Kesayangan Mama

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

PLEASE TAKE NOTE!!!

POSTAGE: MONDAY & THURSDAY

ORDER: TEXT/WHATSAPP

017-5267164

Monday, October 20, 2008

alhamdulillah..syukur sgt2:P

td tgh asyik dok wat keje tiba2 hs aku berbunyi..tgk no kt screen hs xda nama pmilik..makanya sah2 bukan kawan aku kan..aku pun jawab la..bila org ditalian perkenalkan diri mr chok..hati dh berdebar2..kenapa yer? kerana dialah yg interview aku masa kt syntec aritu..dan dia gtau yg aku dh berjaya dlm permohonan aku tuh..makanya aku tersgt lah suka...tiada kata2 yg dpt huraikan my feeling masa tuh..hya DIA je yg tau..Alhamdulillah Syukur sgt2..kan pe suka sgt dpt keje kt situ, kat situ byk benefit yg akn aku dpt nti..lgpun salary yg company tu kasi kt aku lbh bagus dr tmpt skang..so dh tentu2 lah aku trima kan offer yg lbh baik..ye takk? peluang dh ada depan mata xkan aku nk refuse lak kan..tp..tp...dlm hati aku ni, wlupun suka sgt dpt offer kt situ, aku still jgk sad nk tglkan company(sonic) ni..ye aar kan..aku dh lama keje kt sonic..dh 2 thn lbh tu..after graduated je aku trus dpt offer kt sonic ni sampai la skang ni..apapun aku appreciate sgt kt staff2 sonic yg byk bantu aku slama aku kt situ..tq jgk kt bos sbb bg aku chance tuk berkhidmat tuk sonic..sekurang2nya aku dpt kutip xperience..itu ptg bg aku..sedihnya...nti xdpt lg nk layan ym sama kakcik,frz,mzznana,coklat, nizza..dan kwn2 yg lain..huhuhu...:(( tp xpe mukin pasni aku akn psg tenet kt umh..teman2 harus tguuuuu yeahh...kihkih..skang ni aku dlm proses pujuk mujuk abg ni pasal nk pasang tenet..ermm mukin sok last day aku kt sonic..

Saturday, October 18, 2008

Interview??

arini awal2 pg dh mangun..trus g mandi,siap2,mekup suma..tgk abg msh lg asyik dbuai mimpi yg tah indah tah x kan..kihkih..mukin ngantuk tuh sbb semalam abg blk agak lewat..wat preparation tuk Majlis Hari Raya Bersama Keluarga Markas Div Arti..arini aar majlis tuh tp aku xdpt p lar sbbnyer aku keje di hari sabtu jgk yer..aku kejutkan abg..arini aku ada interview dekat Syntec System Solution(company recycle bahan2 terjadual)..abg gtau semlm yg dia nk antarkan aku..selalunya gitu la klu abg xkeje kan..dia sdiri yg nk antarkan aku g keje..aku dhpun gtau bos aku awal2 lg yg aku masuk keje lewat sket arini..n dpt approval tu yg cargas g interview tuh..xsusahpun nk cari kilang ni dan amat aku suka ianya dekat sgt ngn umh aku beb! berbanding tempat keje aku skang ni kan..aku tgk environment keje kt situ jgk cm okey jer..sampai je sanakan diorg suh aku duduk kt sudut information n fill up form..bedebar2 jgk ni..isau mau tya apakan..dok pujuk diri relax..huhu..takut jgk..tau tak sbnrnya xda la gempak sgt pun soklan dia tuk aku..juz simple2 je..suh aku citer serba sket keje aku skang ni n promotekan akunya +ve attitude...wahhh gitu..pe lg dh dia suh aku pomote,promote je aar kan..tp xda lah melampau sgt..hope ada la rezki aku kt company ni lak...insyallah..ermm aku serba salah jgk..keje skang pun ok..xde pressure sgt..amat2 relax..tp tu aar rasa mcm xberkembang lak otak aku ni kan dsbbkan terlalu sgt relax...asyik wat menda yg sama je..klu leh tu mau juga cuba sesuatu yg baru yg lbh mencabar..mau tambah xperience..dh lama dh tingin nk tukar keje nih..so skang dh ada peluang rembat je arr kan;p..settle je interview aku pun gtau la akk yg rekemen kan aku tuh..wah rekemen tuh..xcely akk tu jiran aku..n dia nk resign ujung bln ni,makanya dia rekemenkan lah aku tuk gantikan post dia tuh..tq akk..very2 appreciate..pas 2 aku ngn abg pun cargas la plak ke tempat keje aku..tiap2 ari sabtu la ari yg plg2 bosan skali kat ofis aku ni..sbb xbyk keje n xda customer pun yg dtg..huhu..rasa mau tdo je..dh la sejuk sedap aar tuk mmbutakan diri kan..kihkih..itu sj la en3 kali ni..dh kering idea..wakakaka...;p

Sunday, October 12, 2008

aku borin..pujuk abg kuar amik angin;p

mlm ni aku borink sgt2..huhu..abg lak dok layan ps2 dia tuh..mencik tol..ermm aku g siap2 pastu dok pujuk abg ajak kluar jln2..ermm abg kata mls tp aku still pujuk2 dia..sambil2 tu aku mencari publisiti tuk diri sdiri okey...hehhee..tah apa2 kan..biar lah..yg penting xkaco idup org kan kan..lastly abg kata okey lah kita kluar..wahh bes tu xde la aku mcm org mti akl je dok umh..ye aar abg dok asyik men ps2..aku lak nk wat menda..nk layan tv xleh aar kan sbb tv ada 1 je..huhu..kami g quenssbay mall..pas penat lepak sana trus g sunny char koew tiew lak..sdp tau..pas selesai mkn suma baru la cargas blk umh utk titon....kuikui;p

Saturday, September 27, 2008

Aku Demam Plak

sebenarnya dr semalam lg aku dh terasa sesema..dok bersin 2, 3 kali kt ofis..tp dok biarkan biarkan..blk keja semalam dh xlarat nk wat apa dh..panas je badan..mang xlarat la nk wat apapun..tp masih gagahkan diri tuk memasak tuk bebuka..masak simple je..juz wat sup daging ngn ayam goreng je..huhu..sian aku..pagi ni abg xbagi g keja..dia suh amik mc je..tp mls aar aku bukan teruk sgt pun..gpun dok ofis aku kannyer perlu wat keja berat pun..juz dok mengadap komputer je..hehhehe..ni tgh xder keja la ni dok pulun update blog..k lah nti aku sambung lg enh..jika berkesempatan..ni ha ada customer lak mai nih..huhuhu

Thursday, September 25, 2008

Menjadi Tanda Tanya???

selepas didesak oleh kak liza(jiranku sebelah umh)..
pg td aku decide chek aar...
klu xde pun xper nti leh cuba lg..
klu ada, trima dengan senang hatinya..
skang ni aku dh boleh think +ve..
slps dicheck, mcm biasa xdak apa2 okey..
tp dh lewat seminggu nih..
maybe lg 2 or 3 hari lg dtg la tuh..
harap bersabar yer..tguuuuuuuu...hehehhee..
so apa kata relaxs jer..
huhu..yup relax okey..
moga DIA permudahkan lah aku dlm urusan yg satu ni..
yg pastinya aku xkan mukin putus asa..
selagi aku mampu berusaha..
usaha tangga kejayaan..
caiyok;p

Saturday, September 20, 2008

Bengangnyer :((

baru jap td abg msg gtau dia nk g seberang ngn mat rashid..huh..benci tol la time ptg2 gini baru nk g mn2 pun..awal2 td xmau nk p..marah? marah jgk aar sbb tinggalkan aku..pastu nti aku terpaksa berbuka sesorg..klu dh p tu msti aar lmbt nk blk..dengan jln jammed lagi..sedih? tentu2 nya aku sedih wey..kenapa enh aku ada rasa mcm ni..dlm kepala otak aku ni mcm2 aku pikir..xbaik tau..kenapa enh tetiba je aku nk emo sgt?argggghhhhhhhhhhh bosannya....

