Kesayangan Mama

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

PLEASE TAKE NOTE!!!

POSTAGE: MONDAY & THURSDAY

ORDER: TEXT/WHATSAPP

017-5267164

Wednesday, June 25, 2008

:: Happy vs Sad ::

Last night, around 11pm above..ada sms masuk kt hf aku yg tgh dok caj coz dh nazak sgt..masa tu aku dh ready nk zzzzzzz pun..abg yg rajin g tgk sapa yg sms tuh..pastu abg gtau aku adk nisah sms gtau akak (akk ipar) dh selamat deliver bb boy..ermm aku senyum je bila mendengar khabar itu..bemacam2 prasaan berbaur dlm jiwa aku nie..happy, sedih, sebak, terkilan, marah, suma bercampuraduk..huhu..im crazy kan.. Happy..am i happy?..yes for sure im happy..coz akk n new bb slamatkan..n aku dh dpt title makngah.. Sedih..yup sgt2 sedih coz lihat org lain suma have a complete family not like me..im only have my beloved hubby yg sgt2 memahami diriku.. Sebak..coz melihat hb yg masih setia, syg padaku n never give-up memberi kata2 semangat dan dorongan pada aku..tq abg.. Terkilan dan marah..coz xdapat melengkapkan familyku..marah dengan diri sendiri kerana xdapat penuhi hajat n keinginan suamiku..maaf abg syg xterdaya n xmampu melawan takdir.. Tp aku sedar, live must be go on wlu sesukar mn pun perjalanan yg ditempuhi itu..I should persuade myself to be strong to face everything..other person cann't understand what im feel right now..mereka hya suka bercakap2 tanpa pedulikan perasaan org lain..hanya sesiapa yg pernah melalui apa yg aku lalui je yg faham situasi aku nie..:((

Friday, June 20, 2008

~ Honestly And Faithfullness ~

Honestly and faithfullness is very important in our life, our relationship, our friendship and our marriage..Without it, the relationship have nothing..If we were lying by someone especially someone who we love and we trust him or her, we feel very2 sad..very difficult to accept..and very2 painful..only god knows what we feel that time..once we were lying by someone, a bit believed will lose..we should together appreciate our relationship to make sure nobody hurt..sometimes friends are the main influence to make us to do something false..That's way we should choose the true friend..For me the true friends can guide us from do the bad things thats can make other person hurt..So, remember don't be selfished..everyone have feeling and take care of it..huhu..

Saturday, June 14, 2008

~ rindu saat itu ~

masa tgh check something kt pendrive..tetiba mata terpaku kat 1 folder ni..picca zaman aku blajar dulu2..rindunyer aku saat2 itu..rindunyer kt ma frenz yg giler2..kapla sempoi ahh..pic kat atas tuh rasanya time kitaorg cari bahan tuk assingment DTP..ha kauuu sempat lg bergambar tuh..kerja lak xsiap..kuakuakua..
pic ni lak lecturer aku, prof dr adnan yg capturekan..konon nk give example tuk kitaorg ler tuk teknik framing..aku lak yg disuhnyer jd model..hikhik..tah paper jer..pstt..jgn xtau lastly pic ni jgk ler aku muatkan lam assingment aku..wakakaa...tp dr adnan xpasan pun..seb baek ler..klu tak maunyer kena tolak mark..hahaha...noty kan.. ni lak aku ngn bdk melaka..dia pun ieda jgk..ct faridah..hehhe..dia ni klu kita xkenal dia mang akn kata sombong giler lah..tp bila dh kenal..baik hati bdk ni..leh ketawa pecah2 prut lg bila ngn dia ni..aku slalu jgk g lepak2 kt blk dia klu borink2..perabiskan apa jer yg ada dlm blk dia..kihs..bes tau kwn ngn dia..selain tu leh jgk citer itu cerita ini ngn dia sbb dia xkisah..slalu jgk kitaorg share problem n happinest each other..rindu sgt kat ko beb..yg kt bwh tu lak aku ngn wiwis...heheh..namanye wiyah sesaja jer pgl wiwis kt sini.jgn marah yer frenz..wiwis ni sebenarnya 1 skolah menengah ngn aku dulu..xsanka nk dpt 1 universiti gak..aku ngn wiwis ni mang kamceng giler since 1st yrs kt usm until now..tp skang ni jrg jmpa sbb masg2 dok jauhkan..bz ngn keje msg2..tp kami slalu jgk contek2..rasa mcm kembar la plak mn jer mesti bersama..bila besama ngn dia leh ckap mcm2 benda tanpa rasa segan dan silu...wakaka..leh kutuk sana kutuk sini..hahaha..sgt2 noty..wiwis u are a wonderful frenz dat i ever had..yg sgt2 memahami diriku ini..love u dear n miss u a lots..i miss our memory together..miss ur smile..miss ur laugh..miss ur talkative...hehehe...miss ur noty n miss all about u..huhu...
ni masa kitaorg g wat asignment jgk kt Gurney Drive..hahaha..sgh beskan slalu dpt outing sama2 begini..tgk tu..ada jer muka aku bile begambar..wakaka..giler glomour gitu.. inilah budak2 mass communication yg happening beidge 2002/2005
Ogos 2006: sblm masuk hall

