bersama Keluarga

Minggu lepas en suami ajak ke Taiping.Saja katanya nak bawa anak-anak ke zoo taiping.Dah lama tak bawa Amanie jalan-jalan.Mulanya ingatkan cik suami melawak.Ak pun x kemas apapun buat relax jalah ngadap lappy dok ambil order customer aura white dan adha skincare.Bila abg balik dari kedai dia tanya kenapa tak siap lagi.huhu..Barulah terkedek-kedek packing baju suma.

Kami ke sana pada hari sabtu.P rumah kawan abg si Rashid.Menumpang tido dirumahnya.Awalnya nak tido di hotel tp si Rashid ia-ia ajak ke rumahnya.

Keesokkan harinya kami pun bergerak lah ke zoo berkenaan..Jom tengok gambar kami.hehe..

















Ermmm..malas pulak aku nak ambil gambar-gambar binatang..huhu...
posted from Bloggeroid

Monday, April 01, 2013

Aura White: Ada KKM Ke?




Saya mendapat banyak pertanyaan dari pembeli saya, Adakah Aura White mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Jadi saya pun mengambil iniasiatif untuk membuat sedikit research..(ecehh dok kaji2 lak hamba ni) mengenai isu berkenaan untuk kepuasan customer saya.Semestinya apabila kita nak consume sesuatu makanan,minuman kesihatan atau ubat-ubatan kita perlu/wajib selidik dan kaji dulu produk berkenaan adakah selamat digunakan atau beracun buat kita. Jadi, Aura White macam mana ye? Ada kkm ke tidak? Jawapannya, Tak ada..Ermmm...Awat hampa semua takut ka. Sat-sat jangan takut dulu naa..Meh baca dulu apa yang kak hampa ni dah buat reseach untuk pengetahuan kami dan hampa semua.Jom pakat baca..Tak mau tak paa...hehehe...

Semua produk farmaseutikal/kosmetik termasuklah supplemen kesihatan dan persediaan traditional perlu berdafar dengan pihak Berkuasa Kawalan Dadah(PBKD) dan mendapatkan kelulusan daripada KKM sebelum dipasarkan di Malaysia. Dalam bahasa mudahnya segala produk berbentuk tablet atau kapsul wajib mendapatkan kelulusan KKM sebelum dipasarkan. Ubat-ubatan ini dikategorikan kepada 2 jenis iaitu ubat terkawal dan ubat am. Ubat terkawal adalah ubat yang diperolehi dengan preskipsi dari doktor.Contohnya ubat darah tinggi atau ubat kencing manis. Manakala Ubat am pula adalah ubat yang boleh dibeli tanpa preskipsi doktor. Contohnya ubat supplimen kesihatan atau vitamin.

Kenapa Aura White Tiada Kelulusan KKM?
Pertama sekali perlu faham bahawa Aura White adalah minuman kesihatan bukannya produk berjadual macam vitamin/ybat-ubatan. Ia dikalsifikasikan sebagai produk makanan/minuman. Oleh yang demikian, produk ini secara automatiknya dikawal oleh Pihak Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan (BKKM). Makanya, apa-apa produk makanan/minuman kesihatan tidak perlu berdaftar dengan KKM. Kerana produk seperti ini diselia di bawah Akta Makanan. Sama seprti produk Herbalife dan Innershine yang berdaftar dengan Akta Makanan.

Produk makanan/minuman kesihatan perlu mendapatkan kelulusan dari GMP Manufacturing, buatan malaysia dan yang paling PENTING mendapatkan status HALAL dari JAKIM MALAYSIA (bukan HALAL dari THAILAND ok)..



Produk ini, 100% menggunakan bahan semulajadi tanpa bahan tambahan. Tiada tambahan gula, bahan pengawet, pewarfna atau perisa tiruan,bebas hormon,steroid dan bahan kimia.

p/s: Sumber: www.pharmacy.gov.my

Dah baca dan dah tau pasai pa..Jadi, boleh la anda-anda yang mana nak mencubanya mencuba tanpa was-was lagi..hehehehe...

Aura white - ready stock
RM150s / RM160 ss
Free post
Free 8 Hadiah

P/S : FREE GIFT tertakluk kepada stok.. Jika tiada Stok pihak kami akan tukarkan dengan FREE GIFT yang lain tapi masih berbaloi-baloi..
Jom pm kami laju - laju.. 

SMS : 014-7453667




Adha Skincare : Testimoni Lagi




Alhamdulillah..testimoni lagi dari seorang customer saya yang menggunakan Set A-Dha Skincare. Kak Sue baru seminggu menggunakan set adha. Alhamdulillaha ada perubahan pada kulit Kak Sue dimana tona kulit Kak Sue semakin sekata dan parut jerawat dah kurang dan pudar..Happy sangat untuk Kak Sue. Terima kasih ye sebab mencuba set adha ni.Dan di ingatkan pemakaian haruslah konsisten untuk dapatkan kulit yang bersih, sihat dan cantik..

