Kesayangan Mama

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

PLEASE TAKE NOTE!!!

POSTAGE: MONDAY & THURSDAY

ORDER: TEXT/WHATSAPP

017-5267164

Tuesday, July 28, 2009

Dugaan laa sangat

26/7/2009 - sunday

pada tarikh dan hari ini berlaku sesuatu yg aku ngn abg xpernah jangkakan. kejadian berlaku ketika kami dalam perjalanan dari kg menuju ke penang.dalam lebih kurang 8pm lebih2 cm 2 la atas sket pada perhentian gurun. ketika itu bersama ngn kami Irhan, ank kwn abg. nak antarkan irhan kt mak dia la mlm tuh sbb nk bawa Irhan blk kg kt johor..dlm perjlanan tuh tiba2 abg tya aku napa aircond xsejuk nih..len mcm je ni..aku lak xprasan sgt sbb asyik dok melayan dak irhan.trus abg amik right lane nk bentikan keta.tekan2 je cluth, enjin trus mati..pastu bonet berasap2..ya allah punya la ketar2 aku.wisaunyew..napa erk? maybe temp naik.tp sblm bertolak tuh abg dh cek suma air, suma lam keadaaan ok..napa tiba2 leh jd cmtu lak.. dah la kt tepi highway.ngn bwk bdk lg, mlm lak tuh..huhu..mencabar emosi.irhan lak xnak duduk sbb gelap kan..dia takut..aku lg la takut..mcm2 aku pkir. aku suh la abg cari no phone service tarik keta kan kt dlm buku service tu..tgh2 dok cari tetiba je ada sorg abg tuh dtg tegur kami..tekejut aah kami 2..tiba2 je kan..xsedar bila dtgnyaa..abg tu ofer nk tolong kami.dia suh tinggalkan keta kt tepi, amik brg2 berharga. pastu nti dia suh org tarik keta p kedai. manakala kami lak dia nk tolong antarkan ke penang. aduyaiii mcm2 pala otak aku pkir..betol ke org ni..pecaya2 nti tau2 keta aku ilang gitu je..klu sapapun msti pkir mcm aku kan.nak2 lak skang ni byak org suka tipu org kan..so wajib aku wisau..tp abg tuh mcm tau2 je apa ad lam pkiran aku, so dia kata dia akn bawa kami p kedai dulu tunjuk kedai kan..so aku ngn abg pun tawaakl je arr..harap2 abg ni mang org baik2 lah.. bila dh tunjuk kedai n jmpa tokey kedai tu suma, kami pun gerak lik penang..isau jgk takut dak irhan xsempat nek bas..sbb bas dia gerak jam 10.30pm..harap2 sempat lah.abg tu hantar kami kt sebearang perai je..pastu kawan abg lak dtg amik kami..alhamdulillah sempat jgk irhan sampai ke stesen sg nibong. macam2 hal la yg berlaku..huhuhu sabar jewww

Friday, July 24, 2009

xkan kena pegi jgk..huhuhu

Baru jap td abg call aku gtau yg nama abg ada lam list penempatan kt kl.. means abg kena posting ke kl..dalam dok doa2 tu biar xkena g sana, lastly kena g jgk.. uwargggg.. Bukanlah kata xsuka pegi tmpt org kan..penang pun bkn tempat asal aku pun..tp dh lama stay sini..makanya kecintaan tue terlebey2 la kat sini kan..lagipun penang ngn kedah tnh tumpah darahku dekat sajooo..tu yg penting..pastukan rasa berat jew nk resign..ye arr bukan pe klu dh confem dpt offer len citer..ni klu trus resign mesti terkontang kanting sekejap..dh biasa keja jd xde feel la nk dok diam2 je kt umh kannn..lagipula byk komitmen lak tuh..siann lak kat abg nk menanggungnya sorg2.. so abg gtau td..aku xyah ikut dulu stay kt png keja dulu.biar abg je pegi dulu..settlekan suma urusan kat sana..mcm umah suma la..bila dh konfem dpt baru la aku menyusul abg..aduyaiiii.. risau jgk kt situ pun..dh kena berjauhan sekejap..msti rindu rinduan pasni..;( abg..klu xpegi xleh kew???

Wednesday, July 01, 2009

sampai atieee..tskk

semalam kannn..aku kannn...ish ngegada lak ko nie ida.nk type taip je aa..mcm men2 lak..hahhaa..takkk, semalam ada kejadian sentap menyentap la pulokk...sapa erk yg tersentap tuh...huhuu..dh tentu2 lah mrs syaida..walaweyyy....geramnya aku tau...macam ni..semalam dari siang sampai tgh malam la, aku dok tgu2 abg call ke hape..tp sampai ke sudah jgn kata call, m.call pun x dpt weyy..bwekkk..dh aa tu sms apa pun idokk..sedih sekejap..apa tak ingat ke abg kt aku ni ha..asyik aku jew dok ingat kt dia..not fair lah..huhu..voley pkir gitu? 12.30am, ishhh xleh jd nie..trus capai hanset..& type2 la ayat beh kurang trus send kat abg..

ayat2 itue :- A : xcall o sms pun..x ngat kat syg la tu..huhu P : syg ni mcm xtau abg kat sini watpe kan..xtvt sukan padat la.. A: ala malam xkan sukan jgk..xper laaa...:( P : bateri kong, kan lupa wak charger kan..ni baru on fon je nih.

truss aku xreply2 dh sms tuh..tdo lagi bagus..majuk la konon..buwok amat kan pangai aku..ye aah sunyi aku dok sensorg ni kt umh.klu ada teman bual2 ok la xdernye aku nk manja2 ke ngegada ke kannn...so, decide xnak call o sms abg sok n ari2 setereusnya.mang marah banyak ni..hukhuk

tapi kan, arini kan..aku dh ok dh..syok2..wajahku seceria wajah bb kt atas tuh..hihihi...sbb pew tau, sbb abg yg call aku dulu arini..siap pujuk2 lg tuh..lama dh x dipujuk2 ni..wahaaha..masa mula2 abg call tu kan..seyes lawak la...aku mls nk jawab tp dh banyak kali sgt dia dok pulun call makanya jawab jgk la..ceyceyy konon2 nk tunjuk aku keras ati la..abg tya mcm ni."syg apasal lmbt jawab abg call ni..marah abg lg erk..syg dokwatpe tuh"..aku, "wat keja la wat pe lagie"..*dgn nada suara yg cm nyampah2 sket tuh, siap tarik muka lg tau..agagga*.. tau abg ckp per, "awat la yg dok wat muka tuh, abg tau syg msti wat muka kt abg kan"..kahkah..mang betol pun aku wat muka kt abg..pastu abg say sory n sembang2 menda len lg lakan..mls la nk citer suma..hahhaha...