Thursday, September 04, 2008

pernikahan & perkahwinan

Untuk isteri.. renungkanlah. ..
Pernikahan atau perkawinan
membuka tabir rahasia Suami..
yang menikahi kamu..
tidaklah semulia Muhammad saw.
tidaklah setaqwa Ibrahim..
tidak setabah Ayyub..
atau pun segagah Musa..
apalagi setampan Yusuf..
Justru suamimu hanyalah pria akhir zaman..
yang punya cita cita membangun keturunan yang soleh...
Pernikahan atau perkawinan..
mengajar kita kewajiban bersamaSuami menjadi pelindung..
kamu penghuninya..
suami adalah nahkoda kapal kamu navigatornya..
suami bagaikan balita yang nakal kamu adalah penuntun kenakalannya..
saat suami menjadi raja kamu nikmati anggur singgasananya..
seketika suami menjadi bisa kamulah penawar obatnya..
seandainya suami masinis yang lancang sabarlah memperingatkannya. .
Pernikahan ataupun perkawinan..
mengajarkan kita perlunya iman dan taqwa..
Untuk belajar meniti sabar dan redha Allah swt..
kerana memiliki suami yang tak segagah mana..
justru kamu akan tersentak dari alpa..
kamu bukanlah Khadijah yang begitu sempurna didalam menjaga..
pun bukanlah Hajar yang begitu setia dalam sengsara..
cuma wanita akhir zamanyang berusaha menjadi solehah...
amin...

nasib marah kejap jew..huhuhu..:((

ermm pagi tadi kena marah ngan a**..huhu..xder mood ahh..rasa mcm xbest je bila a** marah2 nie..pastu aku rasa better aku call a** minta maaf kan..baru kejap tadi aku call dia..nada suara dia ok jer..aku tya dia marah lg kew..huhu;(( a** ckp xmarah la..mana da marah pun..tadi tu geramm jew..hehhehe...yeker...sukalah..aku minta maaf jgk kt a**..nasib baikkan kejap je marah klu lama2 xsyok lakan..dh la bulan2 mulia mcm ni xbaik kan..yg penting skang ni aku dh minta maaf..dan aku dpt buat kerja dgn senang ati..klu takk asyik dok mikir je..huhu..

Monday, September 01, 2008

Ramadhan Kembali Lagi!!

Tiada lagu semerdu AZAN..tiada novel sehebat AL-QURAN..tiada senaman sebaik SOLAT..tiada diet semujarab PUASA...selamat meyambut ramadhan al mubarak utk semua umat islam..luhur hati ikhlas amalan..semoga allah memberkatinya...

Saturday, August 30, 2008

borinnyer..mn suma org nih..

borinnye wey..mn suma org ni..kakcik mn ko..ko xon9 ke..huhu..aku borin ni..keje2 aku suma dh settle dh..xtau nk wat pe nih..nk chating suma kawan2 xde lak lam chatroom..ermm panas jgk la punggung aku ni mau tgu jam 6pm..uwargggg..pssstttt td kan bos aku gtau Isnin ni cuti..yesss yess dpt la aku sambut Ramadhan kt kg..ni yg bess bangat nih..xsabar rasa mau blk..tp ptg nti sure jammed gilak2 pya..nk wat mcm mn kan terpaksa redah jgk la dh gedik mau blk kg..n 1 lg menda yg buat aku suka bangat..mama irhan izinkan aku wak lik Irhan ke kg..hehehhee... ermm mau buat apa nih..ok tulis blog lah..ermm mau citer apa enh kt en3 kali nih..owhh yer aku mau citer pasal budak2 yg kt umh aku tuh..kihkih..semalam kan aku ada gtau xtau mau masak pe tuk depa kan..takut xkena ngn selera depa..time aku blk keja kan..aku saja la buka periuk nasi..wakakaka..xsanka wey abis licin cuci calat periuk aku dikerjakan oleh depa nih..suma lauk2 suma licin..nmpk sgt depa xkisah..okletu..xberlakunya pembaziran kan.. ni citer pasal semalam lg k..stok brg dapur lak abis nih..yelah aku kan dh plan mau blk kg arinikan..jd xg bli pun la brg2 dapur suma..huhu..jd aku ajk la abg g pasar mlm tuk li ikan n sayur2 tuk mkn mlm semalm kan..aku ajk budak2 tu skali..yelar akukan pe kesian jgk depa dok umh je seharian msti borin kan..sampai je pasar mlm..parking xder..abg suh aku yg g bli..aku xmau aku ajak abg jgk..pastu abg marah2 aku lak..huhhh..ni yg aku nk marah jgk nih..majuk jgk la kejap ngn abg..geramm tau..akupun g je sorg2 mls nk ckp byk ngn abg..bdk2 tu pun g la bli apa yg depa nk li kan..kt depan nu byk lg parking cuma jauh la kan..sampai xmau jln jauh..susah la..akupun g la li brg2 yg aku nk li..masa g li bawang2 abg call aku xjawab pun..majuk le katakan mn leh jwb fon..huhu..cm hampeh je..buwukk tol pangai..kihkih..sedar tp nk jgk wat.. pas bayar suma aku pun jln la nk g kt kete..aku nmpak abg..tp sengaja aku wat2 xnampak..kehkeh..then abg yg mai kt aku..boleh lak dia mai..yg td marah2 kata xder parking la apa lah..suh aku g li sorg2..huhu..pastu kami suma pun blk lakan..sampai je kat umh aku pun trus g mndi..then trus masak la apa lg..jgn xtau wey laki aku tlg aku masak lak mlm ni..tlg potong2 sayur,bawang..ala kan pe tuh, tu suma aksi2 memujuk la tuh..wahh telebih sudahhhh..psttt...abis licin jgk kali ni pun..xsia2 hampa mai enh..byk mn aku masak suma abis hmpa bedall..aku suka tuh..drpd xabis kan nti aku akn rasa sedih la sbb penat2 je masak tp mkn xabis nmpak sgt xsuka apa yg aku masak..wakakakka... itu je dulu tuk en3 arini..skang aku mau on frenster n myspace plak..ok chaow chin chaoow.. selamat menyambut ramadahan yer suma..ekelehhhh mcm la ramai sgt pengunjung kt blog aku ni yer..kahkahkah..

Friday, August 29, 2008

spek baru

ni nk citer pasal arini..pagi2 td aku bangun siapkan makanan siap2 tuk adik ipar n da geng..huhu..penat aku rushing time tau..aku juz buat ayam masak kicap, syur kacang n goreng ayam..xtaula depa mkn ke tak kan..lantak la..jnji aku dh masak tgl..klu xsedap nasib hmpa lah..hehhehe..pas settle masak2 suma akupun g la siap2 tuk g kerja.. tgh dok bz key in data2 customer..aku dpt panggilan dr kedai spek..yess spek aku dh siap..tp gj lom dpt lg la..huhu..mcm mn nih..nk minta kt abg rasa cm segan lak..huhu..xsabar rasanya aku mau try spek baru..hahahha..xsabar rasanya utk xyah kelebek lens lama2 dh tiap2 pagi..xperlahh esok jelah aku amik spekk..ieda sabar sat okey..jgn kelam kabut... bila suma keje aku dh settle aku pun mula la lakukan xtvt rutin aku..pe lg klu bukan on9..mula tuh aku buka ym tgk2 kakcik n kwn aku fairuz bdk parit buntar ada..ok la kan..ada teman borak2 tp kejap je chating ngn kakcik sbb kakcik nk kluar katanya..sambil2 tu aku terpikir jgk mlm ni aku nk masak pe kt abg ngn bebudak tu..kwn2 adik ipar..huhu..kehabisan idea dah..takut apa yg aku masak depa xmkn lak kan..susah la..xtau tau slera org mcm mn..klu abg aku dh tau dah..abg klu bab mkn2 ni dia bedal je..xbyk kerenah..untung aku kan...kihkih.. sambil2 tu aku buka tv on9..mau tgk bajet 2009..yess suka bangat sbbnya okeylah aku mau pulang dulu...

