Kesayangan Mama

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

PLEASE TAKE NOTE!!!

POSTAGE: MONDAY & THURSDAY

ORDER: TEXT/WHATSAPP

017-5267164

Thursday, February 27, 2014

Royal Slim Lishou Magic

Assalammualikum w.b.t






" MASALAH BERAT BADAN " ?


~ Sudah lama berdiet tapi tak turun2 ?

~ sudah cuba berbagai2 produk ?

~ sudah jemu dikutuk ?
~ lemak tepu ? lemak air ?


Haaa mai..mai..kami nak share dengan uols 1 produk slimming yg bagus dan terbukti keberkesanannya.Produk slimming yg sedang hangat di pasaran di mana artis2 juga turut mengambil RSLM dan berpuas hati dengan hasilnya.Anda patut mencubanya imyik mengubah penampilan anda ke arah yg lebih sihat.Meh nak tunjuk sket rupa Royal Slim Lishou Magic nii





Royal Slim Lishou Magic berbentuk serbuk dengan rasa dan bau epal hijau yg sedap.RSLM mempunyai kelulusan KKM.So, boleh la minum tanpa rasa kerisauan lagi. Sarah Raisudin adalah Duta RSLM dan berjaya menurunkan berat badannya.Antara artis lain yg turut mengambil RSLM ialah Azza Elite, Enot dan Raja Ema.
Sebab Kenapa uols perlu cuba RSLM:)

* Kenyang selama 8 jam
*Sesuai utk masalah berat badan yg 'terlampau'
*Membunag toksin dalam badan
*Mengandungi kologen
*Mencantikkan struktur kulit
*Memperbaiki hormon
*Mengecutkan jerawat
*Memudarkan jeragat
*Memutihkna kulit
*Boleh diambil oleh pengidap penyakit kencing manis dan darah tinggi yg tidak kronik
*Sesuai utk lelaki dan perempuan
*Pengesahan KKM

Cara Minum RSLM ;-

Campur dgn air biasa 200ml
shake2,minum
Ambil sebelum sarapan pagi (1 hari sekali)
Minum 3 liter air sehari
Boleh shake dan campur air batu.Asal jangan air panas nanti collogennya kurang effective

PENTING!!!
*Elakkan pengambilan kafein,minuman bergas/manis
*Kurangkan pengambilan makanan yg berlemak,berminyak dan manis
*Senaman simple2 utk keluarkan peluh bagi mempercepatkan proses pembakaran lemak2 degill

Sekotak - 20 sachet
Berminat...uols boleh sms/whatsapp 017-5267164 to purchase








Monday, February 24, 2014

Sireh Lovely Care

Assalammualaikum w.b.t

Anda mempunyai masalah keputihan,gatal-gatal dan berbau?

Dah guna macam2 produk tapi tak memuaskan??

Cubalah Sireh Lovely Care New Pack 120ml
SIREH LOVELY CARE pembersih peribadi untuk menstabilkan pH wanita, mencegah keputihan, kegatalan, mengetatkan faraj, mengembalikan ketegangan, pemulihan luka selepas bersalin, menguatkan saraf bahagian intim wanita untuk kebahagian suami isteri

Kandungan:
1. Piper Betel Extract (Sireh)
2. Quercus Infectoria Extract (Manjakani)
3. Labisa Pumilia Extract (Kacip Fatimah)
4. Aloe Vera Extract
5. Tuberculata Polyheura (Akar Serapat)
6. Vitamin C & E

Kelebihan Produk :
1. Merawat keputihan
2. Merawat kegatalan pada bahagian vagina
3. Melancarkan perjalanan haid
4. Penyubur kandungan wanita
5. Mengecut dan merawat kembali vagina
6. Mengetatkan faraj
7. Menstabilkan pH wanita
8. Mengembalikan ketegangan
9. Pemulihan luka selepas bersalin
10. Menguatkan saraf bahagian intim wanita untuk kebahagian suami isteri

Kelebihan Herba :
Sireh (Piper betel)
1. Merawat keputihan dengan merencatkan perkembangan kulat (Candica Albican) penyebab keputihan.
2. Antiseptik untuk mengubati gatal dan alahan pada kulit serta ruam.
3. Melancarkan perjalanan haid dan penyubur kandungan/rahim wanita.

Manjakani (Croton caudatum)
1. Sebagai elemen perawat dinding vagina.
2. Membuang lendir dan partikal asing pada vagina.
3. Menstabilkan pH vagina.
4. Mengecutkan vagina serta merawat kembali saluran peranakan.
5. Membantu metabolisma dengan mengekalkan Vitamin E pada epidermis.

