Kesayangan Mama

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

PLEASE TAKE NOTE!!!

POSTAGE: MONDAY & THURSDAY

ORDER: TEXT/WHATSAPP

017-5267164

Tuesday, May 27, 2008

~we just turn 2~

dh genap 2 tahun kitaoran kawin...alhamdulillah..2thn lepas kawin ngn my lovely syakir, my husband, my partner, my soulmate n my everything... cam xcaya lak dh 2thn enh...still rasa cm baru jek kitaoran kawin..hehehhee...yelahkan org baru lom hadir menyerikan lagi idup kami tu yg rasa cm baru kawin tuh... apapun kami bahagia berdua begini n bertambah bahagia jika dikurniakan org baru... kami ber2 akn owes sabar menanti kehadirannya...insyallah....2nd anniversary ni terlupa lak aku..owchhh mcm mn leh lupa enh...klu tak mang aku ler org yg plg ingat bab2 tarikh penting ni..mukin sbb bz ngn keje akhir2 nikan..hukhuk.. abg lak yg wish dulu kt aku..mcm mn nih...kihkih...xsanka tol abg ingat...slalu org laki ni kan xpenah nk ingat pun tarikh2 penting lam idup derang...cepatkan masa berlalu..dah 2thn idup bersama ngn abg..dh 2thn idup, susah senang ber2..dh 2thn menangis ketawa ber2(xtermasuk ms bcinta 4thn)..
2thn ni jgk byk mengajar aku n abg erti sebuah kehidupan..hari2 yg kami lalui sememangnyer mematangkan kami..aku percaya kasih syg yg disulami rasa tanggungjawab & keikhlasan akan kekal buat selamanya..insyallah..
Ya Allah, Ya Tuhan ku..engkau panjangkan jodoh kami..jauhkan segala perkara yang boleh meruntuhkan ikatan kami ini..engkau tanamkan sifat sayang menyayangi antara kami berdua..yang buruk dari kami..yang baik dariMu jua..makbulkan permintaan kami utk mendapatkan zuriat kami sendiri sbg pengerat kasih syg kami ber2..Aminn..

Saturday, May 24, 2008

~exhausted~

Antara bahan rujukan utk Mtest
Semalam, last day study tuk mtest..huhu...penatnyer rasa..aku mang besungguh2 tuk mtest ni sbb bagi aku susah ler nk lepas mtest...apapun aku dh berusaha so bertawakal jelah pada Allah swt... klu ada rezki xkemana..tol tak...harap2 tahun ni nasib menyebelahi aku..aku mang minat sgt nk jd pendidik...harap impian kali ni tercapai la yer...;p Pagi ni plak awal2 lg dh bangun...sbb arini mtest...xnak la telewat bangun tp mang ngantok giler la sbb semalam tdo lewat...dok study ler...huhu...abg antarkan aku g SMK Dato Hj Ahmad