xde tajuk..kihkih

ptg semalam kan abg gtau aku yg adk dia si Adha mau dtg umh kami nti mlm..ngtkan mau dtg ini harilah sbb aritu Adha call ckp nk dtg ari Jumaat..ermm ok la kan..dia ckp mau bwk dia skali..pastu semalam sblm g amik Adha kt jeti aku ajak abg g giant..mula tu ngt nk li lipstik n compact powder aku kt Guardian..tp bila dok jalan2 kt atas tuh tenampak lak kedai spek tuh ada wat promosi..aku yg memang dh lama dh nk waat spekk cm berminat je nk masuk kedai tuh..xcely aku ni rabun wey..ermm tp suka bangat buat2 xrabun tu yg bermasalah tu..hehehe..aku xsuka sgt pakai spek ni..dulu time study juz pakai masa nk study je..pas2 bis study trus aku buang spek juz pakai contacs lens je..tp leceh arr pakai lens ni..kdg2 tu mata affection jgk sbb aku pakai lama sgt kot..kdg2 tu aku terlewat bgn kan jd kelam kabut la mau siap g keje..amik masa kt kelebek lens je..huhu..jd skang ni suka ke xsuka ke aku terpaksa la pakai spek blk..dh jemu la nk kelebek2 nih..huhu.. okey berbalik pada citer kt kedai spek plak kan..aku ngn abg pulun la dok cari2 spek yg mn aku bekenan..pya la payah aku ni..klu boleh tu mcm nk try suma jer kt lam kedai tuh..hehhe..ada yg aku bkenan abg lak xbekenan..yg abg bekenan aku lak xbekenannya..jd mcm mn..yg abg ni pun satu hal la..mcm dia lak yg nk pakainya..huhu..cina yg dok keje kt situ pun pening ngn kami dua..biarlah dia..aku nk pilih betul2 kali ni xnak jd mcm2 dulu dh.. pakai 2 3 bulan pastu rasa cm pelik lak spek tu..huhuhu..pastu mula la mls nk pakai spekkan..lastly jmpa jgk la yg aku ngn abg sama2 bekenan..sbuk sguh laki aku nih..kihkih..bg dia pakai baru tau..pas bayar deposit kami pun kelam kabut gerak g amik Adha.. Sampai je kat jeti, xnampak pun Adha..rupanya dh siap g minum lg kt warung berhampiran..lama sgt menunggu kami..hehehe..sory la ye dikk..pastu kami trus bwk Adha ngn kawan2 dia g mkn..pas mkn trus blk lahh..huhu..semlm ni aku terlepas tgk citer 'ku seru lah'..ermmm

Wednesday, August 27, 2008

2Hari Tanpa Abg...Huuhuhuk

ermm dh 2 hari aku dok umh sensorg tau..dr 26 - 27 Ogos 2008 coz abg ada seminar kt Kem Bt Fringgi..dekat je pun kan..tp tu arr abg xdpt blk tdo kt umh tepaksa la aku dok sesorg kt umh memalam..amat2 bosan sekali okey..asal blk je keje, abg xder..sunyinyerr..xtau nk wat apa lah..tv pun dah xlarat nk tgk dh..nk masak pun mcm mls jerk..yelah aku sorg je nk mkn kan..klu de abg semangat la nk masak..aiyokkk..amat2 rindu kt abg lorr..ni baru 2hari je mcm mn klu sebulan ke 3 bulan ke..lg haru kan..mcm mn abg nk g kursus ni..seb bek la dlm thn ni abg xyah g kursus lg tp rasanya next year mukin abg akn kena g kursus jgk. Tghari abg dtg kt ofis aku..nk amik borg2 yg aku apply keje kan..abg yg tlg poskan utk aku..jmpa abg masa tu jelah..pastu xjmpa dh sbb abg trus g kem Bt Fringgi..huhu..rindunya kt abg..ptg td after aku blk keje abg ada la msg tya dh sampai umh lom?,dh mkn lom?,..dh mndi ke?..huhu macam adik dia lak nk tya2 gtu kan..tp aku suka...hehehhe..coz tu tandanya abg still ingat kt aku..still take care kt aku kannn..kihkih...pastu aku dok tgu jgk kot2 abg nk call aku ke mlm nti kan..tgu pya tgu xcall2 pun..msg pun takk..dh jam 11pm dh ni..akupun dh ngantok dh ni.. ermm..sedih2 abg xcall pun..prasaan aku ni dh mula la pkir bukan2 kan..xtau napa..xbaik tau aku berprasaan mcm tu kt abg..tp jam 12pm++ cm tu fon aku berbunyi..yes yes akhirnya abg call jgk..abg gtau dia baru je abis keje td..sian abg..maaf ye tersalah sanka lak kt abg..pas borak2 jap ngn abg..kami pun akhirilah perbualan kami..hehhe..akupun off tv n lampu...masa abg xder ni aku tdo kt ruang tamu je kt depan tv..hehhehe...takut sket nk tdo lm blk sorg2..tp lampu kt bhgn tgh tu aku onn je sampai pagi..biasalah kan dok sorg2..hehehhehe..faham2 jelah..hukhuk..then akupun trus tdo..

Saturday, August 23, 2008

::Bola! Bola ! Bola! ::

tgk je pada title tuh sure kan aku nk citer pasal bola..hehhe..yelahkan xkan title mcm tu nk citer pasal makanan lak..huhu...ermm arini aku pulun masak utk mkn mlm awal sbb nk mkn awal kan..nti leh la aku pulun tgk bola lak..Kedah vs Selangor tuk merebut Piala Malaysia..mang aku nti2kan lah mau tgk game ni..mesti sengitkan..yelahkan kedahkan negeri kelahiran aku yg pantang kalah semestinya aku xkan lepaskan peluang menonton..cewahhhh...jgn nyampah enhh...abg pun sama jgk..dr jam 8pm lg kami dh tecogok dh kt depan tv tu...abg siap stanby ngn kacang goreng cap nanyin..tul ke ejaan aku tuh..arr blasah jelah betol xbetol..aku suh abg likan kuaci tp dia xnak li dia ckp muka dh nek jerawat sana sini ada ati nk mkn kuaci lg..huhu..sampai ati menyekat slera isterimu ini..kacang pun sama jgk cik abg oooiiii.. separuh masa pertama mang game bestt la..tp cm leceh je aku tgk padang kt stadium bukit jalil tu..rumput tekopak sana sini..adeiii apa nih..time ni kedah byk bertahan jer..tp selangor lak asyik menyerang waahhhh takutnya weiii..dh byk kali cubaan jgk la selangor ni cuba tp tersasar kan..n akhirnya dpt jgk msuk weyyy..aduh2 selangor mendahului kedah kesayangnan aku 1-0..mcm mn nih..sambil tgk mulut aku xhenti2 dok kritik itu kritik ini..abg senyum je..hehehhe....last skali abg kata kt aku..apa la syg ni bising je..payah2 sgt syg jelah p msuk men..wahh statement itu...xper abg, syg mang mcm nikan..klu syg xder abg msti xsyok nyer tgk sorg2.. alamak semangat aku cm luntur je time nih tau..ermm bangun g buat kopi la tuk aku n abg..pastukan kedah mengubat kekecewaan aku ngn menyumbat 3 gol berturut2...aku pe lg wey dok jerit2 la mcm klakar je pikir2 blk..umh kami yg sentiasa berdua sunyi sepi ni rasa cm 10 org je mlm ni..hahaa...seb bek jiran sebelah lik kg..klu tak maunya anak dia xdpt tdo mendegar sorakan maut aku ngn abg..tp selangor dpt jg merapatkan kedudukan dengan menjaringkan 1 lg gol..jd 3-2 lakan..separuh masa ke2 lak selangor yg byk menguasai game..asyik menyerang je.tp yg penting kedah menang weyyy....yesss yesss...cayalah kedahh..ermm mcm pengulas sukan lak...wakakkaka...tu je nk citer kali nih..kihkih..ok chow dulu...

