Kesayangan Mama

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

PLEASE TAKE NOTE!!!

POSTAGE: MONDAY & THURSDAY

ORDER: TEXT/WHATSAPP

017-5267164

Saturday, September 27, 2008

Aku Demam Plak

sebenarnya dr semalam lg aku dh terasa sesema..dok bersin 2, 3 kali kt ofis..tp dok biarkan biarkan..blk keja semalam dh xlarat nk wat apa dh..panas je badan..mang xlarat la nk wat apapun..tp masih gagahkan diri tuk memasak tuk bebuka..masak simple je..juz wat sup daging ngn ayam goreng je..huhu..sian aku..pagi ni abg xbagi g keja..dia suh amik mc je..tp mls aar aku bukan teruk sgt pun..gpun dok ofis aku kannyer perlu wat keja berat pun..juz dok mengadap komputer je..hehhehe..ni tgh xder keja la ni dok pulun update blog..k lah nti aku sambung lg enh..jika berkesempatan..ni ha ada customer lak mai nih..huhuhu

Thursday, September 25, 2008

Menjadi Tanda Tanya???

selepas didesak oleh kak liza(jiranku sebelah umh)..
pg td aku decide chek aar...
klu xde pun xper nti leh cuba lg..
klu ada, trima dengan senang hatinya..
skang ni aku dh boleh think +ve..
slps dicheck, mcm biasa xdak apa2 okey..
tp dh lewat seminggu nih..
maybe lg 2 or 3 hari lg dtg la tuh..
harap bersabar yer..tguuuuuuuu...hehehhee..
so apa kata relaxs jer..
huhu..yup relax okey..
moga DIA permudahkan lah aku dlm urusan yg satu ni..
yg pastinya aku xkan mukin putus asa..
selagi aku mampu berusaha..
usaha tangga kejayaan..
caiyok;p

Saturday, September 20, 2008

Bengangnyer :((

baru jap td abg msg gtau dia nk g seberang ngn mat rashid..huh..benci tol la time ptg2 gini baru nk g mn2 pun..awal2 td xmau nk p..marah? marah jgk aar sbb tinggalkan aku..pastu nti aku terpaksa berbuka sesorg..klu dh p tu msti aar lmbt nk blk..dengan jln jammed lagi..sedih? tentu2 nya aku sedih wey..kenapa enh aku ada rasa mcm ni..dlm kepala otak aku ni mcm2 aku pikir..xbaik tau..kenapa enh tetiba je aku nk emo sgt?argggghhhhhhhhhhh bosannya....

Thursday, September 04, 2008

pernikahan & perkahwinan

Untuk isteri.. renungkanlah. ..
Pernikahan atau perkawinan
membuka tabir rahasia Suami..
yang menikahi kamu..
tidaklah semulia Muhammad saw.
tidaklah setaqwa Ibrahim..
tidak setabah Ayyub..
atau pun segagah Musa..
apalagi setampan Yusuf..
Justru suamimu hanyalah pria akhir zaman..
yang punya cita cita membangun keturunan yang soleh...
Pernikahan atau perkawinan..
mengajar kita kewajiban bersamaSuami menjadi pelindung..
kamu penghuninya..
suami adalah nahkoda kapal kamu navigatornya..
suami bagaikan balita yang nakal kamu adalah penuntun kenakalannya..
saat suami menjadi raja kamu nikmati anggur singgasananya..
seketika suami menjadi bisa kamulah penawar obatnya..
seandainya suami masinis yang lancang sabarlah memperingatkannya. .
Pernikahan ataupun perkawinan..
mengajarkan kita perlunya iman dan taqwa..
Untuk belajar meniti sabar dan redha Allah swt..
kerana memiliki suami yang tak segagah mana..
justru kamu akan tersentak dari alpa..
kamu bukanlah Khadijah yang begitu sempurna didalam menjaga..
pun bukanlah Hajar yang begitu setia dalam sengsara..
cuma wanita akhir zamanyang berusaha menjadi solehah...
amin...

nasib marah kejap jew..huhuhu..:((

ermm pagi tadi kena marah ngan a**..huhu..xder mood ahh..rasa mcm xbest je bila a** marah2 nie..pastu aku rasa better aku call a** minta maaf kan..baru kejap tadi aku call dia..nada suara dia ok jer..aku tya dia marah lg kew..huhu;(( a** ckp xmarah la..mana da marah pun..tadi tu geramm jew..hehhehe...yeker...sukalah..aku minta maaf jgk kt a**..nasib baikkan kejap je marah klu lama2 xsyok lakan..dh la bulan2 mulia mcm ni xbaik kan..yg penting skang ni aku dh minta maaf..dan aku dpt buat kerja dgn senang ati..klu takk asyik dok mikir je..huhu..

Monday, September 01, 2008

Ramadhan Kembali Lagi!!

Tiada lagu semerdu AZAN..tiada novel sehebat AL-QURAN..tiada senaman sebaik SOLAT..tiada diet semujarab PUASA...selamat meyambut ramadhan al mubarak utk semua umat islam..luhur hati ikhlas amalan..semoga allah memberkatinya...