Kesayangan Mama

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

PLEASE TAKE NOTE!!!

POSTAGE: MONDAY & THURSDAY

ORDER: TEXT/WHATSAPP

017-5267164

Thursday, March 21, 2013

Persoalan Mengenai Aura White

Assalammualaikum w.b.t

Q and A mengenai aurawhite :



1) Apa tu aurawhite?
Aurawhite ialah produk pencerahan pertama dalam bentuk "shake shake" yg berfungsi untuk mencerahkan kulit seawal 5 hari dan kesan maksima dalam masa sebulan ! Ia ialah produk baru dari Malaysia, buatan bumiputra. PRODUK PENCERAHAN KULIT YANG PERTAMA DI MALAYSIA MENGABUNGKAN 3 STEM SEL DARI TOMATO, APPLE DAN ROSELLE BERSAMA GLUTATHIONE DAN TILAPIA KOLAGEN!!! Kenapa tomato, apple dan roselle? nak cantik guna bahan semulajadi kan?? hehe

2) Halal ke tak aurawhite ni?
Yes HALAL.Aurawhite ni produk bumiputra, diluluskan JAKIM serta dimoniter oleh Food Regulations, sbb jenis minuman bancuh.

3) Apa bahan dalam aurawhite ni? mcm seram je sbb bg efek cerah yg cepat?
Aurawhite ni diformulasikan dengan teknologi Jepun gabungan hydrolyzed tilapia kolagen, L-glutathione,vitamin C,triple stem cell phytocelltec dari tomato,epal & roselle, hyaluronic acid dengan bahan semulajadi lain seperti lemon,turnip,strawberi,maquiberry,papaya, sarang burung,astaxanthin & pinebark dimana ia bertindak 3 x ganda mencerahkan kulit & membaiki struktur sel kulit kesan ketara selepas 14 HARI !!

4)1 jar tahan brapa lama?
- Bergantung cara pengambilan. Jika sekali sehari, tahan 2 bulan. Tapi permulaan amal, di sarankan minum lah 2 kali sehari, pagi dan malam. Jadi ia tahan untuk sebulan.. Nak kesan bagus dan cepat kan, jadi minum banyak2 sikit..hehe.. (air bersih juga minum secukup nya ye..)

5)ada yg tanya..mak oiiii 40 000mg? x overdose ka?

ohh semestinya tidakk dear...sbb apa,,yg 40000mg ni dlm 1 jar..bila shake2 tuka jd 400gm ja dlm 1 pengambilan..sekali lagi,,40000mg ni utk 1 jar okay, kita tak amik satu jar, kita amik 1/2 scoop ja..hihi..plus,,kndungan vitamin c dlm aurawhite ni per serving mmg sgt2 okay dah..absolutely x overdose..

6) Jika ada penyakit kronik seperti darah tinggi, kencing manis atau jantung boleh minum ke?
- Aura white selamat untuk semua. Ia minuman bernutrisi bebas gula dan pengawet. Jika makan ubat, jarakkan masa pengambilan. Jika bimbang berlakunya tindakbalas yang teruk, cuba minum dengan dos yang sedikit dulu, setengah scoop..

7)Alahan seafood/resdung boleh ambil?
- Boleh. Kolagen ia dari sumber akuatik - ikan talapia, tiada unsur marin. Bahan2 lain dari ekstrak buah juga sarang burung.. sangat bagus untuk kesihatan dalaman selain untuk mencantikkan kulit..\

8) Berapa lama nak nampak halus, cerah, gebu ni?
- Jika konsisten 2 kali sehari, jaga pemakanan dan badan sihat, tentunya kesan terserlah pada kulit dalam tempoh 2 minggu sahaja!!

9)Kalau stop jadi apa2 tak?
Okay, contoh la, uolls makan. okay malam ni kenyang, jadi uolls stop, esok lusa boleh tahan lapar lagi.. mcm mana dgn minggu dpn? bulan dpn? mesti lapar semula kan? mcm tu juga dgn penerimaan bdn thdp supplement. Lama2 dia akn makin hilang, jd cara tbaik, amikla aurawhite seminggu sekali ke.. mesti boleh thn 4-5 bulan, kan kan? mantain itu perlu uollssss..

11) Betul ke product ni popular?
Yes betul, dah featured dalam harian metro/ mingguan wanita. sbb dia sgt berkesan, dan xperlu telan2.

12) Ibu mengandung/menyusu boleh?
Boleh sangat2, lihat dlm album, ibu yg tgh menyusu tu mmg sgt2 glowing, yg plan nak pregnant pun insya allah boleh :)

13) Seawal berapa boleh amik?
Seawal umur 16 thn. tp amik 1 scoop ja ya sygs2..

14) Takkan untuk kulit je?
Yes, mestilah utk seluruh bdn, dari kulit, rmbut, kuku dan sebagainya, kami akn pastikan anda puas hati dgn aurawhite!

15) Soalan paling famous. Berapa ringgit?
RM 150. Ya allah, mahalnya! Alaa uolls ni, jumpa brg murah kata barang thailand, jumpa mahal kata mahal sgt. hihi. yg pnting, harga setanding kualiti. anda nk cuba? boleh pm. YG PNTING, dpt shaker free/pos free/ 3D whitening for free! best best best.

SMS 014-7453667

7 Bisikan Asmara (::

My Little Diary said...

mcm best ajer....

syaida said...

sgt best...:)

Zaza 나 자ザ said...
This comment has been removed by the author.
Zaza 나 자ザ said...

Produk ni diluluskan Jabatan Kesihatan Malaysia x?

syaida said...

cik zaza
aura white xperlu dapatkan kelulusan kkm..ia hanya perlu dapatkan sijil dari GMP (sijil Good Manufacturing Practice under kkm)..sbb xperlu dapatkan kelulusan kkm kerana aura white tergolong dalam produk minuman kesihatan yg diselia oleh akta makanan bukan produk ubat-ubatan terkawal..boleh refer post terkini saya mengenai kkm..terima kasih

Hazirah Ishak said...

btl ke kalo yang plan untuk pregnant boleh ambil aurawhite

Siti Masliah said...

Saya dah gune 2 jar dgn asbab memang bagus strectmark saya mula pudar..emm nak teruskan minum mana tau dpt kesan yg lebih baik..amin insyaallah ;-)