Thursday, August 21, 2008

++kisah semalam++

Semalam pas blk keje aku trus kuarkan ayam dr freezer..yelah mau msk mlm ni..abg dh mls nk mkn kt luar katanya.dh bosan la tu mkn kt luar.pastu trus je g on tv tgu citer Ezora..hehhe..peminat setia citer ni tau.pas abis citer ni baru aku kalut2 masak tuk mkn mlm.tgh dok layan tv abg blk.aikk pakai baju biasa ingtkan g main bola.abg gtau xmain bola arini pegawai xder..owhh patut la.baru blk merayap la tuh..kuakuakua.abis jer citer ezora aku pun start la keje aku sbg chef lak.hihihi..goreng ikan + sayur bayam + ayam masak kicap..simple kan..tp sedapp...bila suma dh ready aku pun hidangkan la tuk suami kesygnku..marilah santap kanda..wakaka..pas mkn abg ajak aku temankan dia g kem jap..ada hal apa tah..mula tu aku mls nk g..sbb aku baru je cuci contect lens aku mls nk pakai plak..huhu..tp abg dok pujuk2 aku..sian lak dia..teman jelah..sampai je sana..mcm biasa la aku dok tgu dia lam kete..dia lak g blk bujang jmpa kwn dia rashid..dok bincg apa tah..lama gak la aku dok tgu abg lam kete..ermm leh sabar lg aku ni..pastu sampai 1 thp aku dh xsabar dh.bkn pa sbb aku dh nk terkucil..hehhehehe..muka ni dh jd muka pot sardin dh..akupun hon la kete pgl abg la..bila dia mai leh dia tya awat buat muka mcm tu..mau tya lg dia xtau ke aku dok thnn nihhhh...huhuhu...sabar jelah abg oooiiii...

Tuesday, August 12, 2008

Abang & kursus

Blk ptg semalam aku singgah pasar mlm li brg keprluan dapur..mls la nk blk umh trus pastu kuar plak ngn abg..gpun abg dh gtau dia kena g kursus mlm ni..sampai je umh tgk abg dh siap2 nk g kem 2 semboyan kt sg ara..g kursus..dekat je dlm penang ni jgk..3hari 2 mlm..huhu..kena dok umh sorg2 mlm ni n mlm lusa..msti bosan..sempat juga aku jmpa ngn abg sebelum abg bertolak..sambil masak sambil tgk citer ezora..hhehe..masak awal sket sbb tkutxsempat lak aku berbuka nti..pose ganti..almaklum lah ramadhan xlama dh ni..pose yg tertingal thn lepas lom ganti lg..huhu..masak simple je sbb abg kan xder..kihkih..mls tol aku ni.. pas berbuka n solat maghrib aku g lepak tgk tv..mulanya ngt nk g umh akk kt sebelah tu..tp mls lak rasa..9.30pm mcm tu dgr mcm kunci pintu dbuka..xkan abg blk kot..g la intai dsebalik cermin..kahkah..abg rupanya..blk lak dia kata tdo sana..aku tya napa blk..dia kata suma org blk,dia pun blk la..sok pg kena g kul 4.30am..seb bek dekat je..pastu abg ajak aku g tgk irhan..rindu kot kt budak kecik tuh..nasib baik la irhan lom tdo lg..irhan skang ni dah pandai panjat2 dh..bukan men lasak lg dia..suka je tgk kami dtg umh dia..masa aku ngn abg nk blk, dia nk ikot..wahhhh makin pandai ko yer..ingat nk g jalan la tuh tgk org pakai tudung..huhu...

Saturday, July 26, 2008

::KPLI oh KPLI::

Baru arini ada kesempatan nk coretkan something about KPLI..pada khamis, 24 July 2008 yg lepas..keputusan MTEST dh kuar..dr awal pg lgi aku dh dok try bukak web emoe sbb nk check my result la..punyala lembap server..asyik cannot find server je..bosan la..lastly around 10am dpt jgk aku bukak web tuh..punyala takut nk wat semakan..akupun kuatkan semangat tuk klik jgk kt link semakan tu..ermm nama aku gagal dlm senarai tuk temuduga KPLI..huhuhu..mang dh agak dh pun coz exam Mtest dulu aku xyakin dgn jawapan yg aku berikan..tambahan pula ada jgk aku xsempat nk jwb soklan tu juz men tembak2 jer..tp kali ni xder la frust tertonggeng sgt sbb aku mang dh bersedia dr awal2 lg..dh berpesan pd diri sendiri jgn terlalu mengharap pada sesuatu yg blom pasti..think +ve okey..mukin lum sampai lg rezki aku utk menjadi pendidik...lgpun bukan senang nk jd pendidik ni..insyallah thn dpn akn aku cuba lg jika berkesempatan ;p

Wednesday, July 23, 2008

::Ipoh + Kedah + Penang ::

Friday : 18 July 2008

Arini famili in law dtg..sbb sok nk antar adik ipar aku, Adha ke kolej kt Ipoh..Jd sempat lah derang tdo kat umah kami semalam..dlm jam 7.30pm lbh aku ngn abg g amik derang kt Butterworth..kami bawak Irhan skali..bila dh amik derang kami trus blk umh je..pastu aku pun kelam kabut la nk masak tp dak Irhan ni lak wat hal..nangis xhenti2..puas pujuk xmau diam gak dia..sian kt Mil, dia lak yg memasak..huhu..lastly aku g antar blk le dak Irhan ni kt pengasuh dia..xtau nk pujuk mcm mn dh..pas antar Irhan aku pun blk tlg Mil masak..pas masak kami suma menjamu la slera..ermm masing2 mang dh lapar sgt, mkn xhinggat..tambah2 Mil lak yg masak, laju jer makan..
pas mkn abg ajak kami suma g Quensbay..erm mlm ni ramai gak org..dgn angin laut yg kuat..sejukkk...kami dok sana semmbang itu ini ngn famili..bila mata masing2 dh ngntuk kami pun decide blk la..gpun sok nk g Ipoh kan..kolej tupun xtau kt mana..nk cari lg...

