Kesayangan Mama

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

PLEASE TAKE NOTE!!!

POSTAGE: MONDAY & THURSDAY

ORDER: TEXT/WHATSAPP

017-5267164

Wednesday, May 27, 2009

Settle sudahhh

Atas pertolongan sahabatku *ieja* yg kukenali sejak dr sek rend lagi,akhirnya namaku yg agak baik & suci nih telah disamakkan dari disenaraihitamkan oleh JPJ..lalala..sukanya hati..klu tak, mandi tetap basah, makan pun tetap kenyang mikirkan hal itu..so skang..voleylah kita enjoyyyy..thanz ieja..jasamu totap den konang..hehhee..
p/s: cepat2 la bayar saman yew to avoid perkara yg x diingini.hiks

Syaida'o2..Happy Anniversary ke-3

salam..baru ptg ni berkesempatan nk mencoretkan sesuatu kt entry nih.semalam xsempat, juz uplode foto2 je..tenet lembap tahap lahabau..Pejam celik,pejam celik, kejap je rasa masa berlalu.xsanka udah 3thn ikatan perkahwinan mama dan papa.sudah agak lama jgk kan..terasa seolah2 baru semalam je kita kahwin..hahaha..merepek2 lak..apa yg diharapkan agar hubungan ini akan sentiasa kekal selamanya serta diberkati dan dilindungi yg maha esa..impian kami yg masih lg menjadi impian diharap akan terlaksana jua nanti..akan ku tunggu detik tiba saat itu..menunggu dengan penuh kesabaran..aku tahu ada hikmah disebalik setiap yg berlaku.DIA lbh mengetahui mana yg terbaik buat hamba2nya...tabahkanlah aku dalam mengharungi liku2 cabaran di alam rumahtangga ini..

Tuesday, May 26, 2009

Sedihnyew Mahu Berpisah denganmu;(

Dia.... banyak berjasa pada aku ngn papa. Dia.... banyak mencipta kenangan suka dan duka diantara kami berdua. Dia...
Di satu ketika... Tetap setia menemani ke mana saja walau ujan walau panas sentiasa memudahkan pergerakkan kami Kini... kami terpaksa melepaskan dia terpaksa berpisah untuk selamanya sediyynya rasa hati ini terasa berat untuk melepaskannya pergi bukan tidak menyanyanginya lagi tapi kami terpaksa.... sobsobsob ;(

Sunday, May 24, 2009

Tag from kakcik

skang mari layan tag dr kakcik lak..kakcik ni ha aku dh wat task yg ko bagi ke aku...layannnnnnzzzzzzzzz Nama Timangan anda: >>kandaku : mama @kadang2 panggil sayang jua >>familyku : syeeda @ kaksyeeda >>family in law : ieda @kak ieda >>my frenz : ieda @ syeeda @ along (intan jew panggil cmtu xtau napa mayb sbb aku ank sulung kot) Anda seorang yang: >>friendly >>suka senyum >>suka gelak >>sensitip sangat (ngn papa & org2 tersayang sajork, klu diaorang tinggikan suara akn terasa sgt2, sampai leh nangis2 lagitue..menusuk kejantung2 hati suma lah..sob2..xmau marah2 eh) >>kdg2 serius (pecaya atau tak, sampai ramai jgk lah kawan2 yg baru kenal kata aku sombong disebabkan keseriusan aku tuh... padahal takkk, aku baikkk sgttt..xcaya kenallah dulu..hehehhe) >>seorang yg agak kasar (tp papa tetap sayangkan..lalalala;p) >>kadang2 pemalu jgk (hahhaa..gataiii) >>manja auwww ( ngan papa sajork jua) Insan teristimewa??Describekan dia terlalu Istimewa di mata anda: >>papa ^^xtau mcm mn nk describe betapa specialnya papa dimataku..yg pasti jika papa tiada maka akn terasa sunyi sgt & terasa hidup tiada maknanya lg &..papa umpama nafasku & nyawaku..love u papa dunia akhirat^^ >>mak & ayah^^pengorbanan & kasih syg mereka xterbalas olehku..sygggg sgt mak & ayah..klu boleh aku nk beri kesenangan pada mereka berdua xnak mereka susah2 mcm dedulu lg..insyallah^^ >>familyku^^sbb diorang xpenah sekali2 membenciku, owes bg sokongan & dorongan dlm apa jua yg aku lakukan..hampa suma terbaekkkkkkkk..aku syg hampa sumaa^^ >>all my frenz^^dpt tukar2 pandangan & bergosip2(aikk mcm kakcik la plak..akekeke), pastu dpt ilangkan kesedihan bila becerita pd diorang...thanz sudi jd kwn aku^^ Lagu kesukaan anda: >>suma yg sedap disantap halwa telinga Makanan kesukaan anda: >>suma suka..tambah2 suka if mak yg masak ;p Warna kesukaan anda: >>pink >>black >>purple >>green >>oren Tiga benda mesti ada dlm beg anda: >>purse >>hset >>compact powder (xcely mcm2 adaaaa, tp nk 3jew kan..hahahha) Kali terakhir masa anda menangis & kenapa: >>mlm jumaat lepas (sbb papa wat xtau..asyik temankan kawan dia jerkk men ps2..nyampah.sob2..*aaa kan dh ckp sensitip sgt ngn org2 tersayang sajork kan...nk attention benornya..kuikui..bkn ngada2 tau,ala klu ngada2 pun bior larr bkn org len suamiku jua*) fuhh dh siap pun..mcm biasa xnak lah tag sapa2..hiks..