Serapat (Parameria laevigata)
1. Merawat saluran peranakan dengan mengimbangi pH serta keasidan vagina.

Arahan:
Titiskan sedikit Sireh Lovely Care ke tapak tangan & cucikan ke anggota sulit, kemudian bilaskan dengan air bersih.

Alhamdulillah ramai yang sudah cuba dan berpuashati dengan hasilnya

Anda bila lagi?
-------------------------------------------
Harga mampu milik!!

RM 25.00 (pos RM6/RM10)



sms/whatsapp 017-5267164 to order








K-Colly Sweet 17

Assalammualaikum w.b.t

K-Colly sweet 17 adalah produk keluaran Mlaysia, halall JAKIM,sijil GMP, berasaskan formula teknologi nano dari korea, dengan kehalusan kolagen 1,000,000MG.

Berbentuk serbuk, disediakan sudu @scoop dalam balang/botol.Diamalkan 1 scoop sehari sebelum sarapan atau sejam sebelum tidur malam.

Elakkan drp minuman bergas, kafein seperti kopi atau nescafee serta minuman herba.Banyakkan minum air kosong/air masak untuk lebih berkesan utk pemulihan kulit dan badan.

#CARA MAKAN K-COLLY SWEET 17 :
Masukkan 1/2 scopp kedalam mulut secara perlahan2.
Biarkan 3-5saat,serbuk itu akan cair dgn enzim air liur dan lebih cepat meresap ke dalam salur darah berbanding dgn cara meminum dgn air.Makan 1 jam sebelum makan atau sebelum tidur.

**Sangat SIMPLE utk memiliki kulit SEPUTIH dan SEGEBU KOREA dgn K_COLLY

pm/whatsapp 017-5267164 untuk order
READY STOCK




Hampa semua nak habaq mai..Heroin Arianna Rose pun amalkan k-colly ni tau..Ha tu dia..Memang bagus habaq hanggg..













Sunday, February 23, 2014

FeelVouge SuperCover Foundation

Assalammualikum w.b.t

Hye guys...Happy sunday!!!Dah lama sangat kami tak hupdate pasal bisness kt sini.Sebenarnya bisness sampingan ini masih berjalan seperti biasa.Cuma masa utk menghupdate produk kt blog tak sempat.huhuu...Hari ni kami nak share 1 produk yg bagus ngn hampa semua.

Apa itu FeelVouge SuperCover Foundation?
FV adalah asas bagi solekan ataupun bahasa mudahnya bedak asas.hihihi..Juga sebagai pelindung TERBAIK utk semua jenis kulit.

Keistimewaan
♡Menutup cela2 di wajah seperti bekas jerawat,parut2,jeragat,black/whitehead,kulit kurang halus,tona kulit yg tak sekata
♡FV Didatangkan khas dengan kandungan tambahan VITAMIN E & SPF 30 yg secara langsung bertindak melembapkan serta melindungi wajah dari sinaran uv

Kebaikan Vitamin E
♡Merangsangkan proses mencantikkan kulit
♡Mempercepatkan proses penyembuhan luka kecil dikulit
♡Melindungi kulit dari sinaran uv yg merbahaya
♡Melembapkan kulit
♡Melambatkan proses penuaan kulit wajah
♡Menyembuhkan jerawat / parut jerawat

★1 bekas utk penggunaan 3 bulan
★Didatangkan dengan 2 pilihan warna.BEIGE &NATURAL
★10gm

La nak tunjuk macam mana rupa FV..









Ini pula beberapa testimoni yg berpuas hati dengan hasil FV









Jom sama2 try FV.Anda pasti tak kecewa..
Laiii....pm/whatsapp 017-5267164 to order
Ready stock naaa
posted from Bloggeroid

Friday, February 21, 2014

Pertama kali

Assalammualikum w.b.t



Tak kira,nak juga tempek hal ni kat sini..hahaha..Sebenarnya blog kisahsyaida ni wujud start tahun 2008.Asalnya dicipta hanya sekadar suka-suka dan mengisi rasa kesepian dalam diri waktu itu.Maklumlah ketika itu si penulis hanya hidup berdua sahaja bersama sang suami tanpa kehadiran sang puteri.hihihi..Ya allah..tak sangka sudah 6tahun rupanya blig kisahsyaida ni.