Saturday : 19 July 2008
Awal2 pagi kami suma dh bangun..ngantuknyerr...abg org plg last bangun..hehhee...bila suma dh siap kami pun gerak la lam jam 6.30am mcm tu..awal tuh..bkn pe tkut nk cari kolej tu xjumpa..dlm perjalan aku xamik picca pun..segan kt Mil..nti dia kata pe lak..asyik capture picca jekan..kang dia kata aku ni xbetol lak..huhu..xcely 2jam je perjalanan kami tuh..sampai je kt Kolej Taj, tgk dh ada org dok tgu dh..tp pendaftaran blom mula lg..jd kami pun g la bekpes dulu..after bekpes baru la g ke kolej semula tuk pendaftaran Adha..
Abg pun bukan men bz lg tolong isi form tuk Adha..aku lak dah bosan sgt dh menunggu..lama sgt nk settle..bayangkan dari pg sampai ke ptg lom settle lg..huhu..letih menunggu..perut pun lapar..mata lak ngantuk kena sgt laa..sementara menunggu tuh adk ipar aku yg bongsu, Athirah pergi mewarna kt tingkat atas..bagus jgk la ada xtvt utk dia..klu takk mang bosan sgt lakan..ermm Athirah ni xmalu2 ngn org..jd dia g mewarna tupun sorg2 dia je..aku tgk bdk2 lain suma mak derang tgu..dia ni boleh sesuaikan diri dia ngn cepat kt
mana2 pun.. Ha tula aksi si cilik Athirah..hehehe..bukan men suka lg dia mewarna..seharian jgk la dia dok mewarna kt atas tuh..lapar dia turun cari kami..hehehe..pastu g nek atas blk tuk xtvt mewarna tuh..senang keje Mil aku..
Bila dh settle pendaftaran Adha kami g antar dia lak kt hostel..puas ati le nk settle suma tuh..ptg baru settle..bila dh dpt bilik..kami pun gerak la g mkn lak..lapar sgt2 dh ni..Bila dh sampai kt kedai makan tuh..msg2 order makanan kegemaran..aku order koewtew tomyam ngn ais kacang je..rasa xslera lak nk mkn nasi..Athirah lak mkn yongtaufu je..mkn sket je..pastu trus g ke playground berdekatan kedai mkn tuh..yg kami lak kusyuk je mkn..yelah lapar coz lunch td xmkn apapun..juz minum n mkn kuih..mn nk kenyang kan..
pas mkn kami pun bergambar..mula tuh planning klu registration Adha abis awal nk jgk p Tambun Lost Water..ermm tp memandangkan dh ptg sgt dh xjd p..huhuhu...hampehh..ni plak aksi Athirah kt playground..
Pastu kami antar Adha blk hostel..sbb km dh nk gerak blk kedah antar Mil..sian lak tgk Adha cm sedih je dia nk pisah ngn kami..huhu..xper lah dik..ingat satu je pegi sana nk blajar..pastu kami pun gerak blk ke kedah araound 6pm..samapai kt kwsn R&R Sg Perak..kami benti tuk ke toilet n bli buah2 sket tuk wak lik kg..pas bli2 suma kami pun gerakk..tp sampai je kat susur keluar ke Changkat Jering abg belok ikut situ..pelik jgk nk kemana lg nih..mati2 ingat nk blk trus la dh lewat kan..rupanya abh nk g jgk umh kawan dia tuh..jd kami terpaksa u-turn blk..aduhh tensionnyer masa nih tuhan je yg tau..jauh gila nk ke umh kwn abh tuh..bdn dh letih2 sgt dh ni..abg pun msti letih giler..sbb dia je drive sorg2..huhu..sian abg..Mil lak dok bising2 kt abh..yelah dh lewat kan nk jgk singgah merata2...sampai je umh kawan abh tu mcm xmau je turun dr kete..xlarat sgt..tp kena turun jgk lakan nti pe lak org ckp..jam 12an mcm tu baru kami gerak lik kedah..sampai umh jam 3am gitu..ngantuk giler..aku dh xtgu lama2 dh..pas cuci muka trus g tdo..abg lak xtau la dia g sembang2 lg kot ngn akk dia..biarlah dia..

Sunday : 20 July 2008
Pagi ni aku bangun lewat..hehehe..mukin mil fhm kot..semalam tdo lewatkan..tghari tu aku ngn abg lik umh mak aku lak..kami lunch kt sana..aku lak dh jnji ngn mil ptg nti nk g umh sorg ustaz tu nk try brubat aku ngn abg..apasal sampai skang lom dpt ank lgkan..mak aku pun nk ikut sama nti..ok lah..xkisah la ikut jer..ptg kami g umh ustaz tuh..ustaz tu ckp aku ada masalah, abg ok..dia ckp aliran cik 'p' aku tu xnormal..tp mang betol pun sbb aku plg lama dekat2 20ari baru abis..pastu dia wat le air jmpi dr ayat2 al quran tuk aku je..ngn sirehpinang..pastu dia suh kami pegi sana blk nti..selesai suma, antar mil blk umah pastu dinner kt umh mil..pastu kami trus amik adk aku kt tempat keje dia..antar je adik ngn mak blk, mak suh minum kopi dulu..pas minum kami pun gerak la blk png..samapai je kt umh trus aku ngn abg tdo..

Friday, July 11, 2008

::yeyyyy!! sok cutiii::

horeyyy...sok hari keputeraan YDPN PP..hehehe..actly truja sbb sok public holiday okey..sabtu slalunya aku keje..bila dpt peluang cuti ni rasa syok lebeh lak..wakakka...ermm nk plan g mn enh..ermm mcm2 aku ni..kang aku plan baik punyer..abg lak xsetuju..hampehh jekan..huhu..tp lam kapla otak ni lom ada apa2 idea lg.. mlm ni aku ngt nk try tya abg tgk...borin la klu dok umh je seharian..klu dok umh pun aku sorg2 je dok mengadap tv tuh..abg msti turun bawahnyer..reapir motor dia lah..kete lah..pastu sembg2 ngn kwn2 dia..klu leh sembg ngn kawan dia..istri kesayangn dia cm lupa sekejap..huhh..geramm..ptg baru naik kat umah tau..huhu..sian aku lonely..ermm rasa2 nk ajak abg g fringgi lah..dekat pun dekat..xyah kuar banje byk2 pun.. hope abg stujulah..tp sure abg stuju..dia msti xsampai ati tgk aku kebosannan..hehhe..ermm xsabar la aku nk lik jmpa abg..tp lambat lg lahh...break time pun lom lg..wakkaaka..wat lawak tol aku nih..sabar ieda sabar...hiks

Thursday, July 10, 2008

:: virus demam ::

arini aku amik mc..demam lor..xlarat nk g keje dh..lenguh sana sini..huhu..dah lama dh aku xdemam ni..actly aku demam dr semalam lg..tp semalam aku gagahkan diri aku g keje jgk..tp bila kt ofis aku rasa semakin melarat lak..yelah ngn aircond lg kan..mcm mn peluh nk kuar..dr awal lg abg xg p keje dh..dia suh amik mc jer..tp aku yg degil ckp aku ok..lastly mcm nk mati je kesejukan..huhu..sepanjang arini aku tdo jer..xlarat nk wat ape2..mkn pun xder slera..siannya kat diri sediri..hehehe..abg g keje lambat arini..xsampai ati nk tinggal aku sensorg kt umh la konon...kihkih..arini aku dpt rehat sepuas puasnya..tdo sampai berpeluh2..bgun je ptg tu dh rasa ok dah..cuma my voice still rock maa..akekekke..xper jnji dh sht..dh xlenguh2 sana sini..huh..seksa..skali skala demam kan aku rasa cm diri disayangi lak..hehehe..sukalahh..ermm apapun tq abg jaga syg sepanjang syg demam..huhu..

Monday, July 07, 2008

:: Hari Yang Sedih ::

Pagi ni aku rasa down sgt2..pagi2 lagi dh dpt sms n call dr "tine s**l"..ermm mcm xder keje lain je tine s*** tu..suka sgt menganggu kehidupan org lain..xsuka nengok org lain hidup aman dan bahagia..ada jgk makhluk spesis gini yer..makhluk perosak rumahtangga org..xpenah bersyukur dgn apa yg ada..dan suka pada hakmilik kekal abadi org lain..menyampah tol aku ngn tine s*** spesis cam gini..huhu..xfaham aku sebenarnya apa yg dia nk dlm idup dia..aku xnah kaco hidup org..tp herannya napa ramai sgt org nk kaco idup aku..tuhan tu maha adil..sekali kau buat kat org..berkali2 kau akn dibalas nti..cuma cepat dgn lambat je..tp pembalasan darinya tetap ada..huh..