Layan Tag dari nizza

A-ka F-lu K-me P-no U-do B-fu G-ji L-ta Q-ke V-ru C-mi H-ri M-rin R-shi W-mei D-te I-ki N-to S-ari X-na E-ku J-zu O-mo T-chi Y-fu Z-zi 1stly nk minta ampun kt nizza yew sbb lambat nk layan tag dr nizza ni..kan apa mood nk berblogging ni kejap on kejap off..aduiiii...sket malas...kehkeh..ocay so skang mari kita tgk lak apa yg akn terjadi ngn sbutan nama haku lak bila dialihbahasakan...kuikui... HARSIDA = RI+KA+SHI+ARI+KI+TE+KA.........>RIKASHIARIKITEKA muahahaha...pelikkan namaku bila dh dialih bahasa...apa2 jelah..erm aku xnak la tag sapa2 voleyyy..voley la ehh;p

Friday, May 22, 2009

update sketttt!!

Hey alls.. nk citer sket nih.start semalam till tomorrow tgl aku sorg diri di ofis kerana Suba & cheok dh g KL for meeting..hoyeyyyyy...ini ofis aku yg punya..kihkih..mlm semalam jgk aku sendirian di umh coz kandaku ke sp amik brg tuk majlis apa tah..huhu..sunyiiii daa. around 11pm cenggitu, papa kol gtau member dia (hamdan) nk dtg tumpang tdo kt umh mlm tuh..member kg papa.. 2day lak..sperti biasa bangun pagi bersiap g keja lakan..opppss lupa nk citer..opismate aku, namanya su dg resign. tp dia kt HQ KL..bukanlah citer su resign tu yg nk aku ketengahkan ni..tp apa yg nk aku tekankan di sini ialah, keja aku bertambah2 bertimbun la sejak ketiadaan su..yelahh skang ni suma keja2 su tu sukasuki org KL je lemparkan kat aku..uhhh meleleyyyyyyy aku mau siapkan keja2 aku tuh..Kul 5pm, time aku blk keja.terasa kejap je masa berlalu..xsedarpun dh masanya aku balik umh.. sebelum balik umah aku call papa tanya kawan dia dh blk lom? rupanya mlm ni pun tdo lg kat umah kami..lahaiii apa la aku mau masak utk dinner mlm ni..fenin aku mikir ni..lastly aku mau masak kari kapla ikan la.agagagaga*xtaula menjadi ke tak kali ni,hiks...hentam ajalah* ermm masa aku dok menaip citer ni, aku dh lama dh siap masak memasak kt dapur tu ha.skang ni dok ilex2 sambil2 jari jemari menaip kt kisah2ku, sambil2 telinga mendengar news kat tv3;p that's all je lah kisah di hari ini....<"v">

Saturday, May 16, 2009

Happy Teacher's Day - 16May2009

Happy Teacher's Day to all teachers in this world..jasamu tetap ku kenang sehingga hujung nyawa..terima kasih guru2 ku kerana tidak pernah jemu2 mendidikku agar aku pandai membaca, menulis, mengira serta menjadi insan yg berguna..Terima kasih cikguu... GURU PEMBINA NEGARA BANGSA

