Kesayangan Mama

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

PLEASE TAKE NOTE!!!

POSTAGE: MONDAY & THURSDAY

ORDER: TEXT/WHATSAPP

017-5267164

Saturday, November 21, 2009

Nazar oh Nazar!

Eh korang penah bernazar tak? Tetiba je kan bertanya soalan tuh.huhu.. Nazar ni janji kita dengan Allah kan..ermm aku nih mang penah sangat la bernazar. Rasanya kerap juga la..hiks..tapi xder lah aku bernazar yg bukan2 kan, hanya bernazar apa yg termampu aku buat. Seingat aku la aku mula start bernazar ni masa aku umur 20tahun. Masa tu aku repeat STPM..huhu..yg 1st kantoi aah..MAsa tu aku nazar jika 2nd exam tu aku dapat result bagus n boleh masuk universiti, aku nak puasa 3hari berturut2. Masa aku dah kawin *pas abis study trus kawin,xnyempat dah;p* aku selalu minta agar aku cepat2 dapat keja. Yelah baru kawin kan, jadi kewangan tu xbapa nak cukup lah. X kisah la keje apapun janji keje and dapat aku tolong ringankan beban en suami kan.*kira bagus jgk kan wife dia, wah2*..masa ni pun nazar nk puasa 3hari berturut2. Alhamdulillah, after 3months aku menburu keja akhirnya dapat jugak aku bekerja. Tak der lah aku kebosanan dirumah sorang diri.. di awal perkahwinan aku ngn en.suami tercinta juga, aku diuji lagi. Masa ni en.Suami sakit..huhu..terasa dunia cam gelap skejap..terpaksa bawa balik En.suami untuk berubat secara traditional. masa ni plak nazar aku, jika en suami sembuh aku nak wat kenduri doa selamat..Masa ni jugak aku terpaksa lepaskan keja aku tuh, yelah aku kan baru keja tetiba je minta cuti panjang lak kan. Memandangkan bos aku xleh nk trima cuti aku tu makanya terpaksa la aku wat keputusan tuk behenti jew demi utk En.suami. Aku sanggup buat apa saja utk dia..Kalau nak ikutkan boleh ja aku duduk kt penang ni sorang2, antar en suami berubat kat kg. tp aku xsampai ati plak..aku tau masa ni en suami sangat2 memerlukan perhatian dari orang2 tersayang. Sebab tu lah, kalau en suami terguris perasaan aku, rasa sedih sgt sbb seolah2 pengorbanan aku selama ni tak dihargai..kadang2 aku ni wengggg sket, suka emosi2..huhuk..Alhamdulillah, en.Suami sembuh jugak. Then, aku bernazar untuk mendapat zuriat plak..kali ni aku bernazar andai kata Allah kurniakan kami zuriat, aku akan berpuasa selama 7hari berturut2. YAng lain2 suma aku dah tunaikan cuma Yang ni je aku belom tunaikan lagi..sebab skang ni aku cepat letih..lagipula aku klu boleh, nak bb dalam rahim aku ni dapat khasiat yg sempurna..insyallah, lepas sumanya selamat nanti aku akan tunaikan. Kadang2 aku rasa malu sebab terlalu meminta2 dengan DIA..walhal selalu je aku ni lalai dalam mengingati DIA. Terharu sangat sbb DIA tetap ingat dan sayang pada aku wlpun aku selalu lalai.. Tapi dalam hati, aku tetap ingin menjadi yg lebih baik. Insyallah

3 Bisikan Asmara (::

nizza-abira said...

insyaAllah ida
niza pun selalu berazam nak jadi lebih baik bukan sbg isteri, anak, sahabat saja malah sbg hamba-NYA juga :))

alyyani said...

jgn lupa tunaikan nazar ye..cepat atau lambat tak kisah. yg penting jaga diri tu dulu.. :)

syaida said...

nizza: betul2...hehhe;p

alyyani: yer akan tunaikan.hehhe
tima ksh yer mengingatkan;)