Kesayangan Mama

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

PLEASE TAKE NOTE!!!

POSTAGE: MONDAY & THURSDAY

ORDER: TEXT/WHATSAPP

017-5267164

Thursday, September 30, 2010

Bila Mama Berkaca Mata

Assalammualaikum w.b.t

Cuaca hari ni kelihatan agak ceria berbanding 2, 3 hari yang lepas. Sinaran matahari tanpa segan silu memancarkan cahayanya ke bumi. Semua report yang perlu hantar pada sales manager dah pun settle. Makanya, dikesempatan yang agak terluang ini mama nak coretkan sesuatu. Tetiba mama teringin merepek-merepak kat sini pasal kaca mata atau cermin mata atau nak ringkas lagi speck:) Mama start xtive bermata 4 semasa mama di tahun-tahun terakhir di universiti.

Bercakap pasal speck ni, mama teringat la zaman mama kaladulu dulukala, semasa mama masih pendek (sekarang tinggi sgt ke?), masih hingu-hingusan, masa suka sangat nak berkaca mata. konon macam bagus giler la kalau berkaca mata. Macam budak-budak bijak gitu. hahaha.. padahal hakikatnya, mama fikir la sendiri yer. Akibat ketaksuban mama tu, mama senyap-senyap telah meminjam mengambil speck tok mama buat main cikgu-cikgu dengan adik-adik dan juga sepupu mama. Hahaha..cuba bayangkan muka mama yg kecik diwaktu tu memakai speck tok yang agak besar, memang besar la dari bentuk muka bumi mama. Macam bini popye pun ada. eh bini popye mana pakai speck kann.

Sekarang ni, mama rasa cam tak best je jadi awex specky ni. Awex ke? Dah punya anak sorang. Belasah la kann. Tah la, mama rasa macam budak skema jeee. Mama rasa macam mama lebih berusia. hahaha...tak mau ngaku yg diri tu dah semakin dimamah usia. kadang-kadang mama pakai jugak contact lens untuk nampak lebih ayu sket. sket ja tak banyak pun. Kalau pakai speck ayu banyakkk..kihkih. sekarang sejak ada Amanie, mama kerap bermata 4. Alasan, xsempat nak robek2 tampal lens tu. Amanie kalau di waktu pagi, jaga dari tido takleh takder manusia di depan dia. kang melalak ja keja dia. Mama pun tak faham kenapa Amanie berkelakuan sopan begitu:) Tak kisah la macam mana keadaan mama sekali pun.. Apa yang penting penampilan tetap dijaga. Awex specky pun menawannnnn apa???

Awex cun bersama motobike mat remp-it mana tah;)

2 Bisikan Asmara (::

mr.zoul - mrs.zoul + baby zara said...

hahaha..tue ler sama gan aku gak gatei sgt nak pakai spek mata time budak2..terus melekat sampai skunk..mmg terasa skema giler..hehehe

P/s:mmg nampak mcm muka cikgu n baik jer..hahahaha

syaida said...

haha..terus terkenan eh..degilkann terima la habuan..kihkih