Bersedia melangkah megah
Walaupun sukar baktiku curah
Demi mu ibu pertiwi
Sumpah ku lafaz janji kukota Berikrar eratkan bangsa
Kukuhkan cinta kepada Negara
Berjasa terus berjasa
Menyebarkan ilmu tiada batasnya Guru Pembina Negara Bangsa
Gagah perjuangkan visi Negara
Bangunkan jiwa yang pelbagai rupa
Demi agama dan nusa tercinta Guru Pembina Negara Bangsa
Tetap Unggul senadakan suara
Sehaluan menggapai matlamatnya
Cemerlang dan gemilangkan Malaysia
Pencipta Lagu : Khairulrizam bin Khalid
Pencipta Lirik : Ili Nurbahirah bt BaharudinPengubah
Muzik : Marzuki bin Tambi

Friday, May 15, 2009

Kusut + Serabut

makin ari makin tension aku with my job..dh xhappy dh keja sini. keja n environment okie cuma..cumaa..bos yg selama ni aku xpenah lg bertetang mata ngn dia*xnah jmpa sbb bos kt hq kl..aku lak keja kt branch penang ni ha* terlalu cerewet..ye arr post aku as admin tp jgn xtau marketing pun aku nk kena wat juga..kusut aah mcm ni. segala mak nenek report nak kena wat. then2 report2 tuh must send to my bos through email..must tell him how call i was made?what customer? how market survey that i've done?must make 25calls perday..macam2 lg la..fenin den tau..xtertaip lah task haku tuh. bila hati dh xhappy ngn sesuatu tu, fhm2 je aar..msti xde mood kan nk wat ia..fikiran asyik tepikir je to find other job..nk resign, lom ada apa2 offer lg..so camna..huhu..serabutnya aku rasa di saat ni..klu aku xder apa2 komitmen mang aku trus resign je tanpa fikir panjang lebar..tp problem skang ni terlalu byk komitmen aku..xleh la aku nk lepas tgn cenggitu je..xkan suma nk letak atas kepala bahu papa..*dh la papa kurus kang betambah2 kurus lak ia, siannn..*nak xnak terpaksa la aku besabar n teruskan bekerja di situ..sobsob

Thursday, May 14, 2009

Air oh Air

Masuk arini dh 2days kt kuaters aku no water..sgt menderita aku nk wat keja umh.slalunya klu xder air pun kejap je.klu xder ptg mlm tu confem2 dh ada dh.tp kali ni lama la pulakkkk.susah naw idup aku tanpa air..nk airr..nak airr.. ken baju kotor kat umh aku dh byk la plak..bukan mls tp air punya pasal la nihh.*salahkan air ehh*...mau masak pun rasa mls..aku mcm xpuas je klu nk wat keja kt dapur tanpa air..xreti nk pekim2 guna air.. tp aku tetap mandi tau..aiyaaakkk mn mukin aku xmandi...melekit2 xslesa la klu xmandi..mcm mn aku mndi?amik air kt mn? psssstttt...ni aku nk citer sket..umh ku syurgaku kt tingkat 4 yew..2dr ujung..n kt ujung tu la ada hos bomba..makanya dr situ la aku ngn papa mencilok air..muahahaaa..dulik apa aku jnji aku dpt mndi...yeeeee...drpd aku kena turun kt bwh ulang alik amik air..xkosa haku..xlarat...ermm mcm mn la org yg ank ramai kan..lagi azab kan.. ocay skang ni aku mau kuar dulu..g mamam sama darlingku..ehehehe...*suka naw aku klu bab2 mkn kt luar nih.ngeeee*

Tuesday, May 12, 2009

Niat nk temankan papa kt umah.tapi...

