Kesayangan Mama

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

PLEASE TAKE NOTE!!!

POSTAGE: MONDAY & THURSDAY

ORDER: TEXT/WHATSAPP

017-5267164

Saturday, March 28, 2009

Selesai Sudahhh

Akhirnya selesai sudah aku menjawab mtest. soklannya fuhhhh xyah ckapp aarr *tp nk ckp jgk,hehhehe* susahhh gilerr *penulis hampir2 gila sekejap td* Alhamdulillah Tuhan permudahkan urusan aku. mudahkan perjalanan aku ke tempat yg dituju. Klu tahun lepas aku xsempat menjawab kesemua soklan tp kali ni aku berjaya menjawab semua soklan tau *tp xtaulah yg aku jawab tu betol ke salah, huhu* Apa yang aku boleh katakan di sini soalan kali ni sgt mencabar minda. Takut rasanya nak mengetahui resultnya nanti. Tawakal je aah..usaha dh..tinggal berdoa n bertawakal je lah kan. Hopefully ada la rezeki kali ni. Mtest selesai jam 12pm, tgu pa dtg amik..lambat tol pa ni. perut ni dh lapar ni..bila pa sampai kami terus balik n singgah kt kedai. mau santap lor.pas ni balik umah nk simpan suma2 buku mtest, dh mcm apa tah umah aku. besepah ngn buku2 n kertas. serabuttttttttttt. kakcikkkkk all the bestt tau...to fauziah sahabatku n to niza abira tq for ur wish n support..luv u all ;p to papa also tq so much sbb xjemu2 support ma yew..tq jgk sudi antarkan mama pagi td;p sayanggggg papa banyak banyakkkkkkkkkkkkkkk

Friday, March 27, 2009

Alamakkkkk!!!!

Haiiihhhh...apa dah jd ngn tayar blakang kudaku ini...kempis semacam jew..huhu..check punya check, belek punya belek baekkkk punya, rupanya ada paku kat aar kt tayar. Aduiiii mcm mn nk wat nih..trus call papa gtau kejadian yg x diingini tuh. Antara perbualan kami:- Salam diberi n djawab..then trus berbual tentang itu.. Aku: pa ma nk gtau nih, ma rasa tayar keta pancit aaah...ma tgk ada paku..mcm mn nk wat ni. papa: kempis terus ke tayar tuh.. Aku : Xde la kempis trus still ada sket angin lg rasanya..ma isau lah.. Papa: owhh, xper ma blk dulu umah k, nti pa blk pa tgokkan.skang ni pa ada kt kem ni ada game.ma drive slowly la yew..xde apa k Aku : ok lah klu pa dh kata mcm tu. k ye ma nk blk dh ni. Papa : ok, take care tau.salammm ermm sementara aku merunning kudaku yg gagah itu *xde lah gagah mn pun;p* sempat lg aku bersms ngan temanku *kakcik* hehhehe...then lepas trus je gerak balik umah. sesampai jek kt blok tgk dh ada plak makhluk mana tah park keta kt tempat yg slalu aku park.huhu..ni 1 lg problem nihhh.. dh la akk ni terror gila bawak keta..*ayat xleh blahh kan..hahaha* bak kata nabil RJ lu pkir la sdiri, if aku park keta mcm hampeh yew...wuhuuuuu..harap maklumm..*daku budak baru blajar, okeyy* Selesai sudah park keta trus naik atas. rasa mcm mls lak nk study, so apa lg trus on lappy, kita berblogging la dulu. *utk amik mood study barang seketika, iye iye lah tuh seketika* ok lah aku mau g mandi dulu..pasni nk masak lak..then baru study aah. sok dh mtest, nervous lak rasa..ok daaaaaaa;D

Thursday, March 26, 2009

Selamat Ulang Tahun Dear


Detik jam 12am, 27 Mac 2008 maka genaplah 25 tahun usia my dear, my sweetheart, my
soulmate n my everything *WAN MUHAMMAD SYAKIR B. HASSAN*. Di kesempatan
nie..mama nak wish something utk papa.Hopefully Tuhan panjangkan umur papa untuk terus
melayari kehidupan ni bersama-sama mama.Harapan mama agar papa owes dimurahkan rezki
dan dipermudahkan dalam segala hal. xlupa juga mama harap sgt segala impian papa jua impian
mama mungkin akan tercapai jua nti. Insyallah..
Love u ever dear ;p muaaaaaxxxxx

Wednesday, March 25, 2009

Mtest lagi & lagieee

Sukacita dimaklumkan bahawa anda layak mengambil Ujian Pemilihan Calon Guru Malaysia (Mtest).
Bila mata terpandang je kenyataan tersebut di screen pc ofisku, hanya ungkapan syukur alhamdulillah yg 1st skali terucap oleh bibir comeyyku *akekeke terperasan jap yew*. Syukur coz masih diberi peluang untuk menduduki mtest. ini adalah kali ke3 aku apply untuk KPLI. hopefully dis time dapat la aku melepasi 1st part ni. Insyallah klu dh rezki xkemana kan.. But perasaan worried tu tetap ada. For me mtest ni 1 ujian yg sgt2 mencabar akal pemikiran seseorang. Need to think creatively & critisme..huhu...sgt2 mencabar tu. apapun aku akan pastikan will try my best. Aku yakin, usaha + doa + tawakal...pasti akan menjanjikan sesuatu hasil yg so sweeeetttttttttttttt;p Mtest tu akan diadakan pada:-
Date: 28 Mac 2009
Venue : SMK Geogrtown
Time : 9 am
kawan2 wish me luck k, daaaaaaaaaa

Monday, March 23, 2009

Aku Drive?? yekeew...