Dah ready utk g Mtest;p

Mtest start jam 9am tp sengaja kuar awal..Dalam jam 7.45am dh kuar dah..bukan sbb xsabar nk jawab soklan dia okeyy...hehehehe...sebenarnya aku ngn abg xtau kat mn sekolah tu...so kitaoran decide kuar awal takut tesesat lak nti kan...klu kuar lewat nti sesat lg kelam kabut jdnya..ermmm.. Untuk sampai ke sana aku hanya ikut panduan daripada officemates jew...nasib bek xsesat..hihihi...sampai sana lbh kurang 8.15am..org dh ramai dh pun..pas besalaman ngn abg trus nek ke tinkat 1 bangunan sekolah tu, g cek nama kat depan pintu.....pas2 cek nama trus signature kt tepi nama tuh.... 9am kami suma diarahkan masuk dlm kelas.....tingat lak zaman muda mudi masa blajar kat sek menengah dulu..kihkih...sungguh indah zaman tuh... soklam mtest ni ada 5 bahagian..1st skali kena jawab bahagian Sahsiah Guru..135 soklan 30min..walaweyy...trus trang ckplah, bhgian ni ieda xsempat nk jwb dlm 10 soklan mcm tu la..hukhukk...apalagi men redah jelarr...lam hati tuhan je yg tau apa aku rasa masa tuh...pastu bahgian ke2 soklan analatikal yg berkaitan ngn logikal....pening lalat jgk la, tp alhamdulillah yg ni sempat jawab semua soklan die...bhgian ke3 soklan verbal, boleh tahan jgk soklannyer, bhgian 4 matematik n last skali english....ermm berhempas pulas gak aku mencari jawapan yg terbaik...ngehngeh:)) Mtest abis lam jam 12pm mcm tuh... abg awal2 lg tgu aku kat bwah tuh...sian dia...xperlah biar dia lak tgu aku slalunya asyik aku je tgu dia lelama..hahha..jgn marah abg..aku ckp kat dia mukin abis lam jam 11.30 mn tau jam 12 baru abis...hehhee...soryyy abg...pastu trus lik umah... kali ni aku xder lah meletakkan harapan yg begitu tinggi tuk mtest..entah ler....klu rezki aku kali ni aku terima ngn penuh kesyukuran if not...i try agains...never give up beb! Arini mang letey giler la ditambah ngn ngantuk sama...sgt2 penat...sobsob..sampai je umah trus masak tuk abg lagi...baikkan aku..hahhaa..settle suma memasak, pelagi cari bantal ler pulak...pastu mau ingat ler ptg baru aku mangun...akekeke....bangun je dari tido perut yg kusayangi mula la berkeroncong minta di isi..aku mang begini if ngantuk sgt aku sanggup tido lg dr makan..wakaka...nikmat tuh...huks...okey ler that's all 4 2day....jmpa lg...;p

Thursday, May 22, 2008

~K.A.W.A.N~

Jap tadi aku bersms dgn seorg teman lama...xder la rapat sgt ngn dia..xcely dia muda 2thn dr aku..kenal sbb 1 school..aku ler yg mulakan sms..sajer jer nk wish congrats kat dia sbb dengar2 dia baru melahirkan bb..aku pun turut happy untuk dia coz dia dh lama sgt nk timang ank sediri...after 4years married, lastly berhasil juga...beskan.. tp the truthly, bb tu bukan ank dia...ank ankat dia..sesuka ati je dia tipu enh..hangin je 1 bdn..;(( geramm ler...kan per, xsalahkan klu dia story yg betul kan..xdernyer aku nk kata pape..aku kan baikk...;p..hiks.. lgpun klu kita membela nak ankat ni besar pahalanyer..xkanler aku sebodoh itu nk mengata dia.. ermm tuler manusia..rambut je 1 kaler tp hati lain2kan..(tp skunk ni dh mcm2 kaler dh ada ijau,biru,merah,oren, wakaka;p... persoalannyer mesti korang tertanya2 kan how i know she is lying at me...alkisahnya begini...aku tya dia mcm mn dia akhirnya berjaya dpt bb..nak tau jugakan sbb aku pun lom ada bb lg..jd nk jgk petua dr dia..kot ler dia ada pegi brubat kat mana2..lehla aku try..sape tahukan berkat usaha kita yg xnah putus nie...Allah kurniakan juga 1 hari nti...tp dia cm cuba elak jer topik tu..xper lah aku teruskan sms dgn dia lg.. aku tya dia kat mn skang ni...dia ckp dia kt kg dlm pantang 14hari dah..tya lg dpt bb per..boy katanya..ok...pastu tya dia brubat kat mana2 ker...tp dia xjawab soalan tue sebaliknyer dia tya akublk dari mana tau dia ade bb..huh...aku abaikan soklan dia jgk n trus tya dia soalan yg sama...still not answer my question yet..teman aku ni tya samada aku n my hb dh g check dr lom? cara dia tu cm konon2 kami nie bermasalah..pastu siap suh aku gunakan produk apa tah...ok fine sbb beri cdgn...aku hargai...pastu aku tya dia "ko gunakan produk tu ker smapai berhasil ni..klu yer akupun nk try guna jgk"...apasalahnyer mencuba klu dah ada contoh terbaik kt depan mata kita kan... ni jawapan dia.."klu ko nk tau, dh mcm2 ubat dh aku mkn..traditional, moden semua aku cuba tp xjalan jgk...lastly aku amik ank ankat ler, hehehe"...oppsss....ank ankat..aku tertya2 jgk adakah after dia amik ank ankat baru dia dikurniakan bb atau bb tu ank ankat dia..aku pun ckp kt dia baguslah leh buat kebaikan jgk kan..pas amik ank ankat trus ko dpt bb..okletu...alhamdulillahkan..aah dia ckp..conclusionnyer kat sini mang dia tipukan..mula tu ckp kat dia kg dlm pantang 14hari then dia ckp dia amik ankat lak...mcm mn tu... kebetulan Allah nk tunjuk kebenaran, kwn aku yg tinggal dekat ngn umah dia sms..sj jer bertya kabar...dah lama xjumpakan..aku pun tertya le kwn aku ni pasal si dia tu..eceyy tertya konon..mang nk tya pun..kihkih..kwn aku gtau yg bb tu lah ank ankat dia...waakenabebb...ko tipu aku....mang geram giler le kat dia..aku cukup pantang tok nenek ler klu org tipu nie..tah rasa cmna tah xtau nk ckp ler....hukhuk...yg pastinyer geram amat kt dia..huhu...xbaikkan geram kt org..:(( Mukin dia rasa rendah diri kot nk ngaku yg bb tu ank ankat dia...ermm tp plzzz ler xyah ler nk tipu2kan...kita suma dikurniakan akal fikiran yg waras..kita mampu fikirkan mn yg betul mn yg takkan..ermm entah ler..huhu