Wednesday, July 02, 2008

:: BestFriend ::

When we talk about bf..sure, everyone have a bf, right?..All of us have their own bf definitions..for me, bf is:- someone very special..someone who u can trust..someone who will be there when u need them..someone who can sharing everything with u..someone who can cry n laugh with u..someone who can understanding u..someone who are caring about u..someone who are honest to u..bf is ur soul too..without them u are nothing..huhu.. I've have bf too..i guest i only have 2 bf in my life..The 1st one is my lovely hubby @ w.m.syakir hihihih..He very understanding person..take care too..he can laugh n also cry with me..tq dear..;p..beside him i always feel safe..huhu..with him i can talk everything whitout a ashame feeling..the most important thing, he is a good listener too..;))one more thing, when i told him about my problem or family problem, he never show the bored face to me..ahaks..and he always try to help me to solve the problem too..* so sweet ;)* no secret between us..tq for everything my dear..love u owes.. 2nd bf is kakcik @ azryna ..hihihi..beb!! i know if u read this entry u will laugh yourself ;))..but it is true okey..i guest you're my bf..very2 special..huuhuhu..although our relationship is not very longer but i feel very comfortable to told u everything about myself..we can talk all about topic without a coy feel..i admit even i have a lot of friends like eja, linni, fairuz, intan,..but it not same when i be friend with u..believe it or not, i never told all my problem to them, before..don't know y?but i more comfortable to keep it as a secret..but when i know u, i nevermind to told u everything..ahakss..tq coz want to be friend with me..tq coz be a good listener..tq for ur advice..tq for ur support..tq for everything that u had ever done for me before..hehehe... Beb!! tq because want to be friend with me..Beb!! u know what..i love u..ur are a good bf..im appreciate this relationship..and i hope we can be friend forever..insyallah.. Beb!! if u read this entry, i want u to know that i love our relationship..i love u friend..ahakss;p p/s: kakcik, if u read this entry, don't "kembang2" okey...wakakkaa...

Wednesday, June 25, 2008

:: Happy vs Sad ::

Last night, around 11pm above..ada sms masuk kt hf aku yg tgh dok caj coz dh nazak sgt..masa tu aku dh ready nk zzzzzzz pun..abg yg rajin g tgk sapa yg sms tuh..pastu abg gtau aku adk nisah sms gtau akak (akk ipar) dh selamat deliver bb boy..ermm aku senyum je bila mendengar khabar itu..bemacam2 prasaan berbaur dlm jiwa aku nie..happy, sedih, sebak, terkilan, marah, suma bercampuraduk..huhu..im crazy kan.. Happy..am i happy?..yes for sure im happy..coz akk n new bb slamatkan..n aku dh dpt title makngah.. Sedih..yup sgt2 sedih coz lihat org lain suma have a complete family not like me..im only have my beloved hubby yg sgt2 memahami diriku.. Sebak..coz melihat hb yg masih setia, syg padaku n never give-up memberi kata2 semangat dan dorongan pada aku..tq abg.. Terkilan dan marah..coz xdapat melengkapkan familyku..marah dengan diri sendiri kerana xdapat penuhi hajat n keinginan suamiku..maaf abg syg xterdaya n xmampu melawan takdir.. Tp aku sedar, live must be go on wlu sesukar mn pun perjalanan yg ditempuhi itu..I should persuade myself to be strong to face everything..other person cann't understand what im feel right now..mereka hya suka bercakap2 tanpa pedulikan perasaan org lain..hanya sesiapa yg pernah melalui apa yg aku lalui je yg faham situasi aku nie..:((

Friday, June 20, 2008

~ Honestly And Faithfullness ~

Honestly and faithfullness is very important in our life, our relationship, our friendship and our marriage..Without it, the relationship have nothing..If we were lying by someone especially someone who we love and we trust him or her, we feel very2 sad..very difficult to accept..and very2 painful..only god knows what we feel that time..once we were lying by someone, a bit believed will lose..we should together appreciate our relationship to make sure nobody hurt..sometimes friends are the main influence to make us to do something false..That's way we should choose the true friend..For me the true friends can guide us from do the bad things thats can make other person hurt..So, remember don't be selfished..everyone have feeling and take care of it..huhu..

Saturday, June 14, 2008

~ rindu saat itu ~

masa tgh check something kt pendrive..tetiba mata terpaku kat 1 folder ni..picca zaman aku blajar dulu2..rindunyer aku saat2 itu..rindunyer kt ma frenz yg giler2..kapla sempoi ahh..pic kat atas tuh rasanya time kitaorg cari bahan tuk assingment DTP..ha kauuu sempat lg bergambar tuh..kerja lak xsiap..kuakuakua..
pic ni lak lecturer aku, prof dr adnan yg capturekan..konon nk give example tuk kitaorg ler tuk teknik framing..aku lak yg disuhnyer jd model..hikhik..tah paper jer..pstt..jgn xtau lastly pic ni jgk ler aku muatkan lam assingment aku..wakakaa...tp dr adnan xpasan pun..seb baek ler..klu tak maunyer kena tolak mark..hahaha...noty kan.. ni lak aku ngn bdk melaka..dia pun ieda jgk..ct faridah..hehhe..dia ni klu kita xkenal dia mang akn kata sombong giler lah..tp bila dh kenal..baik hati bdk ni..leh ketawa pecah2 prut lg bila ngn dia ni..aku slalu jgk g lepak2 kt blk dia klu borink2..perabiskan apa jer yg ada dlm blk dia..kihs..bes tau kwn ngn dia..selain tu leh jgk citer itu cerita ini ngn dia sbb dia xkisah..slalu jgk kitaorg share problem n happinest each other..rindu sgt kat ko beb..yg kt bwh tu lak aku ngn wiwis...heheh..namanye wiyah sesaja jer pgl wiwis kt sini.jgn marah yer frenz..wiwis ni sebenarnya 1 skolah menengah ngn aku dulu..xsanka nk dpt 1 universiti gak..aku ngn wiwis ni mang kamceng giler since 1st yrs kt usm until now..tp skang ni jrg jmpa sbb masg2 dok jauhkan..bz ngn keje msg2..tp kami slalu jgk contek2..rasa mcm kembar la plak mn jer mesti bersama..bila besama ngn dia leh ckap mcm2 benda tanpa rasa segan dan silu...wakaka..leh kutuk sana kutuk sini..hahaha..sgt2 noty..wiwis u are a wonderful frenz dat i ever had..yg sgt2 memahami diriku ini..love u dear n miss u a lots..i miss our memory together..miss ur smile..miss ur laugh..miss ur talkative...hehehe...miss ur noty n miss all about u..huhu...
ni masa kitaorg g wat asignment jgk kt Gurney Drive..hahaha..sgh beskan slalu dpt outing sama2 begini..tgk tu..ada jer muka aku bile begambar..wakaka..giler glomour gitu.. inilah budak2 mass communication yg happening beidge 2002/2005
Ogos 2006: sblm masuk hall

Wednesday, June 11, 2008

Venue : At my ofis
Mood : Bored
Time : 01.40pm

Thursday, June 05, 2008

~Harga Petrol Naik Lagi~

Huh...gara2 announcemen kenaikan harga petrol semalam,terperangkaplah aku dlm jammed yg memang mmbosankan..wallahhhh, dh ler penat mngu abg dekat 1jam pastu kena lg mngadap kesesakan lalulintas lak..huh sguh menguji kesabaranku..yg mnyebabkan traffic jammed ni bukan sbb xcident ke apa tp sbb ramai org yg menyerbu stesen minyak..suma stesen minyak sesak ler sampai tgh mlm semalam..dan 4 sure keadaan ni turut berlaku di seluruh negerilah..aku n abg pun x terkecuali berbaris panjang utk isi petrol kete kitaorg...hehehhe...sanggup tuh..petrol naik RM2.70 seliter!!! adoi adoi..byk giler enh naik..ermm pasni kena pandai2 ler berjimat...huhu..mukin keadaan ni mmbolehkan kita mgamalkan hidup scr bersederhana kan..uwarrrgggg