Set A-dha Skincare - Ready stock
Berminat - sms 014-7453667

Info Halal Status Produk Aurawhite


Info Halal : Satatus Produk Aurawhite
1.Logo Halal2.Logo GMP (Good Manufacturing Practice) Certificate3.LOgo HACCP (Hazard Analysis & Critical Control Points) Certificate4.Logo Buatan Malaysia (menggunakan Japan Bio Technology)5.Logo Persatuan Pengguna Islam

Isi Kandungan / Ingredients Aura WhiteHydrolyzed tilipia collagen peptideProduk kologen yang dihasilkan daripada kulit ikan tilapia boleh digunakan untuk produk kecantikan dan kesihatan. Kepentingan kologen untuk badan yang berfungsi untuk memelihara kecantikan kulit, mempercepatkan penyembuhan luka serta membantu memulihkan kekenyalan otot dan masalah sendi

L-GlutathioneKulit adalah organ terbesar dari tubuh dan merupakan garisan pertahanan pertama bagi melawan penyakit. Tidak seperti organ lain, kulit kita mengelilingi dan melinguingi kita. Ketika berlakunya sesuatu yang tidak baik, hasilnya kan jelas terlihat. Kulit secara berterusan akan dipengaruhi oleh keadaan dalaman dan persekitaran. Penuaan dan penyakit kulit boleh menyebabkan pelbagai tanda dan gejala terhadap kulit termasuk kekeringan, kehilangan daya ketahanan dan KEGELAPAN.Glutathione-protein kecil yang terdiri dari 3 asid amino yang disebut sistein, asam glutamat dan glisin. Biasanya dihasilkan oleh tubuh sebagai tindak balas terhadap persekitaran seperti pencemaran iaitu udara yang kita bernafas, air yang kita minum, bahan kimia & racun perosak dalam makanan yang kita makan yang menyebabkan kerosakkan pada sell-sel dan sistem badan. Apabila semakin banyak terkena pencemaran, semakin cepat tubuh akan menggunakan glutathione. Tanpa perlindungan glutathione, sel-sel akan mati pada kadar yang lebih cepat, membuatkan orang yang kelihatan berusia lebih cepat dan menempatkan mereka pada risiko penyakit yang disebabkan toksin termasuk kanser.Glutathione juga sering disebut sebagai MASTER ANTIOXIDANT di dalam tubuh. Ia juga sebagai anti-penuaan dan untuk pencerahan kulit. Pengambilan glutathione dengan cara berterusan akan membuatkan kulit semakin putih dan cerah. Ia juga akan membuatkan anda kelihatan 5 hingga 10 tahun lebih muda dari usia sebenar. L-Glutathione di kenali di Asia sebagai pil pemutih, pil peluntur, pil pencerah dan menjadi semakin popular kerana ia berupaya untuk mencerah dan mencantikkan kulit serta membantu meningkatkan tahap kesihatan.Memutihkan kulit(membantu memuthkan kulit wajah dan badan dengan penukaran melanin (gelap/coklat/kuning pigmentasi) untuk phaeomelanin (pigmentasi kulit putih kemerahan)Mengandungi L-Glutathione dan L-Cystein yang berfungsi sebagai agen pencerah pigmentasi dan menggalakkan pembentukan melanin kulit yang cerahMembuat kulit anda mulus, segar dan berseriMembantu meningkatkan kekuatan dan ketahanan serta meningkatkan tahap kesihatanUntuk mengubati banyak penyakit paru-paru termasuk asma, bronkitis kronik dan emfisemaMenjaga fungsi kekebalan dan pertahanan tubuh yang optimum dan menyediakan anti-tumormelawan pengoksidaan lemak yang beredar dalam aliran darah, termasuk kolestrolMemperlambatkan proses pembentukan plak dalam arteri-penyebab untuk sebahagian besar penyakit jantung dan strokeMemadam jerawat dan bekas jerawat

Hyaluronic Acid
Acid ini dijumpai secara semulajadi di dalam semua organisma hidup dan berbentul gel yang wujud diantara sel dan tisu yang bersambung. Ia bersifat sebagai kusyen kepada sendi dan saraf bagi mengelakkan degenerasi sel. Ia berupaya melembapkan kulit, rambut dan membasahkan mata. Apabila usia semakin meningkat, tubuh semakin kurang menghasilkan asid hyaluronic menyebabkan kulit dan sel tubuh kehilangan kelembapan dan elastisiti. Ini mengakibatkan kedutan, mata yang kering, rambut nipis dan pengurangan tulang rawan.

