Kesayangan Mama

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

PLEASE TAKE NOTE!!!

POSTAGE: MONDAY & THURSDAY

ORDER: TEXT/WHATSAPP

017-5267164

Wednesday, July 23, 2008

::Ipoh + Kedah + Penang ::

Friday : 18 July 2008

Arini famili in law dtg..sbb sok nk antar adik ipar aku, Adha ke kolej kt Ipoh..Jd sempat lah derang tdo kat umah kami semalam..dlm jam 7.30pm lbh aku ngn abg g amik derang kt Butterworth..kami bawak Irhan skali..bila dh amik derang kami trus blk umh je..pastu aku pun kelam kabut la nk masak tp dak Irhan ni lak wat hal..nangis xhenti2..puas pujuk xmau diam gak dia..sian kt Mil, dia lak yg memasak..huhu..lastly aku g antar blk le dak Irhan ni kt pengasuh dia..xtau nk pujuk mcm mn dh..pas antar Irhan aku pun blk tlg Mil masak..pas masak kami suma menjamu la slera..ermm masing2 mang dh lapar sgt, mkn xhinggat..tambah2 Mil lak yg masak, laju jer makan..
pas mkn abg ajak kami suma g Quensbay..erm mlm ni ramai gak org..dgn angin laut yg kuat..sejukkk...kami dok sana semmbang itu ini ngn famili..bila mata masing2 dh ngntuk kami pun decide blk la..gpun sok nk g Ipoh kan..kolej tupun xtau kt mana..nk cari lg...

Saturday : 19 July 2008
Awal2 pagi kami suma dh bangun..ngantuknyerr...abg org plg last bangun..hehhee...bila suma dh siap kami pun gerak la lam jam 6.30am mcm tu..awal tuh..bkn pe tkut nk cari kolej tu xjumpa..dlm perjalan aku xamik picca pun..segan kt Mil..nti dia kata pe lak..asyik capture picca jekan..kang dia kata aku ni xbetol lak..huhu..xcely 2jam je perjalanan kami tuh..sampai je kt Kolej Taj, tgk dh ada org dok tgu dh..tp pendaftaran blom mula lg..jd kami pun g la bekpes dulu..after bekpes baru la g ke kolej semula tuk pendaftaran Adha..
Abg pun bukan men bz lg tolong isi form tuk Adha..aku lak dah bosan sgt dh menunggu..lama sgt nk settle..bayangkan dari pg sampai ke ptg lom settle lg..huhu..letih menunggu..perut pun lapar..mata lak ngantuk kena sgt laa..sementara menunggu tuh adk ipar aku yg bongsu, Athirah pergi mewarna kt tingkat atas..bagus jgk la ada xtvt utk dia..klu takk mang bosan sgt lakan..ermm Athirah ni xmalu2 ngn org..jd dia g mewarna tupun sorg2 dia je..aku tgk bdk2 lain suma mak derang tgu..dia ni boleh sesuaikan diri dia ngn cepat kt
mana2 pun.. Ha tula aksi si cilik Athirah..hehehe..bukan men suka lg dia mewarna..seharian jgk la dia dok mewarna kt atas tuh..lapar dia turun cari kami..hehehe..pastu g nek atas blk tuk xtvt mewarna tuh..senang keje Mil aku..
Bila dh settle pendaftaran Adha kami g antar dia lak kt hostel..puas ati le nk settle suma tuh..ptg baru settle..bila dh dpt bilik..kami pun gerak la g mkn lak..lapar sgt2 dh ni..Bila dh sampai kt kedai makan tuh..msg2 order makanan kegemaran..aku order koewtew tomyam ngn ais kacang je..rasa xslera lak nk mkn nasi..Athirah lak mkn yongtaufu je..mkn sket je..pastu trus g ke playground berdekatan kedai mkn tuh..yg kami lak kusyuk je mkn..yelah lapar coz lunch td xmkn apapun..juz minum n mkn kuih..mn nk kenyang kan..
pas mkn kami pun bergambar..mula tuh planning klu registration Adha abis awal nk jgk p Tambun Lost Water..ermm tp memandangkan dh ptg sgt dh xjd p..huhuhu...hampehh..ni plak aksi Athirah kt playground..
Pastu kami antar Adha blk hostel..sbb km dh nk gerak blk kedah antar Mil..sian lak tgk Adha cm sedih je dia nk pisah ngn kami..huhu..xper lah dik..ingat satu je pegi sana nk blajar..pastu kami pun gerak blk ke kedah araound 6pm..samapai kt kwsn R&R Sg Perak..kami benti tuk ke toilet n bli buah2 sket tuk wak lik kg..pas bli2 suma kami pun gerakk..tp sampai je kat susur keluar ke Changkat Jering abg belok ikut situ..pelik jgk nk kemana lg nih..mati2 ingat nk blk trus la dh lewat kan..rupanya abh nk g jgk umh kawan dia tuh..jd kami terpaksa u-turn blk..aduhh tensionnyer masa nih tuhan je yg tau..jauh gila nk ke umh kwn abh tuh..bdn dh letih2 sgt dh ni..abg pun msti letih giler..sbb dia je drive sorg2..huhu..sian abg..Mil lak dok bising2 kt abh..yelah dh lewat kan nk jgk singgah merata2...sampai je umh kawan abh tu mcm xmau je turun dr kete..xlarat sgt..tp kena turun jgk lakan nti pe lak org ckp..jam 12an mcm tu baru kami gerak lik kedah..sampai umh jam 3am gitu..ngantuk giler..aku dh xtgu lama2 dh..pas cuci muka trus g tdo..abg lak xtau la dia g sembang2 lg kot ngn akk dia..biarlah dia..

Sunday : 20 July 2008
Pagi ni aku bangun lewat..hehehe..mukin mil fhm kot..semalam tdo lewatkan..tghari tu aku ngn abg lik umh mak aku lak..kami lunch kt sana..aku lak dh jnji ngn mil ptg nti nk g umh sorg ustaz tu nk try brubat aku ngn abg..apasal sampai skang lom dpt ank lgkan..mak aku pun nk ikut sama nti..ok lah..xkisah la ikut jer..ptg kami g umh ustaz tuh..ustaz tu ckp aku ada masalah, abg ok..dia ckp aliran cik 'p' aku tu xnormal..tp mang betol pun sbb aku plg lama dekat2 20ari baru abis..pastu dia wat le air jmpi dr ayat2 al quran tuk aku je..ngn sirehpinang..pastu dia suh kami pegi sana blk nti..selesai suma, antar mil blk umah pastu dinner kt umh mil..pastu kami trus amik adk aku kt tempat keje dia..antar je adik ngn mak blk, mak suh minum kopi dulu..pas minum kami pun gerak la blk png..samapai je kt umh trus aku ngn abg tdo..

1 Bisikan Asmara (::

nizza-abira said...

hai ida...
penuh akitiviti yerk...
camana masalah ida tu? dah ok ke?