Kesayangan Mama

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

PLEASE TAKE NOTE!!!

POSTAGE: MONDAY & THURSDAY

ORDER: TEXT/WHATSAPP

017-5267164

Monday, November 15, 2010

Sabtu yang Kalut

Assalammualaikum w.b.t


Jumaat malam, maklang aku ngan anak beranak datang tumpang tido diumah aku sebabnya sepupu aku, dikwan ada interview esok kat area Komtar nu. Sampai kat umah akupun dah lewat dah dalam jam 1pagi lebih2 dah pun. Disebabkan tak mau kalut mencari-cari tempat interview esok, papa ngan dikwan keluar pulak untuk mencari tempat tu. Mama borak-borak ngan maklang dan sepupu. Amanie baru jaga dari tido, heran tengok orang ramai lak, selalu ada mama ngan papa ja. Asyik la dok tersengih memanjang. Bila orang nak amik menangis, dok jauh kemain lagi dok tegur2 orang, dok sengih2.

Sabtu tu jugak mama ada test. Pagi-pagi lagi mama dah antar Amanie ke rumah BS. Mama sampai kat sekolah tu agak lewat sikit. Sikit ja lewat.hihii..Soalan test kali ni ada yang senang ada yang susah. Entah nak lepas ke tak kali ni. Mama memang dah tak terlalu mengharap sangat. kalau dah rezeki tak ke mana kan. Tapi kalau belum rezeki, cuma lagi. Itu ja..Pagi-pagi jugak maklang anak beranak dah bertolak ke Komtar. Dikwan interview jam 8pagi, mama test start jam 9pagi. Masa mama ondaway nk ke tempat test dikwan dok sms papa, tanya ada tak long sleeve warna putih sebab kena pakai warna tu pulak. Nak dijadikan cerita, papa pun takda warna tu, so merata la cari kat kawan-kawan. Pun tiada jugak. Lastly, dikwan beli baju sekolah kat sekolah ja.hahhaa..

Terasa penat ja, sabtu kali ni. Dah la mama tido bapa jam ja sebab study kan. Study pun lebih kurang ja. Nak study lebih-lebih susah la bila Amanie ada. Time dia tido baru leh study. Kadang-kadang tu Amanie susah sangat nak tido, kalau tak tido dia dok main sorang-sorang takpe la jgak.Ini nak juga mama temankan dia. Papa teman kejap-kejap boleh la, lama-lama kang Amanie lak yang dok jaga papa sebab papa dah zzzzzz..Adoiiiiii laaaa...mencabar tol.

0 Bisikan Asmara (::