Kesayangan Mama

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

PLEASE TAKE NOTE!!!

POSTAGE: MONDAY & THURSDAY

ORDER: TEXT/WHATSAPP

017-5267164

Saturday, August 30, 2008

borinnyer..mn suma org nih..

borinnye wey..mn suma org ni..kakcik mn ko..ko xon9 ke..huhu..aku borin ni..keje2 aku suma dh settle dh..xtau nk wat pe nih..nk chating suma kawan2 xde lak lam chatroom..ermm panas jgk la punggung aku ni mau tgu jam 6pm..uwargggg..pssstttt td kan bos aku gtau Isnin ni cuti..yesss yess dpt la aku sambut Ramadhan kt kg..ni yg bess bangat nih..xsabar rasa mau blk..tp ptg nti sure jammed gilak2 pya..nk wat mcm mn kan terpaksa redah jgk la dh gedik mau blk kg..n 1 lg menda yg buat aku suka bangat..mama irhan izinkan aku wak lik Irhan ke kg..hehehhee... ermm mau buat apa nih..ok tulis blog lah..ermm mau citer apa enh kt en3 kali nih..owhh yer aku mau citer pasal budak2 yg kt umh aku tuh..kihkih..semalam kan aku ada gtau xtau mau masak pe tuk depa kan..takut xkena ngn selera depa..time aku blk keja kan..aku saja la buka periuk nasi..wakakaka..xsanka wey abis licin cuci calat periuk aku dikerjakan oleh depa nih..suma lauk2 suma licin..nmpk sgt depa xkisah..okletu..xberlakunya pembaziran kan.. ni citer pasal semalam lg k..stok brg dapur lak abis nih..yelah aku kan dh plan mau blk kg arinikan..jd xg bli pun la brg2 dapur suma..huhu..jd aku ajk la abg g pasar mlm tuk li ikan n sayur2 tuk mkn mlm semalm kan..aku ajk budak2 tu skali..yelar akukan pe kesian jgk depa dok umh je seharian msti borin kan..sampai je pasar mlm..parking xder..abg suh aku yg g bli..aku xmau aku ajak abg jgk..pastu abg marah2 aku lak..huhhh..ni yg aku nk marah jgk nih..majuk jgk la kejap ngn abg..geramm tau..akupun g je sorg2 mls nk ckp byk ngn abg..bdk2 tu pun g la bli apa yg depa nk li kan..kt depan nu byk lg parking cuma jauh la kan..sampai xmau jln jauh..susah la..akupun g la li brg2 yg aku nk li..masa g li bawang2 abg call aku xjawab pun..majuk le katakan mn leh jwb fon..huhu..cm hampeh je..buwukk tol pangai..kihkih..sedar tp nk jgk wat.. pas bayar suma aku pun jln la nk g kt kete..aku nmpak abg..tp sengaja aku wat2 xnampak..kehkeh..then abg yg mai kt aku..boleh lak dia mai..yg td marah2 kata xder parking la apa lah..suh aku g li sorg2..huhu..pastu kami suma pun blk lakan..sampai je kat umh aku pun trus g mndi..then trus masak la apa lg..jgn xtau wey laki aku tlg aku masak lak mlm ni..tlg potong2 sayur,bawang..ala kan pe tuh, tu suma aksi2 memujuk la tuh..wahh telebih sudahhhh..psttt...abis licin jgk kali ni pun..xsia2 hampa mai enh..byk mn aku masak suma abis hmpa bedall..aku suka tuh..drpd xabis kan nti aku akn rasa sedih la sbb penat2 je masak tp mkn xabis nmpak sgt xsuka apa yg aku masak..wakakakka... itu je dulu tuk en3 arini..skang aku mau on frenster n myspace plak..ok chaow chin chaoow.. selamat menyambut ramadahan yer suma..ekelehhhh mcm la ramai sgt pengunjung kt blog aku ni yer..kahkahkah..