pagi2 buta lagi aku dh sms ofismate aku ngn manager aku..gtau aku nk amik cuti arini.Bukanlah kerana aku xsihat lg tp kerana aku nk jaga papa kt umah.sebabnya papa demam blk semalam.panas sgt badannya.napa erk ngn papa..sblm ni dh kurang sket panasnya tetiba je panas tuh dtg blk..sian papa..mama xnak lah bg penyakit yg ada kt mama pada papa.. sblm ni, masa mama xsht, papa ckp kt mama..biar papa je gantikan mama sakit..huhu..len kali papa jgn minta erk gantikan mama sakit..mama sedih tau bila papa sakit..papa tu bila sakit manjanya ngalahkan budak kecikk..hihi.. pagi ni papa g resat tuk amik ubt n mc skali lg..tp xtau la dpt ke tak..resat ni leceh sket susah nk bg mc.tah pape jew.aku lak kt umh bukan dok saja je.ada jew keje nk dbuat..apa aku buat? erm apa lg kemas umah yg macam tongkang pecah, cuci ken baju yg betimbun2, cuci pingan mangkuk, mop lantai, masak, lipat ken baju yg melambak tu..adeii byk sguh keja..heran napa papa xlik lg ni..xdpt mc ke dia? kul 11am cmtu papa blk..papa kata dia xdpt mc.so dia tukar baju pakai tshirt n trecksuit je nk g kem..kan dh ckp susah nau nk dpt mc dr resat nih..sian papa darling..sblm g kem tu, papa telan dulu ubt yg dr kasi dia td..harap2 papa semakin sembuh..kul 1.30pm papa lom blk lg..lahaiii napa lambat sgt nih..mama dh lapar nih..so aku pun call papa tya lambt g ke papa nk blk umh..papa ckp dia lmbt lg n papa suh aku mkn dulu.so apa lg pulun la aku mencekikk..hehehe lepas mencekik dok ilex2 tgk tv jap..lepas tu ttido n sedar blk dlm kul4pm lbh2 gitu..papa lom blk lg..aikk lmbt lak dia..slalunya time lunch papa blk umh..15min cmtu pap pun blk..tya papa dh okie kew.papa ckp dh okie dh..aku rasa bdn papa..erm betul la dh panas lg dh badan papa..tp peluh gila..hahaha..ermm tau xyah amik cuti xpe td..rugi cuti aku...huhuk...gpun papa yg sakit tu pun kena g keje jgk...

tag..tag..

occay kakcik ni aku dh byr hutang ko..sory la lmbt tp yg ptg dh buat kan..;p 1. If you can be an animal, what will u be? Rasanya xnak la jd binatang.voleyy ke.hiks.tp klu tpaksa jd binatang nk jd ikan2 kt laut kot..muahaaa 2. If you robbed a bank, what do you want to do with the money? xpenah telintas pun nk rompak2 bank ni..takutt daaa 3. If you can teleport yourself anywhere in the world, where do you want to be? why? entah, xsempat pikir pun..hahaha 4. If you know that you are dying, what is the last meal that you want? why? xnak pape..maybe slera dh xde 5. If you can only kill one person in this world, who is the person? why? org2 jahat yg xberperikemanusiaan kott coz diorg xnah pikirkan kesengsaraan org lain..akekkeke.tp bukan tugas sy la nk amik nyawa org nih...huhu.. 6. If you can choose either to have more than 24 hours a day or can live more than 100 years, what is your choice? why? ermmm.....apa erkkk... 7. If you can date celebrities, who is that person? why? for sure erra fazira..minat gilos kt dia..;p 8. If you can only have 1 thing in this world, what should that be? Why? apa2 sj..kihkih 9. If you have the opportunity to tag 7 of your friends, who are they? why? xnak tag sapa voleyy..

Sunday, May 10, 2009

kisah2 arini & sebelum ni..akekke

meh sini nk citer sket.skang ni aku bersiaran lansung trus dr kg aku..*cehh ayat apa nih* senin lepaskan i got a fever..agak lama jgk aku demam kali ni.5ari wey..pala sakit, tekak sakit, badan sakit.panjang kata suma saket lah..hukhuk..sian aku..tp aku malas nk g amik ubt, apa2 ubat pun aku xmkn walaupun panadol. tahpape je aku ni..papa xbenti2 marah aku.. tp tahap kedegilan aku lebih kebal dr kemarahan papa yer..xlutnyer..wakakaka..since aku demam aku ada lahan terbaru..aku begitu alegik dgn belog n tenet..disebabkan itu makanya belog haku xberhupdate gitu..*iye iye lah tu, malas xnak ngaku..hiks* jgn xtau w/pun aku demam aku tetap jgk g keje..kental jgk aku ni..kanpew, klu aku layan sgt demam ni, bdn aku lg lemah so aku gagahkan diri g keje jgk..gpun keje aku bukannya teruk mn pun..cuma 1 jew aku xtahan..xtahan bila nk kena wat customer call tuk outstanding payment..suare aku kan serak2 kering gitu haa..amat2 perit occayy..sakitt tokak daaa.. alhamdulillah, ari jumaat aku dh beransur pulih..tp kan aku rasa virus demam aku tuh dh bejangkit pada papa la..lahaiii sian papa demam jgk dia..ptg semalam kitaorg gerak lik kg..disebabkan papa demam maka terpaksalah aku yg mengambil alih tugas papa utk jd driver..wuhuuu..mlm tu lak aku check bdn papa..walaweyyy panas gila..aku sudah menjadi isau..ajak papa g kenek tp dia xnak..emm pandai eerk papa..klu mama demam bukan men lg ckp mama degil..siap marah2 tu..xpatut betol la..papa pun apa krg degilnya..jentik kang bawu tau *hikhik..durhaka tu jentik laki* semalam g papa minum *air cap badak* jew tuk sejukkan badan.sambil2 tuh aku jelum pala papa ngn air daun melur utk kurangkan panas dia tuh..*nk jd isteri misali tupasal sanggup bejaga jg papa tu;p*pg tadi aku check badan papa lg..fuhh seb bek panas dh kurang.. klu x mang mama ankut jgk papa g kenek..xkisah nk xnak ankut jgk..

