Kesayangan Mama

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

PLEASE TAKE NOTE!!!

POSTAGE: MONDAY & THURSDAY

ORDER: TEXT/WHATSAPP

017-5267164

Monday, October 20, 2008

alhamdulillah..syukur sgt2:P

td tgh asyik dok wat keje tiba2 hs aku berbunyi..tgk no kt screen hs xda nama pmilik..makanya sah2 bukan kawan aku kan..aku pun jawab la..bila org ditalian perkenalkan diri mr chok..hati dh berdebar2..kenapa yer? kerana dialah yg interview aku masa kt syntec aritu..dan dia gtau yg aku dh berjaya dlm permohonan aku tuh..makanya aku tersgt lah suka...tiada kata2 yg dpt huraikan my feeling masa tuh..hya DIA je yg tau..Alhamdulillah Syukur sgt2..kan pe suka sgt dpt keje kt situ, kat situ byk benefit yg akn aku dpt nti..lgpun salary yg company tu kasi kt aku lbh bagus dr tmpt skang..so dh tentu2 lah aku trima kan offer yg lbh baik..ye takk? peluang dh ada depan mata xkan aku nk refuse lak kan..tp..tp...dlm hati aku ni, wlupun suka sgt dpt offer kt situ, aku still jgk sad nk tglkan company(sonic) ni..ye aar kan..aku dh lama keje kt sonic..dh 2 thn lbh tu..after graduated je aku trus dpt offer kt sonic ni sampai la skang ni..apapun aku appreciate sgt kt staff2 sonic yg byk bantu aku slama aku kt situ..tq jgk kt bos sbb bg aku chance tuk berkhidmat tuk sonic..sekurang2nya aku dpt kutip xperience..itu ptg bg aku..sedihnya...nti xdpt lg nk layan ym sama kakcik,frz,mzznana,coklat, nizza..dan kwn2 yg lain..huhuhu...:(( tp xpe mukin pasni aku akn psg tenet kt umh..teman2 harus tguuuuu yeahh...kihkih..skang ni aku dlm proses pujuk mujuk abg ni pasal nk pasang tenet..ermm mukin sok last day aku kt sonic..

Saturday, October 18, 2008

Interview??

arini awal2 pg dh mangun..trus g mandi,siap2,mekup suma..tgk abg msh lg asyik dbuai mimpi yg tah indah tah x kan..kihkih..mukin ngantuk tuh sbb semalam abg blk agak lewat..wat preparation tuk Majlis Hari Raya Bersama Keluarga Markas Div Arti..arini aar majlis tuh tp aku xdpt p lar sbbnyer aku keje di hari sabtu jgk yer..aku kejutkan abg..arini aku ada interview dekat Syntec System Solution(company recycle bahan2 terjadual)..abg gtau semlm yg dia nk antarkan aku..selalunya gitu la klu abg xkeje kan..dia sdiri yg nk antarkan aku g keje..aku dhpun gtau bos aku awal2 lg yg aku masuk keje lewat sket arini..n dpt approval tu yg cargas g interview tuh..xsusahpun nk cari kilang ni dan amat aku suka ianya dekat sgt ngn umh aku beb! berbanding tempat keje aku skang ni kan..aku tgk environment keje kt situ jgk cm okey jer..sampai je sanakan diorg suh aku duduk kt sudut information n fill up form..bedebar2 jgk ni..isau mau tya apakan..dok pujuk diri relax..huhu..takut jgk..tau tak sbnrnya xda la gempak sgt pun soklan dia tuk aku..juz simple2 je..suh aku citer serba sket keje aku skang ni n promotekan akunya +ve attitude...wahhh gitu..pe lg dh dia suh aku pomote,promote je aar kan..tp xda lah melampau sgt..hope ada la rezki aku kt company ni lak...insyallah..ermm aku serba salah jgk..keje skang pun ok..xde pressure sgt..amat2 relax..tp tu aar rasa mcm xberkembang lak otak aku ni kan dsbbkan terlalu sgt relax...asyik wat menda yg sama je..klu leh tu mau juga cuba sesuatu yg baru yg lbh mencabar..mau tambah xperience..dh lama dh tingin nk tukar keje nih..so skang dh ada peluang rembat je arr kan;p..settle je interview aku pun gtau la akk yg rekemen kan aku tuh..wah rekemen tuh..xcely akk tu jiran aku..n dia nk resign ujung bln ni,makanya dia rekemenkan lah aku tuk gantikan post dia tuh..tq akk..very2 appreciate..pas 2 aku ngn abg pun cargas la plak ke tempat keje aku..tiap2 ari sabtu la ari yg plg2 bosan skali kat ofis aku ni..sbb xbyk keje n xda customer pun yg dtg..huhu..rasa mau tdo je..dh la sejuk sedap aar tuk mmbutakan diri kan..kihkih..itu sj la en3 kali ni..dh kering idea..wakakaka...;p

Sunday, October 12, 2008

aku borin..pujuk abg kuar amik angin;p

mlm ni aku borink sgt2..huhu..abg lak dok layan ps2 dia tuh..mencik tol..ermm aku g siap2 pastu dok pujuk abg ajak kluar jln2..ermm abg kata mls tp aku still pujuk2 dia..sambil2 tu aku mencari publisiti tuk diri sdiri okey...hehhee..tah apa2 kan..biar lah..yg penting xkaco idup org kan kan..lastly abg kata okey lah kita kluar..wahh bes tu xde la aku mcm org mti akl je dok umh..ye aar abg dok asyik men ps2..aku lak nk wat menda..nk layan tv xleh aar kan sbb tv ada 1 je..huhu..kami g quenssbay mall..pas penat lepak sana trus g sunny char koew tiew lak..sdp tau..pas selesai mkn suma baru la cargas blk umh utk titon....kuikui;p