Friday, August 29, 2008

spek baru

ni nk citer pasal arini..pagi2 td aku bangun siapkan makanan siap2 tuk adik ipar n da geng..huhu..penat aku rushing time tau..aku juz buat ayam masak kicap, syur kacang n goreng ayam..xtaula depa mkn ke tak kan..lantak la..jnji aku dh masak tgl..klu xsedap nasib hmpa lah..hehhehe..pas settle masak2 suma akupun g la siap2 tuk g kerja.. tgh dok bz key in data2 customer..aku dpt panggilan dr kedai spek..yess spek aku dh siap..tp gj lom dpt lg la..huhu..mcm mn nih..nk minta kt abg rasa cm segan lak..huhu..xsabar rasanya aku mau try spek baru..hahahha..xsabar rasanya utk xyah kelebek lens lama2 dh tiap2 pagi..xperlahh esok jelah aku amik spekk..ieda sabar sat okey..jgn kelam kabut... bila suma keje aku dh settle aku pun mula la lakukan xtvt rutin aku..pe lg klu bukan on9..mula tuh aku buka ym tgk2 kakcik n kwn aku fairuz bdk parit buntar ada..ok la kan..ada teman borak2 tp kejap je chating ngn kakcik sbb kakcik nk kluar katanya..sambil2 tu aku terpikir jgk mlm ni aku nk masak pe kt abg ngn bebudak tu..kwn2 adik ipar..huhu..kehabisan idea dah..takut apa yg aku masak depa xmkn lak kan..susah la..xtau tau slera org mcm mn..klu abg aku dh tau dah..abg klu bab mkn2 ni dia bedal je..xbyk kerenah..untung aku kan...kihkih.. sambil2 tu aku buka tv on9..mau tgk bajet 2009..yess suka bangat sbbnya okeylah aku mau pulang dulu...

xde tajuk..kihkih

ptg semalam kan abg gtau aku yg adk dia si Adha mau dtg umh kami nti mlm..ngtkan mau dtg ini harilah sbb aritu Adha call ckp nk dtg ari Jumaat..ermm ok la kan..dia ckp mau bwk dia skali..pastu semalam sblm g amik Adha kt jeti aku ajak abg g giant..mula tu ngt nk li lipstik n compact powder aku kt Guardian..tp bila dok jalan2 kt atas tuh tenampak lak kedai spek tuh ada wat promosi..aku yg memang dh lama dh nk waat spekk cm berminat je nk masuk kedai tuh..xcely aku ni rabun wey..ermm tp suka bangat buat2 xrabun tu yg bermasalah tu..hehehe..aku xsuka sgt pakai spek ni..dulu time study juz pakai masa nk study je..pas2 bis study trus aku buang spek juz pakai contacs lens je..tp leceh arr pakai lens ni..kdg2 tu mata affection jgk sbb aku pakai lama sgt kot..kdg2 tu aku terlewat bgn kan jd kelam kabut la mau siap g keje..amik masa kt kelebek lens je..huhu..jd skang ni suka ke xsuka ke aku terpaksa la pakai spek blk..dh jemu la nk kelebek2 nih..huhu.. okey berbalik pada citer kt kedai spek plak kan..aku ngn abg pulun la dok cari2 spek yg mn aku bekenan..pya la payah aku ni..klu boleh tu mcm nk try suma jer kt lam kedai tuh..hehhe..ada yg aku bkenan abg lak xbekenan..yg abg bekenan aku lak xbekenannya..jd mcm mn..yg abg ni pun satu hal la..mcm dia lak yg nk pakainya..huhu..cina yg dok keje kt situ pun pening ngn kami dua..biarlah dia..aku nk pilih betul2 kali ni xnak jd mcm2 dulu dh.. pakai 2 3 bulan pastu rasa cm pelik lak spek tu..huhuhu..pastu mula la mls nk pakai spekkan..lastly jmpa jgk la yg aku ngn abg sama2 bekenan..sbuk sguh laki aku nih..kihkih..bg dia pakai baru tau..pas bayar deposit kami pun kelam kabut gerak g amik Adha.. Sampai je kat jeti, xnampak pun Adha..rupanya dh siap g minum lg kt warung berhampiran..lama sgt menunggu kami..hehehe..sory la ye dikk..pastu kami trus bwk Adha ngn kawan2 dia g mkn..pas mkn trus blk lahh..huhu..semlm ni aku terlepas tgk citer 'ku seru lah'..ermmm