*gambar hiasan;p*

Dedikasi Untuk Ibu2

hey alls..dh seminggu dh belog ni xberhupdet.kesihatan xmengizinkan.so skang aku nk hupdet sket.1stly aku nk amiik kesempatan untuk mengucapkan selamat hari ibu untuk semua ibu2 dan bakal ibu.. To my mom..slamat ari ibu jgk eh..kat sini ida nk dedikasikan sajak utk mak yer;p

ibu..
Setiap degupan jantungku
kau mampu merasainya
Sedih, gembira, gelisah, buntu..
tak mampu utk aku rahsiakan dari naluri keibuanmu
Dikala kesedihan menyelubungi diriku
kaulah insan pertama yg yg menceriakan diriku kembali..
kau juga menghakis perasaan yg melunturkan semangatku
kau penguat semangatku
kaulah ubat kepada segala duka laraku..
tak terbalas olehku jasa2mu wahai ibu..
Dikala kegembiraan mewarnai hidupku..
Tentu saja kau turut berkongsi bersamaku..
kegembiraan yg menyinari selama aku hidup
dibumi ini sebagai manusia
Dikala kegelisahan & kebuntuan menyelubungi jiwaku
Engkau tak pernah jemu utk bersamaku
Menolong menyelesaikan kekusutan yg xsudah2 dalam
perjalanan hidupku..
ibu
kau insan teristimewa kurniaan tuhan buatku
biar bertahun masa beredar
satu wajah, satu nama xmungkin pudar
tempatmu tak mungkin berpengganti
ibu
akan sentiasa aku berdoa keatas kesejahteraan dirimu
agar dipanjangkan umur dan sentiasa bahagia
tak ingin sekali ku melihat dirimu menderita lagi..
terima kasih ibu atas kasih sayangmu
yang tak berbelah bagi buat diriku dan adik2
teramat menyanyangi & menyanjungi dirimu..
anakmu....
harsida bt hashim

Sunday, May 03, 2009

Ntahhhhh...

TAK BOLEH TDOOOOOOO.....HUHUHU...
TENSIONNNNN...BENGANGGGGG....SENGALLLLL

Friday, May 01, 2009

01 Mei 2009..Selamat Hari Pekerja

Salam..terlambat update plak..Selamat Hari Pekerja buat
semua pekerja2 di luar sana.Selamat bercuti-cuti dan berfoya-foya..
yeahhh....
Arini pepagi lg dh bangun+mandi+siap2 sbbnya nk ke market..stok kat dapur tu dh kehabisan sudah makanya terpaksalah memborong kt market plakkan..xlarat ler mau mkn xluar slalu.skali skala ok ler maunya slalu bankrup la alamatnya.
so blk je dr market, mula la kje2 aku..aikk rupanya aku xbercoti jgk yew..masih perlu membuat keje2 umah gituuu..bermulalah keje aku mengemas umah..bila dh settle sudah kena masuk ke dapur lak..mau memasak lak..berhempas pulas aku kt dapur menyediakan hidangan tgahari aku & papa. papa lak tolong2 kemas umh je td.bab masuk dapur ni dia agk pemalas sket..klu tlg curi2 mkn apa yg aku masak tu adalah..ermmm...bila xtvt memasak pun selesai sudah, akupun relax2 la kejap sambil on ym..eh2 nizza ada la..borak2 ngn dia kejap..papa tgh tdo..bila masanya dia tertdo xtau la..td elok2 je dok layan tv citer hindustan..voley gitu..ermm borin aah xde menda nk buat sgt arini.nak blk kg pun macam xberbaloi je.1da jepun cuti.sok aku keje plak half day..huhu...k lah mau tdo dulu;p