Friday, May 16, 2008

~mtest owh mtest~

Pagi ni rasa xsabar sgt nk g ofis..Hehhehe..slaunya bukan men mls aku

nk bangun g keje..kan per result tuk Mtest dh kuar arini...
xsabar nk check samada aku berjaya mendapt Mtest or not...sampai jer ofis
1st thing i do,surely open my pc...;p
apalagi buka web emoe ler.....finally,syukur alhamdulillah...
skali lg aku berjaya untuk menduduki Mtest....tp Mtest ni bukan apa sgt ler
sbb lom tentu lg leh dpt interview kpli ke takkan...ermmm..
whatever,syukur sgt2.....at least ni 1 permulaan yg baik buat aku jgk..
tuk 2nd time ni...huhu...so,skang aku msh ada 1 week tuk study mtest...
mtest questions pun mencabar gak....kena ler study blk matematik form 5...hehehhe...
tq Allah swt because give me a 2nd chance...rupanya masih ada lg kasihmu
buat aku..tq my hubby coz owes support syg..
tq kawan2 suma yg byk memberi kata2 semangat....i will do my best..insyallah...
kawan2 suma doakan yg terbaik tuk aku yer...may ALLAH bless me;p
love u all...muaachh:))
Tak lupa juga, "selamat hari guru untuk semua guru2 & bakal menjadi guru;p"

Monday, May 12, 2008

~Dedication For My Mom: Selasiah Bt Mat jusoh~

Mom...
You are my world paradise....
Your have high value sacrifice...
You are everything for me....
You are my teacher....
You are my lover....
You teach me a meaning of patient....
Your dignified is no border....
You are my queen in my heart....
Mom....
I wish.....
I could tell you,
mom....
How much you means to me....
But there are no words to say...
How much I admire you...
How much I appreciate you...
How much I thank you....
For everything you have done for me....
I love you mom......

Sunday, May 11, 2008

~Bahagia Pasti~

Dear, thank you for coming into my life...u know what, u are someone special for me...all ur love, caring and ur understanding are complete my life...I appreciate for every moment that you spend for me...I always thank to ALLAH because give us a chances to be together...n I always hope that we will together forever...When I was sad, u always here beside me to make me happy agains....u never feel bored to face my crazy attitude...ekekeke;p..u never mad at me when sometime i'm become stubborn,huhu...thank you dear...believe me, no one can take ur place in my heart....I know our family is not complete yet...we need a kids, right....but I know all this is a part of test from ALLAH to us...I belive ALLAH will give us a kids someday...I can't wait to spend our new chapter of our life, forever with u....whatever happens i'm not fear yet because u are here with me...I'm so grateful...Thank you dear for ur understanding, caring and ur love...
"Bahagia Pasti Milik Kita Nanti"