Kesayangan Mama

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

PLEASE TAKE NOTE!!!

POSTAGE: MONDAY & THURSDAY

ORDER: TEXT/WHATSAPP

017-5267164

Thursday, January 06, 2011

Alkisah Amanie

Assalammualaikum w.b.t

Pejam celik pejam celik, kejap ja ank mama ni membesar. Alhamdulillah sihat dan semakin bijak. Kalau dulu Amanie sangat lah kecik konet, tapi sekarang ni dah agak montel. Bab makan semua Amanie belasah. hihi..Mama tengok anak mama ni jenis tak memilih makan. bagus begitu. kalau memilih sangat susah jadinya. Amanie paling suka makan bubur nasi dan kentang. Makan banyak tu. Kalau bubur nasi dengan carrot cam tak berapa layan sangat tapi time mama nak suap tu nganga ja dia. Betik pun faveret Amanie juga. Kalau bagi makan betik hanis la comot-comot satu badan. lambat suap ja mula la menjerit-jerit. Oh ya, sekarang ni dah pandai menjerit-jerit ye. Suara, ya allah..kalau mama tengah dukung dia menjerit-jerit rasa beregegar ja tahi telinga mama ni. Cam mau keluar ja.hihihi.....Silap sikit pasti menjerit. Mulut dia toksah dok kira la, bising ja manjang. Bab tidur selalu ja berperang ngan mama. Susah benar nak tidur. Mata dah ngantuk tapi nak main-main lagi, lepas tu mula nak menyebai..hai sabar ja lah.

Mama perasan, sekarang Amanie sangat sensitif dengan bunyi. Suka sangat dia dengar atau main benda yang berirama. Ke main lagi eh terkekek-kekek. Yang bestnya, kalau sapa-sapa panggil namanya, laju je dia toleh sambil sengih-sengih. owh geram oowhh..macam mau geget-geget ja dia. Lagi empat bulan Amanie genap setahun umur dia. Wah cepatnya masa berlalu. Dan tak sabar nak celebrate bezday Amanie yg pertama:)

1 Bisikan Asmara (::

juelee said...

hehehe cepat je kan anak membesar... sam ala rayyan, tetibe dah 3 bulan.. rindu time die baru lahir..

nak minta tolong syida vote saya..

http://julianamirul.blogspot.com/2011/01/kekawanku-sayang-please-vote-saya-trip.html