Kesayangan Mama

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

PLEASE TAKE NOTE!!!

POSTAGE: MONDAY & THURSDAY

ORDER: TEXT/WHATSAPP

017-5267164

Monday, November 16, 2009

Kami sangat2 Bahagia;p

Bila terpandang menda alah tu conform suma orang taukan apa maknanya.hiks..yg tu upt test akunyer weyy..aku dh berjaya preggie..Alhamdulillah, syukur sangat2 kerana doa aku dimakbulkan jua. Tersangatlah heppy..xder kata2 untuk gambarkan kegembiraan ini. Test tu aku buat pagi semalam. Masa beli ia, sorok2 dari encik suami.. kan pe aku xnak en suami terlalu berharap sgt..nti kecewa macam selalu kan..sian diaaa...aku xnak dia rasa kecewa. Biar aku sorang yang pendam kekecewaan itu.

Sebenarnya aku takut nak beli menda tu. Aku juga takut nak "mengetestnya" (abaikan ayat tah pape eh). Tapi aku cuba kuatkan semangat aku untuk beli jugak menda tu. Aku beli pun sebab "Cik P" dah delay 11days. Bukan xpenah delay, selalu sangat delay tp bila test -ve..kali ni xsangka plak nk +ve..macam nk lompat je aku pagi tuh..tapi aku xberharap sangat sebab, kalau ada yg mengikuti perkebangan treatment aku akan tau. Last appointment aku dengan dokter aritu, dr wat scan vagina, dr ckp kat aku yg "Cik P" dah nak datang. Aku kecewa sangat. Sejak dri aritu xhenti2 aku berdoa, wat solat hajat, berzikir..aku berdoa agar apa yang dr bagitau aku tu sebenarnya x betol..ish2, dasyat kan aku, xleh trima kenyataan lak tue. Pasti kini, kuasa Allah swt maha mengatasi segalanya. Pasti bukan, dr juga manusia biasa hanya mampu meramal.

Bila tengok +ve tu, dengan pantasnye aku kejutkan en suami. en suami masa tu tengah nyenyak tdo dibuai entah apa mimpinya. HAri minggu kan, concentrate la tdonya. Aku kejut dia xnak bangun. Dia mendengus macam malas.hampeh tol la. Aku dh xsabar2 nak bagitau dia nih..huhu..last aku bisik kat telinga En suami, "abang, sayang dah mengandung ni!"..En suami segera buka mata dia. Terkejut agaknya. "abang ni mimpi ke syg?" Aku segera tunjukkan upt test padanya..Kata2 pertama yg kudengar dar mulut En.suami "Alhamdulillah"...yer Alhamdulillah kami bersyukur atas kurniaan ilahi ini. Sesungguhnya sudah lama kami mengharapkan anugerah terhebat ini. After that, en suami dh xleh sambung tdo, mukin keterujaannya dengan dat news mengatasi segalanya ketika itu. Entah berapa kali En.suami sayang my cheek, aku pun xterkira dah..aku happy sangat sebab akhirnya dapat juga aku membahagiakan en Suami. Kami bahagia sangat2 diwaktu ini. HArap2 semuanya dipermudahkan.

Then aku call mak, aku bagitau dia yg xlama lagi dia akan nek pangkat..mak dah bleh agak bila aku cakap gitu. Menangis mak aku. Aku tahu mak mungkin kerana terharu dengan berita itu. Mak tak henti2 ucap syukur alhamdulillah. tima kasih mak kerana sentiasa berada disisi anakmu diwaktu susah dan senang. Tima kasih mak kerana sentiasa mendoakan kebahagiaan dan kesejahteraan anakmu. Lepas tu kan, mak aku xhenti2 pesan kat aku, jangan ankat berat2, jgn mkn benda tajam2 n panas2. macam2 lagilah pesanan dia. Aku tahu mak sayang aku;p

11 Bisikan Asmara (::

Wife to Firdaus Ghazali said...

syaida...tahniah sgt2 ;p...jaga diri baik2 okae ;} yg penting jaga peregrakan...

Jiey^Mien said...

Congrats!!!!
Sooooo happy for you!!!
Tingat plak time tau pegnen dulu..
Sooo sweeeeeeettt!!!!

nizza-abira said...

ida!
tahniah!!!
hepi sgt...
bergenang airmata niza...
cos kita sama2 share suka duka ini...
doakan utk niza ye, moga niza ikut jejak ida...

ida, take care!

LoVEaQshA said...

Ida, congratz..!~
happy dgr ida dh bjya preggy..~!

Jg kesihatan baik2 ok..!!~ Doakn zura pas nie plak yer..~!
Sebak zura bla bc entry ida psl nie,tnpa sdar mengalir airmata..!~

syaida said...

To Azie:tima kasih yer..insyallah ida akan take noted pesanan azie;p

To Jiey^mien:tq..hehe terflash back kenangan preggy dulu2 eh..yer ia sgt sweeeeet kan;pxsanka dpt juga sy merasa nikmat ini

To Nizza:Tqvm nizza.tq coz sudi share suka duka ni.insyallah lepas ni turn nizza plak.aminn

To zura:tq yer.insyallah akan tiba turn zura jgk.sabar eh..ida doakan yg terbaik buat zura.

p/s:ida doakan suma kawan2 kt blogspot ni yg masih mencuba utk preggy akan berjaya..yg penting usaha,doa & tawakal. insyallah DIA akan dengar dan makbulkan juga nti.

illa said...

salam..tahniah ...tuhan dh makbulkan doa kamu..jaga diri bebaik k...mkn tu jga-jga jugak tau..dokan utk sy plak eh..bila la giliran say..;)

Mama Shaqeer Wife Khairul said...

syaida....
tahniahhhhhhhhhhhhhhhhhh
ira pun tumpang gumbira...best2...
jage diri bebaik..
jangan mkn xtentu hala..
awal2 pregnant nie lagi kene hati2..
moga kandungan 2 selamat dan mendapat baby yang comey..:)

sue_eila said...

tahniah syaida..alhamdulillah doa syaida dhdimakbulkan...jaga diri n jgn wat keje sgt tau. Doakan untuk sue supaya dpt preggy gak tau :-)

isin_0108 said...

tahniah dear...sy suka bila tahu org dah pegnan....dan saya belom lagi ada rezeki.....

alyyani said...

alhamdulillah.. besar kuasa allah kan? berkat kesabaran dan usaha syaida, akhirnya penantian berakhir. harap dipermudahkan segalanya sepanjang mengandung ni. betul ckp mak awk tu, jg diri elok2. pantang ape yg patut ye. TAHNIAH UTK SYAIDA & SUAMI :)

eija said...

taniah...akhirnya