Vitamin c
Vitamin C juga dikenali sebagai Ascorbic Acid merupakan vitamin yang larut air amat diperlukan kerana ia tidak dapat dibina secara semulajadi oleh tubuh badan manusia. Oleh yang demikian ianya perlu diambil secara pemakanan atau suntikan. Kekurfangan vitamin C boleh menyebabkan penyakit Scurvic iaitu melemahkan muscle,gusi berdarah,kehilangan gigi,kulit berdarah dan juga mudah keletihan dan depress. Malah kekurangan vitamin c dalam tubuh badan juga akan mengakibatkan luka lambat sembuh.

Fungsi Vitamin C1.Membantu tubuh badan menghasilkan kolagen iaitu struktur utama dalam saluran darah, gigi, gusi, rambut, kulit , tendon dan ligament.2.Vitamin C penting untuk mengawal level nitric oxide iaitu bahan kimia semulajadi yang membantu dalam mencegah pengerasan saluran darah oleh itu membantu mencegah penyakit darah tinggi,sakit jantung ,stroke (angin ahmar),kerosakan buah pinggang dan sebagainya.3.Mencegah penyakit barah kerana fungsinya sebagai antioksida yang meneutralkan radikal bebas dan mencegah kerosakan sel-sel badan.4.Membantu detoksifikasi bahan pencemar di dalam tubuh badan seperti (plumbum dan raksa)5. Membantu metabolisme kolesterol di dalam badan justeru mengelakan penyakit batu karang pada hempedu dan mengurangkan kolesterol dalam darah.6.Mengurangkan tahap penyakit (severity) demam, batuk dan selsema7. Membantu dalam penyerapan zat besi yang diperlukan oleh badan untuk pembentukan darah, brains development , kontrol aktiviti otot.jika kurang nya zat besi memberi kesan kepada immune sistem badan kerana T-cell yang diperlukan untuk antibodi berkurang.

Tomato Stem Cell
Tomato kaya dengan zat besi, serat serta vitamin A dan C yang diperlukan untuk mengekalkan kecergasan badan. Ia juga mengandungi fruktosa, glukosa, asid folik, potasium, kalsium dan mineral garam.Tomato stem cell berkesan untuk mengecilkan liang roma, mengurangkan masalah jerawat dan merawat penyakit kulit. Elemen penyejuk juga mampu menyejukkan kulit yang kasar, astringen untuk menghapuskan minyak berlebihan, dan vitamin A dan C untuk mencerahkan kulit kusam dan mengembalikan keremajaan kulit.

Apple Stem Cell
Apple Stem Cell berkesan menjadikan seseorang individu itu kembali merasai nikmat keremajaan dan menggalakkan pertumbuhan sel kulit dan membaiki epidermis iaitu lapisan luar kulit selain membentuk pigmen kulit.Apple stem cell ini juga berupaya memulihkan sistem kardiovaskular, risiko penyakit jantung, strok dan kolestrol tinggi serta mengawal diabetis,meningkatkan sistem imunisasi badan serta melegakan penyakit sendi.Apple stem cell mampu memberi kesan positif kepada manusia kerana ia berupayamemperbaiki tisu dan sel dalam badan disamping menggalakkan penghasilan sel baru. Ia juga boleh membantu melindungi sel induk kulit manusia daripada unsur yang boleh merosakkan kulit seperti sinaran ultra ungu (UV).Ini kerana, menurut hasil kajian epal bukan sahaja dianggap sebagai bahan antioksida malah ia juga mampu mencegah penyakit barah. Secara tidak langsung ia boleh menghalang sel dalam badan daripada mengalami kerosakan dan mematikan bahan radikal bebas yang berbahaya.Buah epal juga mengandungi elemen kesihatan ohytonutrient yang boleh melambatkan proses pengoksidaan kolestrol yang tidak baik iaitu satu proses yang berperanan dalam pertumbuhan penyakit jantung.Selain itu, buah epal turut memiliki khasiat tersendiri yang bertindak mencantikkan kulit, sekaligus mengatasi masalah penuaan. Ia juga mengandungi kandungan vitamin C yang tinggi dan berupaya menggalakkan pembentukan gigi, tulang, tisu bawah kulit dan rawan yang sihat. Apple stem cell sememangnya berkesan mengembalikan keremajaan kulit dan menggalakkan pertumbuhan sel premium kulit yang menjadi sumber utama untuk membaiki epidermis iaitu lapisan luar disamping menggalakkan pembentukan pigmen kulit.