Dan buat pertama kalinya selama 6 tahun berblogging sang penulis telah mendapat,nak cakap apa ye tips boleh kot ye.hahaha..tip dari nuffnang..kehkehkeh...Tah apa-apa ye..6 tahun baru ku dapat merasa duit nuffnang..Itupun nak cerita kannn.Blogger lain yang dah berkali-kali dapat tak kecoh pun kannn...hahaha...Tak kisah la kan janji aii dah dapat walaupun bukan ribu riban macam blogger yg famous amos dapat.Namun aii tetap bersyukur uols


posted from Bloggeroid

Wednesday, February 19, 2014

Akhirnya.

Assalammualaikum w.b.t



Ini puteri kedua mama.Namanya Nur Aimey Arissa.Sekarang sudah berusia 1 tahun 4 bulan.Akhirnya pada usia ini adik Arissa dah mula menapak.hihihi...Teruja mama tau sebab dok tunggu-tunggu bila la adik Arissa nak boleh jalan.Lambat betul adik nak boleh jalan.Sekarang sikit-sikit bangun berdiri.Bila mama panggil adik akan menapak ke depan untuk datang pada mama.Menapak 3 4 langkah jatuh pastuh terus merangkak je datang pada mama.Apa la adik ni..Malas ehhh...huhuhu..Tapi takpe asalkan adik dah tunjukkan perkembangan dia untuk berjalan itu ada cuma lambat saja.Apa-apapun mama tetap sayang adik..Sayang kakak jugak..Itu je cerita nak tempek kat sini.k bye

posted from Bloggeroid

Saturday, February 08, 2014

R.I.N.D.U

Assalammualikum w.b.t

Lama tak menjengah kat sini.Tetiba rasa rindu nak mencoret-coret di sini.Alhamdulillah masih lagi bernafas di pentas dunia ini.Anak-anak sihat dan semakin membesar lantas semakin nakal;)

Lebih kepada nak bercerita hal anak-anak.Anak pertama kakak Amanie dah masuk 4 tahun tahun ini.Manakala adik Arissa dah setahun 4 bulan.Cepat betul masa meninggalkan kita.Mama dan papa pun dah semakin makin matang.Hahaha..tua dilarang sebut..sensitif...kuikuikui...



Ini kakak Amanie.Dah jadi anak dara dah ni.Kakak Amanie sejak ada adik bukan main manja lagi dia.Tak boleh silap sikit pasti menangis.Menangis tapi air mata tak keluar pun.Drama ja lebih.huhu..Minta perhatian mama dan papa la tu sayangkan.Paling tak tahan adik jerit-jerit kat dia pun boleh nangis.Wah wah sensitip benar kamu ye.hihihi...Kalau mama larang buat sesuatu yang mama tak suka, kakak macam disuruh-suruh pula.Tapi kalau papa yang larang boleh pulak kakak duduk diam-diam aja.Haihhhh anak mama ni.Nakal dengan mama ehhhh....

Kalau mama ajar apa-apa kakak cepat ingat.Alhamdulillah..Tiap-tiap malam bawa buku kat mama suruh mama ajar.Tapi kadang-kadang mama letih sangat terskip juga mengajar kakak.Sorry ye sayang.Tapi cuma satu je mama tak tahan ngan kakak,bila dah dapat pencil atau pen tau-tau ja dinding rumah dah jadi mural kakak kerjakan.Kreatif la sangat ye.huhuhu.. Mama ingat tahun depan Mama nak hantar kakak p school.Tengok la macam mana kan.



Ini pula adik Arissa.Pun dah besar..Adik suka buli kakak.huhuhu...Noty.Walau dah setahun lebih umurnya tapi masih tak boleh jalan lagi..Lambat pula perkembangan adik.Mula-mula mama risau takut tak normal apa ke kan.Tapi doktor cakap selagi adik actif itu adalah normal.Cuma adik lambat sikit.Lega dengar penerangan doktor.Adik dah boleh bangun berdiri sendiri tanpa bantuan.Cuma nak angkat kaki melangkah tu tak terangkat.Mungkin adik takut.Takpa adik pelan-pelan ye sayang.

Walaupun adik tak boleh jalan,Ya ampun penat juga mama nak kejar dan tangkap adik.hahaha.. Adik Suka memanjat meja dan kerusi.Tengok-tengok aja dah dok atas meja atau kerusi.Risau mama takut jatuh.Mulut toksah cakap la potpetpotpet dah macam bertih jagung dah..kihkihkih....


Haa inilah mama dan papa kepada kakak Amanie dan Adik Arissa.Ermm papa maintain ja.Mama ja macam dipam-pam.Ke baju tu yang membuatkan mama nampak kembang.kahkahkah...Mama nak kurusss.huhuhu....Pasrah je lah..nangis..






posted from Bloggeroid