Kesayangan Mama

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

PLEASE TAKE NOTE!!!

POSTAGE: MONDAY & THURSDAY

ORDER: TEXT/WHATSAPP

017-5267164

Monday, March 23, 2009

Aku Drive?? yekeew...

Tekemut2 dijln raya itulah aku.hhehe. *maybe kura2 pun xsekemut itu,muahaha* tp ada aku kisah.arini dh ari ke3 aku drive to my office.xjauh pun cinonet je ha.15minit dh sampai.apa yg aku ingin coretkan ni bukanlah nk berbangga ke apa kan.ye arr setakat memandu tu melambak2 org terror ye x.. Next month aku dh xyah lekatkan 'P' lg coz dh dpt full driving liciense ;p..since 2 years aku dpt driving liciense kan, aku jarang2 drive. jika kandaku paksa je gagahkan diri drive jgk.tupun hanya di highway.voleyyy gtu.xcelyy aku ni sgt2 nervouse & panic maa.klu ada org hon kat aku,mula le aku gelabah,kelam kabut & seangkatan dengannya.serabut tol la.huhu.apa yg membuatkan aku bersemangat sgt nk try to drive jgk, my kanda tercinta cabar aku.antara kata2nya yg terkurang sgt asam tuh:-

  • "lepas ni xyah renew liciense dh k, buang lg bagus.bukannya nk drive pun" *suka ati aar,huhu*
  • "klu setakat nk dapatkan driving liciense, then juz nk wat pameran je kat lam purse tu xyahh la k. memalukan. *kuang ajaqq la tue*
  • tgk tu awek je yg drive keta tuh, laju siott.bukan mcm ma penakut. *mn ada takut, cuma malas nk tunjuk taring.kahkah*
  • ma try la drive rugi tau xdrive, buang masa, buang duit je dulu g driving class.nti klu pa kena g kursus kat mn2 xde lah pa isau kt ma sgt g keja tuh. ngn motor ni bahaya. *eceyyyy abis modal kutuk2 ke en.hb tersyg, mcm memujuk aar plak,wakaaka*

so, akupun make decision yg aku akan g keja ngn keta pasni. last friday 1st day aku g keja ngn keta.aduyaiiiii ketar jgk lutut aku nih. *jarang2 drive mang mcm tu kan*. kuatkan semangat jgk.sambil2 drive tuh aku bermonolog sendirian, ati kecilku sering mengingatkan aku, juz rilexs jgn panic..alhamdulillah sampai jgk aku kt ofis.hahahha. 2nd day dh xder rasa ketar2 lutut lg dah. mcm dh ok sket. n 2day pun xde dah rasa ketar2 tuh. pekembangan yg bagus kan buat bdk baru belajar;p.

but yg memeningkan kepala hotak aku ni, dekat depan gate ofis aku tuh tanah dia mcm agak tgi la sket.bila aku nk cross the road keta aku akn gerak backward.aku xpandai nk balancekan cluth & minyak..mang kantoi aah kat situ.huhu.mcm mn ehh..pa ckp lama2 nti klu aku slalu drive aku akn tau mcm mn nk balance kan suma tuh.tp mcm mn..tskkk..tulunnnnn...*napalah dulu xamik je keta yg automatik kan senang, dlm nada ala2 nyesal gitu*

pa & ma = panggilan manja aku ngn kandaku...muahahaha anak pun xda lgiiiii...whatever asalkan kami owessss bahagia n xkaco idup org lain.

1 Bisikan Asmara (::

nizza-abira said...

seronoknya org tu dah leh bwk kete. bila lah turn niza lak ni...