Kesayangan Mama

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

PLEASE TAKE NOTE!!!

POSTAGE: MONDAY & THURSDAY

ORDER: TEXT/WHATSAPP

017-5267164

Monday, September 13, 2010

Cerita Raya

Assalammualaikum w.b.t

Simple ja raya kali ini. Walaupun simple tapi lebih menarik dari tahun2 lepas. Sebabnya ada Amanie si bunga comel mama. Raya kali ni, beraya di rumah mertua dulu. Mama dan papa buat sistem giliran untuk puaskan hati kedua2 belah pihak. Mama tak kisah sangat beraya kat mana dulu sebabnya kampung papa ngan kampung mama, isi minyak keta RM10 pun dah leh ulang-alik 4,5,6 kali.hehhee..dekat ja pun. Gambar raya tak banyak sangat. Letih sangat melayan tetamu2, sampai dah tak kosa nak bergambar bagai.

Raya 1
- mama bangun awal pagi, siapkan diri sendiri dan kejutkan papa.
- Kejutkan Amanie, siapkan Amanie, susukan Amanie
- Amanie meragam nak tido, ngantuk bangun awal. mama tidokan Amanie
- Tolong mak (mil ) kat dapur
- Layan tetamu, start abis solat hari raya sampai petang
- Pukul 4pm, tetamu makin kurang, papa ajak jalan2 raya
- adik-beradik mil datang
- 5pm, papa ajak balik umah mak mama plak

Raya 2
- Bangun agak lewat sket, mama tak cukup tido. Semalaman Amanie merengek. Rasanya Amanie tak bapa  
  sihat. mata berair ja tapi tak demam
- Mama siapkan diri sendiri. bila selesai mama kejutkan papa
- Maktok siapkan Amanie, semua bersiap2 nak p umah arwah tokwan mama
- sampai di sana, semua ahli keluarga sudah ada
- Kat sana, sangat2 panas. mama bawa Amanie duduk kat luar, tido ja dia
- Petang, p ziarah kubur arwah. selesai, terus gerak. singgah umah pakndak papa
- jumpa mil sekeluarga kat sana
- batal plan nak p umah makcik mama sebab Amanie demam. kesian si comel mama. Badan panas, hidung
   ketat. patut semalaman buat perangai

Raya 3
- Pagi-pagi lagi mama ngan papa bawak Amanie p klinik
- Panas badan Amanie dah kurang dah
- Lepas zohor, keluarga bakal adik ipar datang. punyalah ramai yang datang. Dah macam rombongan
   meminang pulak.
- Terima panggilan dari pengasuh Amanie, katanya balik kuaters lewat sket. Mama dah panas telinga apa 
   taknya terpaksa tinggalkan Amanie kat kg lagi seminggu.
- Malam, tinggal Amanie kat maktok,mama, papa dan tokwan p beraya umah tok papa
- Malam ni mama ngan papa dah kena gerak balik penang sebab esok dah nak keja. Beratnya nak 
   tinggalkan Amanie lagi. Terpaksa juga tinggalkan.huhu..sedih..tak suka

Kesimpulanya, raya kali ni amat memenatkan dan meletihkan badan mama. Yelah dengan melayan tetamu2 yang datang umah, dengan melayan karenah si comel mama lagi. Tapi walaupun penat, raya kali ini sangat best sebab Amanie ada. Penghibur mama dikala duka. Papa jatuh ditangga ke2 sebagai penghibur mama dikala dukalara..hahhaha..papa jangan amik hati tau....;)



0 Bisikan Asmara (::