Kesayangan Mama

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

PLEASE TAKE NOTE!!!

POSTAGE: MONDAY & THURSDAY

ORDER: TEXT/WHATSAPP

017-5267164

Friday, August 26, 2011

Kueh Raya

Assalammualikum w.b.t

Tinggal berapa hari ja lagi Ramadhan akan meninggalkan kita dan Syawal pula bertandang. Sekarang ni mood aku rindu-rinduan. Rindu kat sapa eh. For sure kat anak dara aku sorang tu. Sebenarnya dah seminggu dah Amanie kat kampung dijaga oleh maktoknya. Last week, kami hantar dia balik kampung sebab pengasuh Amanie dah balik kampung ini minggu. Disebabkan aku dan abang masih bekerja makanya keputusan seprti itulah yang terpaksa diambil. Terpaksa berjauhan dengan Amanie..Terpaksa okey bukan suka-suka yer..huhu..sedihnyerrr

Memandangkan Amanie kat kampung, aku pun menyibukkan diri membuat kueh raya. Tak pernah-pernah ni buat kueh raya ni. Selalunya buat kueh tunjuk-tunjuk ja. Tapi kali ni terlebih rajin pulak. Bukan apa, memandangkan berjauhan dengan Amanie jadi aku cuma menyibukkan diri agar tak terlalu la asyik dok ingat kat puteri kesayangan tu. Tak banyak pun buat. empat jenis ja. Resepi suma google je..hahhaha...Yang bestnyer abang pun turut membantu. Selalu malam abang suka jugak keluar lepak-lepak dengan kawan-kawan dia. Tapi since aku dok buat kueh raya ni, menempek plak dia kat umah. Rajin pulak tu dok tolong aku...hihihi..Aku uli doh, abang plak tolong terap kueh tu...Riuh rendah jugaklah umah kami walaupun Amanie takde. Best best dengan suasana seperti itu..:)

Biskut Coklat oat Crispy
Biskut Bebola Confleks
Tart nanas Nyonya
Honey Confleks

Budak noty yang selalu mama rindui...rindu kamu sgt2..


0 Bisikan Asmara (::