Tekemut2 dijln raya itulah aku.hhehe. *maybe kura2 pun xsekemut itu,muahaha* tp ada aku kisah.arini dh ari ke3 aku drive to my office.xjauh pun cinonet je ha.15minit dh sampai.apa yg aku ingin coretkan ni bukanlah nk berbangga ke apa kan.ye arr setakat memandu tu melambak2 org terror ye x.. Next month aku dh xyah lekatkan 'P' lg coz dh dpt full driving liciense ;p..since 2 years aku dpt driving liciense kan, aku jarang2 drive. jika kandaku paksa je gagahkan diri drive jgk.tupun hanya di highway.voleyyy gtu.xcelyy aku ni sgt2 nervouse & panic maa.klu ada org hon kat aku,mula le aku gelabah,kelam kabut & seangkatan dengannya.serabut tol la.huhu.apa yg membuatkan aku bersemangat sgt nk try to drive jgk, my kanda tercinta cabar aku.antara kata2nya yg terkurang sgt asam tuh:-

  • "lepas ni xyah renew liciense dh k, buang lg bagus.bukannya nk drive pun" *suka ati aar,huhu*
  • "klu setakat nk dapatkan driving liciense, then juz nk wat pameran je kat lam purse tu xyahh la k. memalukan. *kuang ajaqq la tue*
  • tgk tu awek je yg drive keta tuh, laju siott.bukan mcm ma penakut. *mn ada takut, cuma malas nk tunjuk taring.kahkah*
  • ma try la drive rugi tau xdrive, buang masa, buang duit je dulu g driving class.nti klu pa kena g kursus kat mn2 xde lah pa isau kt ma sgt g keja tuh. ngn motor ni bahaya. *eceyyyy abis modal kutuk2 ke en.hb tersyg, mcm memujuk aar plak,wakaaka*

so, akupun make decision yg aku akan g keja ngn keta pasni. last friday 1st day aku g keja ngn keta.aduyaiiiii ketar jgk lutut aku nih. *jarang2 drive mang mcm tu kan*. kuatkan semangat jgk.sambil2 drive tuh aku bermonolog sendirian, ati kecilku sering mengingatkan aku, juz rilexs jgn panic..alhamdulillah sampai jgk aku kt ofis.hahahha. 2nd day dh xder rasa ketar2 lutut lg dah. mcm dh ok sket. n 2day pun xde dah rasa ketar2 tuh. pekembangan yg bagus kan buat bdk baru belajar;p.

but yg memeningkan kepala hotak aku ni, dekat depan gate ofis aku tuh tanah dia mcm agak tgi la sket.bila aku nk cross the road keta aku akn gerak backward.aku xpandai nk balancekan cluth & minyak..mang kantoi aah kat situ.huhu.mcm mn ehh..pa ckp lama2 nti klu aku slalu drive aku akn tau mcm mn nk balance kan suma tuh.tp mcm mn..tskkk..tulunnnnn...*napalah dulu xamik je keta yg automatik kan senang, dlm nada ala2 nyesal gitu*

pa & ma = panggilan manja aku ngn kandaku...muahahaha anak pun xda lgiiiii...whatever asalkan kami owessss bahagia n xkaco idup org lain.

Friday, March 13, 2009

mak aku dtg..

besnyew..mak aku mau dtg umah aku arini.baru kejap td adik ct sms gtau mak nk dtg.xsabar rasa mau pulang dr keje.sharp je kul 5pm aku cepat2 kemas n cargas blk umh.sampai kt umah abg dh sampai pun.then trus ajak abg g buttterworth amik mak.rasanya mak dh sampai tuh. aku trus mendail no fon mak,xdpt.haihh apasal lak ni.susah la mcm ni.nk tgu mak kt mn nti.ermm macm mn erk.aku trus dail no adik ct tya fon mak xde batery ke apa.tetiba fon aku bunyi,mak yg call.seb bek lg klu tak haru la nk p cari kt ne plak.tp sementara nk nek jambatan tuh,traffic jammed masyallah.tesgt la pack.bejam jgk la. sampai je kt butterworth mata aku n pa pun memulakan operasi mencari mak ngn adikku najiha.xder pun.mn derang dok ni.aahh pa kata pusing skali lg la.dan akhirnya jmpa jgk mak ngn adikku.hehhe..sampai2 je kt penang,kami trus g pasar mlm memborong sket.lepas tu abg bwk mkn kt kedai,lapar dh katanya selesai menjamu slera,kami pun pulang dgn senang ati.(perut dh masing2 ada isi). sampai je di umah masing2 mata dh layu.hehhe..pa lak rehat2 kejap mula la gtau aku dia mau g tdo dulu.aku okey lah.tp aku stil dok sembang ngn makk lg.bila dh ngantok sgt baru la aku ngn mak tdo.akekeke.sonok bangat dpt jmpa mak..syg makk;p