Roselle Stem Cell
KHASIAT ROSELLE- Membantu proses pencernaan, meningkatkan kelenjar usus dan berfungsi sbg tonik.- Memperlancar peredaran darah.- Mengubati luka luar dan dalam.- Mengubati penyakit kulit, menghaluskan kulit dan memperlambat penuaan, menyebabkan wajah nampak muda dan berseri.- Sbg diuretic, penurun suhu dan pereda rasa nyeri (penenang alami.)- Bersifat detoksifikasi, membuang racun.- Mempunyai efek anti kejang otot.- Memiliki zat anti bakteria dan anti virus.- Membunuh bakteria penyebab TBC.- Memiliki zat anti kejang saluran pernafasan- Mencegah peradangan pada saluran kencing dan pembentukan batu karang.- Mencegah penyakit jantung.- Mengatasi masalah selsema, batuk, dan demam.- Mengubati asma dan alergi.- Mengubati insomnia.- Menormalkan kadar gula darah, tekanan darah, kolestrol, dan asam urat.- Mengatasi penyakit kardiovaskular/darah tinggi.- Vitamin C dan serat yang tinggi yang terdapat dalam rozel mampu bertindak sebagai anti oksidan dan sebagai anti kanser.- Meningkatkan stamina dan daya tahan tubuh- Menyihatkan mata- Menyeimbangkan berat badan.- Mengurangi panas dalam .- Menurunkan tingkat penggumpalan lemak di hati.- Mengubati pening kepala/migraine.- Membantu memulihkan dari ketergantungan ubat dan alkohol.- Menghilangkan sakit sakit di badan.- Membantu mencerdaskan otak pada anak-anak kerana mengandungi Omega 3 dan DHA- Dapat mengurangi risiko osteoporosis.- Mengobati sakit tenggorokan dan sawan.- Mengatasi masalah stress/tekanan.

Maqui Berry
KHASIAT MAQUI BERRY( Buah berri yang mengandungi antioksidan paling tinggi)1. Beri / Buah yang mengandungi antioksidan yang tertinggi di seluruh dunia.2. Menurunkan berat badan.3. Meninggatkan kekuatan dan daya ketahanan.4. Menyokong kesihatan penuaan.5. Meneutralkan radikal bebas.6. Sumber vitamin C, kalsium, besi dan kalium yang bagus.7. Menambahkan paras tenaga.8. Aktiviti anti-radang.9. Melindungi LDL daripada pengoksidaan.10. Menguatkan tulang dan sendi.11. Memutihkan kulit dan melindungi kulit daripada sinaran matahari.12. Mengurangkan tahap kolesterol buruk (LDL)13. Menyokong kesihatan saluran darah jantung

Strawberry
KHASIAT STRAWBERRYStrawberry mampu mengurangkan kadar kolestrol.Strawberry dapat membantu mematikan sel kanser.Strawberry dapat mengurangkan gejala strok.Strawberry mengandungi zat anti alergi dan anti radang.Konsentrasi tujuh zat antioksidan yang ada pada buah strawberry lebih tinggi dibandingkan buah atau sayuran lain, sehingga strawberry merupakan buah yang efektif untuk mencegah proses pengoksidaa pada tubuh (pengoksidaan ialah hancurnya jaringan tubuh karena radikal bebas. Oksida juga menyebabkan pada proses penuaan).Strawberry yang kaya vitamin C sangat bermanfaat bagi pertumbuhan anak.Strawberry mengandungi sedikit gula juga dan sesuai untuk diet bagi pengidap penyakit diabetes.Strawberry yang dimakan teratur dapat menghaluskan kulit dan membuat warna kulit kelihatan lebih cerah dan bersih. Khasiat sampingan dapat melambatkan proses penuaan.Strawberry dapat memutihkan atau membersihkan permukaan gigi.Strawberry dapat merawat radang sendi.Daun strawberry juga berkhasiat karena memiliki zat astringent. Tiga hingga empat cangkir air hasil rebusan daun strawberry setiap hari, dapat menghentikan serangan diare.Keperluan vitamin C bagi orang dewasa setiap hari hanya dengan makan 8 buah strawberry (98 mg). Keperluan serat juga sekaligus dapat dipenuhi.

Billberry
Mempunyai hubungan rapat dengan blueberry dan ia terkenal dengan daya memperkuatkan kapilari-kapilari mata. Buah Bilberry melambatkan proses kemunduran macular berkaitan dengan usia, rabun malam dan gangguan mata yang berkaitan dengan diabetes.Buah Bilberry mempunyai daya penyembuhan dan kesan pemulihan untuk pelbagai penyakit antaranya ialah:Tekanan darah tinggiMenentang inftamasiPembentukan kolagenGlaukoma (penyakit mata yang beransur-ansur buta)Sendi menjadi bengkakKetiadaan haid secara abnormalMemperkuatkan kapilariPencegahan / rawatan artristis reumatik

Papaya
Kulit licin dan putih dan juga dapat elakkan sembelit.

LemonSweet TurnipMixed Berries