Kesayangan Mama

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

PLEASE TAKE NOTE!!!

POSTAGE: MONDAY & THURSDAY

ORDER: TEXT/WHATSAPP

017-5267164

Wednesday, September 22, 2010

Revolusi Tudung

Assalammualaikum w.b.t

 Last weekend, kitaorang ke rumah pak ngah (bapa sedara papa) kat area air hitam. Mama bukan nak citer pasal kejadian-kejadian di rumah pak ngah. Apa yang mama nak citer kat sini mengenai tudung. Sekarang ni ada pelbagai jenis tudung kat pasaran kan. Kini tudung xpress lebih digemari pelbagai lapisan usia. Kerna cara pemakaiannya yang mudah dan cepat. Sarung ja dah siap untuk ke mana-mana. Mama pun ada jugak la sehelai dua koleksi tudung xpress ni. Masa ke rumah pak ngah aritu, mama pakai tudung bawal setelah agak lama juga mama tak bertudung bawal. Terasa agak janggal. Mungkin sebab dah lama tak pakai kot. Ada-ada ja mama ni kan. Walaupun terasa janggal mama pakai jugak la memandangkan stok tudung xpress dan shawl mama dah tak da sebab mama basuh masa tu.

Masa mama masih di sekolah menengah dan uni, tudung bawal menjadi trend masa tu. Kira bajet comel la bergaya dengan tudung bawal ni;) Rasanya Sekitar tahun 2008 / 2009 camtu, tudung syria pula menjadi ikutan muda-mudi. Apabila munculnya penyanyi Yuna yg unik tu, makanya trend bershawl pun bermula. Sebelum2 ni ada ja yang memakainya tapi tak banyak macam sekarang kan. Di samping tu, ramai juga daripada kita menggayakan tudung ala ekin. check it out revolusi bertudung versi mama :)



0 Bisikan Asmara (::