Wednesday, June 04, 2008

~Kesunyian Menghantui Kami~

Heheheh...tah apa2 nyer title lar..xcely aku nk citer pasal kisah semalam..ptg semlam spt biasa aku blk keje jam 6pm..sampai jer kt blok aku tuh, tgk kete abg ada kt garaj..dlm hati berkata mukin abg ada kt atas ler tuh, xmain bola kot arini..pastu aku trus ler naik ke umah..tingkat 4jer..tp klu lift rosak, gasakk jgk lerkan...penat beb nek tangga.. Bila buka pintu jer, tgk sunyi je lam umah..xder sapa2 pun..slalunya adk ipar aku (adha) ada kt umah..dok layan tv ptg2 mcm ni..mn pegi yer suma org..abg pun xder tp kete kt bwh ada..musykil...ermm..adha dh 2weeks tgl kt umah kitaorg..sj jer dtg jln sini before masuk politeknik..aku g tgk kt bilik dia xder jgk..pastu buka almari tgk suma brg dah packing dlm beg..mau blk kg ker dia..tp xcakap pun..rasanya xmukin dia blk kg..mukin dia ngn abg g mana2.. rasa sunyi sgt2 sbb xder sapa2 kt umah..aku call abg nk tya adha ada skali ker ngn dia..xjawab plak..huhu..ermm biarlah bek tgk citer 'Ezora' bes..aku slalu jer ikuti citer ni ptg2..hiks..dlm setgh jam mcm tu abg blk..trus tya mn adk dia pegi sbb xder ngn dia pun..abg gtau dia pun xtahu..mukin blk kg katanya..ermm xkan kot..pastu abg senyum2 ckp dia lari umah kot..wahhh...aku dh rasa adha blk kg..pulun le aku bertanya abg tol ker adha lik kg..kan pe nk kepastian jer..mula tu mati2 dia kata xtahu..lastly after dpaksa, bagitau yg betol jgk..sajer je nk mainkan org..huhu.. kitaorg rasa sunyi sgt coz tgl ber2 jer..ermm mcm mn nie..rasa xtau nk wat per..abg ckp xyah msk ler mlm ni syg..kita mkn kt luar je..gpun kita 2 jerkan..okeylah kitaorg mkn kt luar je..pas mkn pegi cari fasal kat Queensbay..wakaka...pastu kawan2 abg pun dtg situ..borak2 lebeh kurang sampai ler trasa ngantok baru kitaorg blk..blk je umah trus tdo..trasa sunyinyer hidup kitaorg...hukhuk...ciankan;((

Tuesday, May 27, 2008

~we just turn 2~

dh genap 2 tahun kitaoran kawin...alhamdulillah..2thn lepas kawin ngn my lovely syakir, my husband, my partner, my soulmate n my everything... cam xcaya lak dh 2thn enh...still rasa cm baru jek kitaoran kawin..hehehhee...yelahkan org baru lom hadir menyerikan lagi idup kami tu yg rasa cm baru kawin tuh... apapun kami bahagia berdua begini n bertambah bahagia jika dikurniakan org baru... kami ber2 akn owes sabar menanti kehadirannya...insyallah....2nd anniversary ni terlupa lak aku..owchhh mcm mn leh lupa enh...klu tak mang aku ler org yg plg ingat bab2 tarikh penting ni..mukin sbb bz ngn keje akhir2 nikan..hukhuk.. abg lak yg wish dulu kt aku..mcm mn nih...kihkih...xsanka tol abg ingat...slalu org laki ni kan xpenah nk ingat pun tarikh2 penting lam idup derang...cepatkan masa berlalu..dah 2thn idup bersama ngn abg..dh 2thn idup, susah senang ber2..dh 2thn menangis ketawa ber2(xtermasuk ms bcinta 4thn)..
2thn ni jgk byk mengajar aku n abg erti sebuah kehidupan..hari2 yg kami lalui sememangnyer mematangkan kami..aku percaya kasih syg yg disulami rasa tanggungjawab & keikhlasan akan kekal buat selamanya..insyallah..
Ya Allah, Ya Tuhan ku..engkau panjangkan jodoh kami..jauhkan segala perkara yang boleh meruntuhkan ikatan kami ini..engkau tanamkan sifat sayang menyayangi antara kami berdua..yang buruk dari kami..yang baik dariMu jua..makbulkan permintaan kami utk mendapatkan zuriat kami sendiri sbg pengerat kasih syg kami ber2..Aminn..

Saturday, May 24, 2008

~exhausted~

Antara bahan rujukan utk Mtest
Semalam, last day study tuk mtest..huhu...penatnyer rasa..aku mang besungguh2 tuk mtest ni sbb bagi aku susah ler nk lepas mtest...apapun aku dh berusaha so bertawakal jelah pada Allah swt... klu ada rezki xkemana..tol tak...harap2 tahun ni nasib menyebelahi aku..aku mang minat sgt nk jd pendidik...harap impian kali ni tercapai la yer...;p Pagi ni plak awal2 lg dh bangun...sbb arini mtest...xnak la telewat bangun tp mang ngantok giler la sbb semalam tdo lewat...dok study ler...huhu...abg antarkan aku g SMK Dato Hj Ahmad

Dah ready utk g Mtest;p

Mtest start jam 9am tp sengaja kuar awal..Dalam jam 7.45am dh kuar dah..bukan sbb xsabar nk jawab soklan dia okeyy...hehehehe...sebenarnya aku ngn abg xtau kat mn sekolah tu...so kitaoran decide kuar awal takut tesesat lak nti kan...klu kuar lewat nti sesat lg kelam kabut jdnya..ermmm.. Untuk sampai ke sana aku hanya ikut panduan daripada officemates jew...nasib bek xsesat..hihihi...sampai sana lbh kurang 8.15am..org dh ramai dh pun..pas besalaman ngn abg trus nek ke tinkat 1 bangunan sekolah tu, g cek nama kat depan pintu.....pas2 cek nama trus signature kt tepi nama tuh.... 9am kami suma diarahkan masuk dlm kelas.....tingat lak zaman muda mudi masa blajar kat sek menengah dulu..kihkih...sungguh indah zaman tuh... soklam mtest ni ada 5 bahagian..1st skali kena jawab bahagian Sahsiah Guru..135 soklan 30min..walaweyy...trus trang ckplah, bhgian ni ieda xsempat nk jwb dlm 10 soklan mcm tu la..hukhukk...apalagi men redah jelarr...lam hati tuhan je yg tau apa aku rasa masa tuh...pastu bahgian ke2 soklan analatikal yg berkaitan ngn logikal....pening lalat jgk la, tp alhamdulillah yg ni sempat jawab semua soklan die...bhgian ke3 soklan verbal, boleh tahan jgk soklannyer, bhgian 4 matematik n last skali english....ermm berhempas pulas gak aku mencari jawapan yg terbaik...ngehngeh:)) Mtest abis lam jam 12pm mcm tuh... abg awal2 lg tgu aku kat bwah tuh...sian dia...xperlah biar dia lak tgu aku slalunya asyik aku je tgu dia lelama..hahha..jgn marah abg..aku ckp kat dia mukin abis lam jam 11.30 mn tau jam 12 baru abis...hehhee...soryyy abg...pastu trus lik umah... kali ni aku xder lah meletakkan harapan yg begitu tinggi tuk mtest..entah ler....klu rezki aku kali ni aku terima ngn penuh kesyukuran if not...i try agains...never give up beb! Arini mang letey giler la ditambah ngn ngantuk sama...sgt2 penat...sobsob..sampai je umah trus masak tuk abg lagi...baikkan aku..hahhaa..settle suma memasak, pelagi cari bantal ler pulak...pastu mau ingat ler ptg baru aku mangun...akekeke....bangun je dari tido perut yg kusayangi mula la berkeroncong minta di isi..aku mang begini if ngantuk sgt aku sanggup tido lg dr makan..wakaka...nikmat tuh...huks...okey ler that's all 4 2day....jmpa lg...;p

