Kesayangan Mama

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

PLEASE TAKE NOTE!!!

POSTAGE: MONDAY & THURSDAY

ORDER: TEXT/WHATSAPP

017-5267164

Friday, September 24, 2010

Check up Amanie

Assalammualaikum w.b.t

Mama & Amanie berposing dulu. napa macam terkejut sayang:)
Semalam, bawa Amanie p RSAT untuk cucuk Amanie lagi. Sepatutnya masa umur 4 bulan, tak perlu dicucuk tapi memandangkan Amanie tercicir 1 lagi imunisasi terpaksalah bawa dia untuk dapatkan imunisasi Hepetatis B dos 2. Gila ramai orang semalam. Dapat no giliran 24, penat menunggu. Nasib Amanie behave Mula tu, start enjin jugak. Mama bagi susu sebotol, terus baik ja dia. Current weight 3.75kg. Erk..macam sikit ja naiknya. Bimbang juga di situ. Masa cucuk nangis kejap ja, pastu dah ok balik, dah leh senyum2, sembang2 ngan mama.

Selesai bab cucuk, mama papa bawa Amanie p Hospital pulak sebab di tarikh yang sama ni Amanie ada appointment ultrasound cranium. Sepatutnya dah lama buat tapi terpaksa postpon atas sebab yang tak dapat dielakkan. Menurut doktor, ultrasound penting untuk bayi2 prem ni, untuk pastikan takde bleeding kat otak bayi. Masa proses tu, Amanie menangis sungguh2 hati. Macam sakit2 ja. Padahal mama tengok biasa ja proses tu. Doktor letak gel yang sejuk kat kepala Amanie. Gel yang sama masa nak scan perut mama dulu;) pastu doktor geser2 la kat sekitar cranium Amanie tu. Aduhai anak mama. Mama rasa, mungkin Amanie marah kot mama ngan papa dok pegang kepala Amanie masa proses tu. hihi..sorry sayang terpaksa. kalau tak pegang dok tergeleng-geleng. Bila dah dapat report, terus p jumpa doktor. Doktor bagitau semua ok, cuma ada satu lapisan kat otak tu ada ruang dalam 0.8m. Tapi tak membimbangkan kerana biasa bagi bayi. Nanti masa appointment seterusnya pakar akan decide samada perlu scan ke macam mana.

Amanie yang letih menangis
Akhirnya tertido
Hari ni mama on leave. bestnya dapat luangkan masa bersama Amanie. Papa dua tiga hari ni bz, sebab dok wat preparation untuk jamuan hari raya. Lepas mama mandikan Amanie, menyusukan Amanie, terus Amanie tido. Letih yer sayang. kesian dia ;)

Perut kenyang, mata layu, kita tidooo dulu

Nyenyak ja tido, mama turunkan Amanie dari buai


0 Bisikan Asmara (::