Wednesday, August 27, 2008

2Hari Tanpa Abg...Huuhuhuk

ermm dh 2 hari aku dok umh sensorg tau..dr 26 - 27 Ogos 2008 coz abg ada seminar kt Kem Bt Fringgi..dekat je pun kan..tp tu arr abg xdpt blk tdo kt umh tepaksa la aku dok sesorg kt umh memalam..amat2 bosan sekali okey..asal blk je keje, abg xder..sunyinyerr..xtau nk wat apa lah..tv pun dah xlarat nk tgk dh..nk masak pun mcm mls jerk..yelah aku sorg je nk mkn kan..klu de abg semangat la nk masak..aiyokkk..amat2 rindu kt abg lorr..ni baru 2hari je mcm mn klu sebulan ke 3 bulan ke..lg haru kan..mcm mn abg nk g kursus ni..seb bek la dlm thn ni abg xyah g kursus lg tp rasanya next year mukin abg akn kena g kursus jgk. Tghari abg dtg kt ofis aku..nk amik borg2 yg aku apply keje kan..abg yg tlg poskan utk aku..jmpa abg masa tu jelah..pastu xjmpa dh sbb abg trus g kem Bt Fringgi..huhu..rindunya kt abg..ptg td after aku blk keje abg ada la msg tya dh sampai umh lom?,dh mkn lom?,..dh mndi ke?..huhu macam adik dia lak nk tya2 gtu kan..tp aku suka...hehehhe..coz tu tandanya abg still ingat kt aku..still take care kt aku kannn..kihkih...pastu aku dok tgu jgk kot2 abg nk call aku ke mlm nti kan..tgu pya tgu xcall2 pun..msg pun takk..dh jam 11pm dh ni..akupun dh ngantok dh ni.. ermm..sedih2 abg xcall pun..prasaan aku ni dh mula la pkir bukan2 kan..xtau napa..xbaik tau aku berprasaan mcm tu kt abg..tp jam 12pm++ cm tu fon aku berbunyi..yes yes akhirnya abg call jgk..abg gtau dia baru je abis keje td..sian abg..maaf ye tersalah sanka lak kt abg..pas borak2 jap ngn abg..kami pun akhirilah perbualan kami..hehhe..akupun off tv n lampu...masa abg xder ni aku tdo kt ruang tamu je kt depan tv..hehhehe...takut sket nk tdo lm blk sorg2..tp lampu kt bhgn tgh tu aku onn je sampai pagi..biasalah kan dok sorg2..hehehhehe..faham2 jelah..hukhuk..then akupun trus tdo..

Saturday, August 23, 2008

::Bola! Bola ! Bola! ::

tgk je pada title tuh sure kan aku nk citer pasal bola..hehhe..yelahkan xkan title mcm tu nk citer pasal makanan lak..huhu...ermm arini aku pulun masak utk mkn mlm awal sbb nk mkn awal kan..nti leh la aku pulun tgk bola lak..Kedah vs Selangor tuk merebut Piala Malaysia..mang aku nti2kan lah mau tgk game ni..mesti sengitkan..yelahkan kedahkan negeri kelahiran aku yg pantang kalah semestinya aku xkan lepaskan peluang menonton..cewahhhh...jgn nyampah enhh...abg pun sama jgk..dr jam 8pm lg kami dh tecogok dh kt depan tv tu...abg siap stanby ngn kacang goreng cap nanyin..tul ke ejaan aku tuh..arr blasah jelah betol xbetol..aku suh abg likan kuaci tp dia xnak li dia ckp muka dh nek jerawat sana sini ada ati nk mkn kuaci lg..huhu..sampai ati menyekat slera isterimu ini..kacang pun sama jgk cik abg oooiiii.. separuh masa pertama mang game bestt la..tp cm leceh je aku tgk padang kt stadium bukit jalil tu..rumput tekopak sana sini..adeiii apa nih..time ni kedah byk bertahan jer..tp selangor lak asyik menyerang waahhhh takutnya weiii..dh byk kali cubaan jgk la selangor ni cuba tp tersasar kan..n akhirnya dpt jgk msuk weyyy..aduh2 selangor mendahului kedah kesayangnan aku 1-0..mcm mn nih..sambil tgk mulut aku xhenti2 dok kritik itu kritik ini..abg senyum je..hehehhe....last skali abg kata kt aku..apa la syg ni bising je..payah2 sgt syg jelah p msuk men..wahh statement itu...xper abg, syg mang mcm nikan..klu syg xder abg msti xsyok nyer tgk sorg2.. alamak semangat aku cm luntur je time nih tau..ermm bangun g buat kopi la tuk aku n abg..pastukan kedah mengubat kekecewaan aku ngn menyumbat 3 gol berturut2...aku pe lg wey dok jerit2 la mcm klakar je pikir2 blk..umh kami yg sentiasa berdua sunyi sepi ni rasa cm 10 org je mlm ni..hahaa...seb bek jiran sebelah lik kg..klu tak maunya anak dia xdpt tdo mendegar sorakan maut aku ngn abg..tp selangor dpt jg merapatkan kedudukan dengan menjaringkan 1 lg gol..jd 3-2 lakan..separuh masa ke2 lak selangor yg byk menguasai game..asyik menyerang je.tp yg penting kedah menang weyyy....yesss yesss...cayalah kedahh..ermm mcm pengulas sukan lak...wakakkaka...tu je nk citer kali nih..kihkih..ok chow dulu...

