Kesayangan Mama

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

PLEASE TAKE NOTE!!!

POSTAGE: MONDAY & THURSDAY

ORDER: TEXT/WHATSAPP

017-5267164

Saturday, February 09, 2013

Info Mengenai A-Dha Skincare


Assalammualaikum w.b.t

Hye ladies..ini info berguna mengenai produk, kesan dan segalanya tentang A-Dha Skincare.Mari membaca semua..hehehe

Perawatan Cream Wajah Herbal aDHA BEAUTY CARE,

Berfungsi:
♥ Melembabkan, melembutkan, memutihkan dan mencerahkan kulit.
♥ Membantu menghilangkan noda hitam
♥ Mencegah timbulnya jerawat
♥ Menyamarkan garis halus dan memperlambat tanda-tanda penuaan dini
♥ Mengecilkan pori-pori
♥ Mengangkat sel-sel mati dan merangsang pertumbuhan sel baru sehingga kulit tampak sehat dan terlihat lebih kenyal

Kandungan Cream a-DHA Beauty Care:
1. Hamamelis Virginia L :adalah tumbuhan perdu yang biji-bijinya dapat menghaluskan Kulit, dan Kandungan zatnya dapat menyembuhkan peradangan.
2. Ganoderma Lucidum :adalah sejenis keluarga jamur sering disebut sebagai raja jamur, jamur lingzhi. yang dikenal sabagai nutrisi terbaik untuk memperbaiki sel-sel didalam tubuh dan dapat mencegah penuaan dini.
3. Malalaleca Alternafiola :adalah tumbuhan yang menyerupai ganggang atau rumput ini adalah tumbuhan yang sangat efektif untuk menggantikan sel-sel kulit mati.merupakan pelembab alami yang membantu melembutkan dan melenturkan kulit dan sebagai zat yang membuat kulit fresh dan rileks sepanjang hari.

**ADHA tidak mengandungi chemical sbb tu lah krim ni lepas dibuka HANYA akan BERTAHAN SELAMA 3 BULAN SAHAJA.Krim yang expired akan bertukar kaler dan wanginya sudah tidak segar. dan krim yg belum dibuka pula hanya akan tahan sehingga 5 bulan sahaja ya. klo uolls beli adha yg original tp kaler dah bertukar tu maksudnya krim tu dah lama dan expired. dan nk tahu sebab apa krim adha x tahan lama? sebab kami dah bgtau kan,adha xde mengandungi bahan kimia berbahaya :) bg serum pula,maksimum 2 bulan je tau lpstu akan expired dan bertukar kaler dan bau yer (tp yg ni xde hal sbb normally x sampai sebulan dah habiskan serum tu.

Penggunaan
♥ Bagi yang sebelumnya tidak pernah menjalani perawatan atau memakai kosmetik sejenis, disarankan untuk mengikuti aturan pakai untuk kulit sensitive.(Gunakan sabun wajah dahulu selama 3 hari,lanjut dgn Cream Siang dan Sabunnya selama 1 Minggu, kemudian bisa melanjutkan dengan menggunakan 2 Cream dan sabunya jga tentunya)
♥ Bagi sista yang sebelumnya telah menjalani perawatan atau memakai kosmetik berat lainnya, terlebih dahulu harus dinetralkan dulu kulitnya dengan cara pemakaian sabun wajah selama 3 hari tanpa menggunakan kosmetik yang lainnya agar proses penetralan berhasil. Setelah 3 hari, bisa dilanjutkan dengan krim siang dan krim malamnya.

Mengenai flek
Untuk flek, tergantung dari jenis fleknya tau uolls. Flek ada byk jenis, ada yg sbb bekas jerawat atau cacar, ada yg disebabkan kesalahan pemakaian kosmetik, ada yg kerana faktor usia, ada juga sbb gen (mirip tahi lalat, tp banyak).

Flek mudah dihilangkan jika flek tersebut masih berada di jaringan kulit bagian luar. Jika sudah sampai ke jaringan kulit bagian dalam, contoh flek yg mirip tahi lalat, kemungkinannya agak sulit dihilangkan, namun yg pasti bila uolls pakai adha, warna flek tersebut akan pudar dan samar sedikit demi sedikit.