Wednesday, June 11, 2008

Venue : At my ofis
Mood : Bored
Time : 01.40pm

Thursday, June 05, 2008

~Harga Petrol Naik Lagi~

Huh...gara2 announcemen kenaikan harga petrol semalam,terperangkaplah aku dlm jammed yg memang mmbosankan..wallahhhh, dh ler penat mngu abg dekat 1jam pastu kena lg mngadap kesesakan lalulintas lak..huh sguh menguji kesabaranku..yg mnyebabkan traffic jammed ni bukan sbb xcident ke apa tp sbb ramai org yg menyerbu stesen minyak..suma stesen minyak sesak ler sampai tgh mlm semalam..dan 4 sure keadaan ni turut berlaku di seluruh negerilah..aku n abg pun x terkecuali berbaris panjang utk isi petrol kete kitaorg...hehehhe...sanggup tuh..petrol naik RM2.70 seliter!!! adoi adoi..byk giler enh naik..ermm pasni kena pandai2 ler berjimat...huhu..mukin keadaan ni mmbolehkan kita mgamalkan hidup scr bersederhana kan..uwarrrgggg

Wednesday, June 04, 2008

~Kesunyian Menghantui Kami~

Heheheh...tah apa2 nyer title lar..xcely aku nk citer pasal kisah semalam..ptg semlam spt biasa aku blk keje jam 6pm..sampai jer kt blok aku tuh, tgk kete abg ada kt garaj..dlm hati berkata mukin abg ada kt atas ler tuh, xmain bola kot arini..pastu aku trus ler naik ke umah..tingkat 4jer..tp klu lift rosak, gasakk jgk lerkan...penat beb nek tangga.. Bila buka pintu jer, tgk sunyi je lam umah..xder sapa2 pun..slalunya adk ipar aku (adha) ada kt umah..dok layan tv ptg2 mcm ni..mn pegi yer suma org..abg pun xder tp kete kt bwh ada..musykil...ermm..adha dh 2weeks tgl kt umah kitaorg..sj jer dtg jln sini before masuk politeknik..aku g tgk kt bilik dia xder jgk..pastu buka almari tgk suma brg dah packing dlm beg..mau blk kg ker dia..tp xcakap pun..rasanya xmukin dia blk kg..mukin dia ngn abg g mana2.. rasa sunyi sgt2 sbb xder sapa2 kt umah..aku call abg nk tya adha ada skali ker ngn dia..xjawab plak..huhu..ermm biarlah bek tgk citer 'Ezora' bes..aku slalu jer ikuti citer ni ptg2..hiks..dlm setgh jam mcm tu abg blk..trus tya mn adk dia pegi sbb xder ngn dia pun..abg gtau dia pun xtahu..mukin blk kg katanya..ermm xkan kot..pastu abg senyum2 ckp dia lari umah kot..wahhh...aku dh rasa adha blk kg..pulun le aku bertanya abg tol ker adha lik kg..kan pe nk kepastian jer..mula tu mati2 dia kata xtahu..lastly after dpaksa, bagitau yg betol jgk..sajer je nk mainkan org..huhu.. kitaorg rasa sunyi sgt coz tgl ber2 jer..ermm mcm mn nie..rasa xtau nk wat per..abg ckp xyah msk ler mlm ni syg..kita mkn kt luar je..gpun kita 2 jerkan..okeylah kitaorg mkn kt luar je..pas mkn pegi cari fasal kat Queensbay..wakaka...pastu kawan2 abg pun dtg situ..borak2 lebeh kurang sampai ler trasa ngantok baru kitaorg blk..blk je umah trus tdo..trasa sunyinyer hidup kitaorg...hukhuk...ciankan;((