Thursday, May 22, 2008

~K.A.W.A.N~

Jap tadi aku bersms dgn seorg teman lama...xder la rapat sgt ngn dia..xcely dia muda 2thn dr aku..kenal sbb 1 school..aku ler yg mulakan sms..sajer jer nk wish congrats kat dia sbb dengar2 dia baru melahirkan bb..aku pun turut happy untuk dia coz dia dh lama sgt nk timang ank sediri...after 4years married, lastly berhasil juga...beskan.. tp the truthly, bb tu bukan ank dia...ank ankat dia..sesuka ati je dia tipu enh..hangin je 1 bdn..;(( geramm ler...kan per, xsalahkan klu dia story yg betul kan..xdernyer aku nk kata pape..aku kan baikk...;p..hiks.. lgpun klu kita membela nak ankat ni besar pahalanyer..xkanler aku sebodoh itu nk mengata dia.. ermm tuler manusia..rambut je 1 kaler tp hati lain2kan..(tp skunk ni dh mcm2 kaler dh ada ijau,biru,merah,oren, wakaka;p... persoalannyer mesti korang tertanya2 kan how i know she is lying at me...alkisahnya begini...aku tya dia mcm mn dia akhirnya berjaya dpt bb..nak tau jugakan sbb aku pun lom ada bb lg..jd nk jgk petua dr dia..kot ler dia ada pegi brubat kat mana2..lehla aku try..sape tahukan berkat usaha kita yg xnah putus nie...Allah kurniakan juga 1 hari nti...tp dia cm cuba elak jer topik tu..xper lah aku teruskan sms dgn dia lg.. aku tya dia kat mn skang ni...dia ckp dia kt kg dlm pantang 14hari dah..tya lg dpt bb per..boy katanya..ok...pastu tya dia brubat kat mana2 ker...tp dia xjawab soalan tue sebaliknyer dia tya akublk dari mana tau dia ade bb..huh...aku abaikan soklan dia jgk n trus tya dia soalan yg sama...still not answer my question yet..teman aku ni tya samada aku n my hb dh g check dr lom? cara dia tu cm konon2 kami nie bermasalah..pastu siap suh aku gunakan produk apa tah...ok fine sbb beri cdgn...aku hargai...pastu aku tya dia "ko gunakan produk tu ker smapai berhasil ni..klu yer akupun nk try guna jgk"...apasalahnyer mencuba klu dah ada contoh terbaik kt depan mata kita kan... ni jawapan dia.."klu ko nk tau, dh mcm2 ubat dh aku mkn..traditional, moden semua aku cuba tp xjalan jgk...lastly aku amik ank ankat ler, hehehe"...oppsss....ank ankat..aku tertya2 jgk adakah after dia amik ank ankat baru dia dikurniakan bb atau bb tu ank ankat dia..aku pun ckp kt dia baguslah leh buat kebaikan jgk kan..pas amik ank ankat trus ko dpt bb..okletu...alhamdulillahkan..aah dia ckp..conclusionnyer kat sini mang dia tipukan..mula tu ckp kat dia kg dlm pantang 14hari then dia ckp dia amik ankat lak...mcm mn tu... kebetulan Allah nk tunjuk kebenaran, kwn aku yg tinggal dekat ngn umah dia sms..sj jer bertya kabar...dah lama xjumpakan..aku pun tertya le kwn aku ni pasal si dia tu..eceyy tertya konon..mang nk tya pun..kihkih..kwn aku gtau yg bb tu lah ank ankat dia...waakenabebb...ko tipu aku....mang geram giler le kat dia..aku cukup pantang tok nenek ler klu org tipu nie..tah rasa cmna tah xtau nk ckp ler....hukhuk...yg pastinyer geram amat kt dia..huhu...xbaikkan geram kt org..:(( Mukin dia rasa rendah diri kot nk ngaku yg bb tu ank ankat dia...ermm tp plzzz ler xyah ler nk tipu2kan...kita suma dikurniakan akal fikiran yg waras..kita mampu fikirkan mn yg betul mn yg takkan..ermm entah ler..huhu

Friday, May 16, 2008

~mtest owh mtest~

Pagi ni rasa xsabar sgt nk g ofis..Hehhehe..slaunya bukan men mls aku

nk bangun g keje..kan per result tuk Mtest dh kuar arini...
xsabar nk check samada aku berjaya mendapt Mtest or not...sampai jer ofis
1st thing i do,surely open my pc...;p
apalagi buka web emoe ler.....finally,syukur alhamdulillah...
skali lg aku berjaya untuk menduduki Mtest....tp Mtest ni bukan apa sgt ler
sbb lom tentu lg leh dpt interview kpli ke takkan...ermmm..
whatever,syukur sgt2.....at least ni 1 permulaan yg baik buat aku jgk..
tuk 2nd time ni...huhu...so,skang aku msh ada 1 week tuk study mtest...
mtest questions pun mencabar gak....kena ler study blk matematik form 5...hehehhe...
tq Allah swt because give me a 2nd chance...rupanya masih ada lg kasihmu
buat aku..tq my hubby coz owes support syg..
tq kawan2 suma yg byk memberi kata2 semangat....i will do my best..insyallah...
kawan2 suma doakan yg terbaik tuk aku yer...may ALLAH bless me;p
love u all...muaachh:))
Tak lupa juga, "selamat hari guru untuk semua guru2 & bakal menjadi guru;p"

Monday, May 12, 2008

~Dedication For My Mom: Selasiah Bt Mat jusoh~

Mom...
You are my world paradise....
Your have high value sacrifice...
You are everything for me....
You are my teacher....
You are my lover....
You teach me a meaning of patient....
Your dignified is no border....
You are my queen in my heart....
Mom....
I wish.....
I could tell you,
mom....
How much you means to me....
But there are no words to say...
How much I admire you...
How much I appreciate you...
How much I thank you....
For everything you have done for me....
I love you mom......

Sunday, May 11, 2008

~Bahagia Pasti~

Dear, thank you for coming into my life...u know what, u are someone special for me...all ur love, caring and ur understanding are complete my life...I appreciate for every moment that you spend for me...I always thank to ALLAH because give us a chances to be together...n I always hope that we will together forever...When I was sad, u always here beside me to make me happy agains....u never feel bored to face my crazy attitude...ekekeke;p..u never mad at me when sometime i'm become stubborn,huhu...thank you dear...believe me, no one can take ur place in my heart....I know our family is not complete yet...we need a kids, right....but I know all this is a part of test from ALLAH to us...I belive ALLAH will give us a kids someday...I can't wait to spend our new chapter of our life, forever with u....whatever happens i'm not fear yet because u are here with me...I'm so grateful...Thank you dear for ur understanding, caring and ur love...
"Bahagia Pasti Milik Kita Nanti"

Friday, March 28, 2008

~My Soulmate Bezday~

Bezday abg kali nie celebrate kt umh jer.tp bes jgk.slalu asyik celebrate kt luar jekan..so kalinie nk wat kelainan la konon..abg xtau pun yg aku nk celebrate bezday dia..hehehe..mlm nie aku siap suh abg kuar ngn kwn2 dia lg..kan apa xnak dia tau awal2...kan suprise...hahaha...abg cm pelik jer tp dia ikut jer...tu yg bess tue:)) bila abg kuar je aku pun kelam kabut ngn adik kuar g cari kek n present... tired giler wat keje last minute nie tp puas hati larr..bila dh settle suma trus blk prepare kt umh lak..siap letak belon bebyk lam umh...hahhaa...fuhh penat meniup belon nie mau semput den...11.30pm sms abg suh dia blk..aku ngn ct off suma lampu...gelap...gulppp takut jgk...xcely aku nie mang penakut pun...wakakkaa..tahan jer tuk mlm nie jer...bila abg buka pintu je aku trus nyanyi lagu bezday utk abg..mcm bes jew nyanyi..hahhaaa..abg lak tersengih2 mengalahkan kerang busuk...huhu...muka pun nek kaler len...akekekke...klakar..xcely abg xngt pun yg mlm nie bezday dia..that's why he unexpected....hikss:D