Thursday, August 21, 2008

++kisah semalam++

Semalam pas blk keje aku trus kuarkan ayam dr freezer..yelah mau msk mlm ni..abg dh mls nk mkn kt luar katanya.dh bosan la tu mkn kt luar.pastu trus je g on tv tgu citer Ezora..hehhe..peminat setia citer ni tau.pas abis citer ni baru aku kalut2 masak tuk mkn mlm.tgh dok layan tv abg blk.aikk pakai baju biasa ingtkan g main bola.abg gtau xmain bola arini pegawai xder..owhh patut la.baru blk merayap la tuh..kuakuakua.abis jer citer ezora aku pun start la keje aku sbg chef lak.hihihi..goreng ikan + sayur bayam + ayam masak kicap..simple kan..tp sedapp...bila suma dh ready aku pun hidangkan la tuk suami kesygnku..marilah santap kanda..wakaka..pas mkn abg ajak aku temankan dia g kem jap..ada hal apa tah..mula tu aku mls nk g..sbb aku baru je cuci contect lens aku mls nk pakai plak..huhu..tp abg dok pujuk2 aku..sian lak dia..teman jelah..sampai je sana..mcm biasa la aku dok tgu dia lam kete..dia lak g blk bujang jmpa kwn dia rashid..dok bincg apa tah..lama gak la aku dok tgu abg lam kete..ermm leh sabar lg aku ni..pastu sampai 1 thp aku dh xsabar dh.bkn pa sbb aku dh nk terkucil..hehhehehe..muka ni dh jd muka pot sardin dh..akupun hon la kete pgl abg la..bila dia mai leh dia tya awat buat muka mcm tu..mau tya lg dia xtau ke aku dok thnn nihhhh...huhuhu...sabar jelah abg oooiiii...

Tuesday, August 12, 2008

Abang & kursus

Blk ptg semalam aku singgah pasar mlm li brg keprluan dapur..mls la nk blk umh trus pastu kuar plak ngn abg..gpun abg dh gtau dia kena g kursus mlm ni..sampai je umh tgk abg dh siap2 nk g kem 2 semboyan kt sg ara..g kursus..dekat je dlm penang ni jgk..3hari 2 mlm..huhu..kena dok umh sorg2 mlm ni n mlm lusa..msti bosan..sempat juga aku jmpa ngn abg sebelum abg bertolak..sambil masak sambil tgk citer ezora..hhehe..masak awal sket sbb tkutxsempat lak aku berbuka nti..pose ganti..almaklum lah ramadhan xlama dh ni..pose yg tertingal thn lepas lom ganti lg..huhu..masak simple je sbb abg kan xder..kihkih..mls tol aku ni.. pas berbuka n solat maghrib aku g lepak tgk tv..mulanya ngt nk g umh akk kt sebelah tu..tp mls lak rasa..9.30pm mcm tu dgr mcm kunci pintu dbuka..xkan abg blk kot..g la intai dsebalik cermin..kahkah..abg rupanya..blk lak dia kata tdo sana..aku tya napa blk..dia kata suma org blk,dia pun blk la..sok pg kena g kul 4.30am..seb bek dekat je..pastu abg ajak aku g tgk irhan..rindu kot kt budak kecik tuh..nasib baik la irhan lom tdo lg..irhan skang ni dah pandai panjat2 dh..bukan men lasak lg dia..suka je tgk kami dtg umh dia..masa aku ngn abg nk blk, dia nk ikot..wahhhh makin pandai ko yer..ingat nk g jalan la tuh tgk org pakai tudung..huhu...