Kesayangan Mama

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

PLEASE TAKE NOTE!!!

POSTAGE: MONDAY & THURSDAY

ORDER: TEXT/WHATSAPP

017-5267164

Tuesday, July 28, 2009

Dugaan laa sangat

26/7/2009 - sunday

pada tarikh dan hari ini berlaku sesuatu yg aku ngn abg xpernah jangkakan. kejadian berlaku ketika kami dalam perjalanan dari kg menuju ke penang.dalam lebih kurang 8pm lebih2 cm 2 la atas sket pada perhentian gurun. ketika itu bersama ngn kami Irhan, ank kwn abg. nak antarkan irhan kt mak dia la mlm tuh sbb nk bawa Irhan blk kg kt johor..dlm perjlanan tuh tiba2 abg tya aku napa aircond xsejuk nih..len mcm je ni..aku lak xprasan sgt sbb asyik dok melayan dak irhan.trus abg amik right lane nk bentikan keta.tekan2 je cluth, enjin trus mati..pastu bonet berasap2..ya allah punya la ketar2 aku.wisaunyew..napa erk? maybe temp naik.tp sblm bertolak tuh abg dh cek suma air, suma lam keadaaan ok..napa tiba2 leh jd cmtu lak.. dah la kt tepi highway.ngn bwk bdk lg, mlm lak tuh..huhu..mencabar emosi.irhan lak xnak duduk sbb gelap kan..dia takut..aku lg la takut..mcm2 aku pkir. aku suh la abg cari no phone service tarik keta kan kt dlm buku service tu..tgh2 dok cari tetiba je ada sorg abg tuh dtg tegur kami..tekejut aah kami 2..tiba2 je kan..xsedar bila dtgnyaa..abg tu ofer nk tolong kami.dia suh tinggalkan keta kt tepi, amik brg2 berharga. pastu nti dia suh org tarik keta p kedai. manakala kami lak dia nk tolong antarkan ke penang. aduyaiii mcm2 pala otak aku pkir..betol ke org ni..pecaya2 nti tau2 keta aku ilang gitu je..klu sapapun msti pkir mcm aku kan.nak2 lak skang ni byak org suka tipu org kan..so wajib aku wisau..tp abg tuh mcm tau2 je apa ad lam pkiran aku, so dia kata dia akn bawa kami p kedai dulu tunjuk kedai kan..so aku ngn abg pun tawaakl je arr..harap2 abg ni mang org baik2 lah.. bila dh tunjuk kedai n jmpa tokey kedai tu suma, kami pun gerak lik penang..isau jgk takut dak irhan xsempat nek bas..sbb bas dia gerak jam 10.30pm..harap2 sempat lah.abg tu hantar kami kt sebearang perai je..pastu kawan abg lak dtg amik kami..alhamdulillah sempat jgk irhan sampai ke stesen sg nibong. macam2 hal la yg berlaku..huhuhu sabar jewww

2 Bisikan Asmara (::

Anonymous said...

kak sy rsekan highway tu mmg keras...da byk things yg cm story sis 2 kne cm2

-idlan-

syaida said...

hye idlan,,aa ramai org ckp cmtu..brother yg tolong tu pun ckp benda yg sama.dia kesian coz tgk ada bb kan.benasib bek la kami mlm tu.keta xpnh miss service..masa nk blk tu pun check dulu suma2 ok..alhamdulillah la suma dh slamat