Untuk kulit berjerawat, bergantung dr jenis kulit dan jenis jerawatnya juga, kerana penyebab timbulnya jerawat disebabkan byk faktor, ada yang disebabkan oleh faktor hormon, ada yang sbb stres, ada juga yang timbul jerawat kalau sedang period atau hamil. Berbeza2 kan?Tapi setelah pakai Cream Herbal aDHA instyaAllah masalah jerawat akan berkurang, bahkan berhenti sama sekali. ;)

Berbahayakah atau tidak ?
 ♥ Krim aDHA terbuat dari bahan-bahan herbal yang terkenal mujarab dan ampuh menyembuhkan berbagai macam penyakit. Bahan-bahan tersebut seperti Aloe Vera, Jamur Ganoderma, dan Ganggang laut. jawapannya TIDAK BERBAHAYA. plus,kami dah hantar ke lab yer adha ni dah dpt kelulusan kkm pun :)

Cara kerja aDHA
♥ Pada dasarnya, kulit wajah kita sama dengan kulit bagian tubuh kita yang tertutup. Namun, disebabkan oleh pencemaran sinar matahari dan debu, maka kulit wajah kita selalu menjadi lebih gelap dari kulit tubuh d bahagian lain. So here it is, Cream aDHA bekerja untuk mengembalikan warna kulit tersebut seperti warna kulit tubuh yang tertutup lainnya,in short membuat kulit putih sekata dan kt muka cerah berseri tanpa tompok2 hitam selain itu Cream aDHA juga memberikan efek segar dan anti kedut disebabkan oleh kandungan vitamin yg ada padanya.

Perlu pakai sampai bila2 atau tidak?
Jika sudah habis tempoh perawatan,nk stop pun xpe tp rugilah. Kalau dah x pakai lagi, trus kena matahari, debu dan polusi terus, so, boleh kembali ke kondisi semula sebelum perawatan. Kenapa? Kerana, kulit yg terawat dan tak terawat, pasti beza kan? Sama seperti pakaian, dicuci dan tak dicuci, pasti berbeza.Hasil Maksimal perawatan terlihat setelah habis tempoh masa perawatan 1 bulan, namun efek cerah dari pemakaian algae sudah boleh dilihat pada minggu pertama pemakaian.

**tetapi harus diingatkan,kesan terhadap kulit seseorang itu berbeza..jgn expect kulit kita akan dpt kesan cepat spt org lain..kesan, tindakbalas semua nya bergantung kpd kulit.ada yg cpt,ada yg lmbt.yg penting kena byk sabar.oke? ;)

Reaksi .
♥ ianya normal kalau anda rasa gatal, dan kulit agak merah, dan terasa kering. Kenapa? kerana pada waktu itu kulit sedang melalui proses penggantian dari sel kulit yg lama dengan sel kulit yang baru. nak cantik,,nak kulit gebus lembut licin flawless,,haruslah kena byk sbr sbb prosesnya mmg mencabar.ye dak?hihi

♥ Kulit terkelupas halus, ini merupakan pengangkatan sel kulit yg lama (mati). pengelupasan ini kita sebut pengikisan, proses ini bkn berlaku dgn cepat tau.bkn sehari dua hari pakai terus peeling.tak takk it really takes time..mmg kesan adha sgt2 lambat dan berperingkat-peringkat tp biar lambat asalkan selamat.betol x? :) dan memerlukan waktu yang agak lama (boleh sampai 1 bulan atau lebih,in my case).

♥ paling femes; muncul jerawat, merupakan proses detoksifikasi atau pengangkatan racun yg terdapat pada jaringan kulit disebabkan oleh pemakaian kosmetik, pencemaran atau pun zat2 kimia lainnya yang sudah mengendap lama di dalam jaringan kulit. jadi jangan risau tau uolls kalau naik jerawat tu..nanti akan hilang balik..oke? ;)

Efeknya terhadap matahari
 ♥ Untuk awal perawatan, tidak dibolehkan terkena sinar matahari direct terlalu lama. Jika pekerjaan menuntut untuk di lapangan, disarankan memakai topi dengan pelindung, sehingga wajah terlindung, kenapa?sbb saat itu, kulit wajah kita sedang tipis dan sensitif diakibatkan penggantian sel kulit lama dgn yg baru.Namun jika masa perawatan telah selesai, boleh jerr jika terkena matahari lebih lama pun.hehe

Pemakaian Bedak atau kosmetik
♥ Untuk pemakaian awal masa perawatan (4minggu pertama) disarankan untuk tidak memakai bedak atau kosmetik lain, coz saat itu kulit kita sgt2 sensitif dan dikhautiri akan bercampur dan dicemari oleh bahan kimia atau dengan bahan2 lain yg terdapat pada bedak ataupun kosmetik. dan kalau pakai jugak,,akan mengganggu proses perawatan dan kesannya akan sedikit lambat dr biasa.. Sabar tauuu,,lps tempoh perawatan,dah gebus gebas bolehlah pakai bedak..hihi..

Expired date;
expired date adalah 90 hari sejak krim dibuka. Tanda2 expired..bau bertukar dan kaler juga bertukar..

sumber dari google


me#masih dlm tempoh rawatan#parut makin pudar
Sesiapa ingin mencuba A-dha Skincare
boleh PM/SMS/WHATSAPP 014-7453667
email:iieda82@gmail.com

0 Bisikan Asmara (::