Kesayangan Mama

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

PLEASE TAKE NOTE!!!

POSTAGE: MONDAY & THURSDAY

ORDER: TEXT/WHATSAPP

017-5267164

Wednesday, September 20, 2017

Popia AYam Cendawan Cheese



Hai hai.. Uols tengah buat apa tu. Kat tempat kakak ni hujan. Tempat uols hujan tak?

Hujan2 ni mula la perot pun krek krek dok bunyi. Makanya jadilah popia ayam cendawan cheese versi kakak.hehe..

Walaupun popia kakak sedikit hangit tapi rasanya maveles okayπŸ™Š

posted from Bloggeroid

Welfie Dengan Anak Dara Kakak😘



Assalammualaikum uols. Tengah lunch ke tu? Kak Ida baru siap masak. Ni nak pi ambik anak2 kat sekolah dulu. Lepas tu nanti baru nak lunch.

Selamat menjamu selera yer uolsπŸ˜€

posted from Bloggeroid

TIPS PILIH VITAMIN C




Ramai perempuan suka sangat makan vitamin C , tapi gula gula yang kita makan tu betul ke ada Vit C ? πŸ€”

Harini kakak nak ajaq ampaa sikit macam mana nak check ❗️😱

Penting sangat ke Vit C ni ❓
Uuuiiiii...
Fenting giler hokey !
Kalau ampaa tak cukup Vitamin C boleh jadi :
😣 Cepat tua (Yang ni seram!)
πŸ’‰ Gusi berdarah
πŸ’‰ Liang roma berdarah
πŸ’‰ Bulu roma jadi kerinting

Nak senang jom pilih DEWYGLOW jerπŸ’˜

Nak cuba, whatsapp Kak Ida

πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»

+60175267164

+60175267164

#dewyglow
#takpernahtakcantik

posted from Bloggeroid

Tuesday, September 19, 2017

🌸 Kelebihan Vitamin C

πŸ’Ÿ Lambat tua

✔ Orang yang makan vitamin C memang nampak muda kerana toksik tidak berkumpul didalam saluran penghadaman dan darah kita, jadi akan terpancar melalui seri wajah serta kulit menjadi lebih sihat .

✔ Kulit yang cepat rosak dan tua adalah disebabkan banyak terdedah kepada cahaya matahari dan juga akibat timbunan radikal bebas dalam badan, oleh sebab itu vitamin C dapat merangsang pengeluaran kolagen, kulit akan nampak lebih muda dan anjal, cerah sekata dan memudarkan kerosakan sel akibat cahaya matahari.

πŸ’Ÿ Mencegah kejadian batu karang

✔ Kalau risaukan terjadinya batu karang dalam buah pinggang atau pundi kencing, mulakanlah mengamalkan vitamin C.

✔ Vitamin C membantu 'memecahkan' kolesterol dalam hempedu, oleh itu batu tidak dapat terbentuk daripada lebihan mendapan kolesterol.

✔ Dengan mengamalkan vitamin C, ia membantu mengurangkan risiko terjadinya batu karang dan masalah berkaitan yang lebih parah.

πŸ’Ÿ Buang plumbum dalam badan

✔ Plumbum ni sangat bahaya, ia bahan

bertoksik yang boleh beri efek kepada kesihatan manusia termasuk otak.

✔ Kita memang tak makan plumbum secara terus, tapi ia wujud di mana-mana contohnya pada sayur, perkakas yang kita guna, udara yang kita sedut, makanan yang kita makan, air yang kita minum dan sebagainya.

✔ Pengambilan vitamin C dapat membantu menyingkirkan logam toksik ini supaya sel tubuh dan organ kita berfungsi dengan baik.


SEMOGA BERMANFAAT!

#dewyglow
#takpernaktakcantik
#+60175267164
posted from Bloggeroid

DEWYGLOW Produk Terhangat Untuk Pencerahan Muka Dan Seluruh Badan

Assalammualaikum.
Selamat pagi kesayangan kakak☺

Pagi yang nyaman ni Kak Ida nak share dengan uolls satu suppliment untuk kulit yang sangat Best dan berkesan. Yang paling penting selamat okay sebab lulus ujian makmal dan ada KKM.

Uolss pernah dengar DEWYGLOW VITA C ?
Bagi uolls yang tak tau mai sini kakak share info DEWYGLOW yer.

Ni la rupa paras DEWYGLOW si penyebab kulit cantik gebu ^_^



DEWYGLOW adalah PURE VITAMIN C ORGANIC (1000mg) dengan ekstrak buah-buahan paling sedap di MALAYSIA. Kandungannya tanpa kologen, glutathion dan tanpa bahan kimia. Sebab tu DEWYGLOW selamat diambil oleh semua peringkat umur seawal 14 tahun:)

DEWYGLOW juga ada kelulusan KKM dan Akta Makanan Tambahan ye. Jadi uolls tak perlu risau-risau atau was-was. Confirm selamat. Don't worry!


MANFAAT DEWYGLOW :


  • Membantu mengurangkan jeragat.
  • Menghaluskan kulit dan membuat kulit glowing.
  • Merawat masalah jerawaat muka dan badan.
  • Mencerahkan kulit muka dan seluruh badan.
  • Mengurangkan parut jerawat dan kesan luka.
  • Menggalakkan pertumbuhan tisu dan kologen kulit.
  • Mengurangkan alergi seperti resdung daqn alergi kulit.
  • Mampu mencerahkan kulit bayi jika anda menyusu/hamil.
  • Meningkatkan imunisasi badan, kurang demam dan jangkitan selesema.
  • Boleh menyekat selera makan.
  • Boleh melancarkan period.
  • Menegangkan payudara.
  • Menghilangkan sakit badan
KANDUNGAN BAHAN DALAM DEWYGLOW


Ok, di bawah ni pula antara feedback customer yang happy dan berpuas hati dengan DEWYGLOW.




















Siapa yang ada masalah kulit kusam, jerawat, parut jerawat, tona kulit tak sekata, jeragat, muka putih tangan hitam... opsss... memang WAJIB cuba DEWYGLOW. Ramai yang dah cantik, putih geboo hanya dengan consume DEWYGLOW ja. Tak payah nak susah-susahkan diri cucuk-cucuk bagai uolls.

Kemam-kemam ja, terpaksa cantik tanpa sedar. Sapa tak nak kan?
So, jangan tunggu-tunggu lagi kalau nak cantik.
Nak cantik jangan kedekut uolls ☺

DEWYGLOW: 30 Biji (sebotol)
Penggunaan untuk sebulan

HARGA DEWYGLOW : RM65.00
POS : RM8 SEM/ RM12 SS

Sapa yang nak order atau info tentang DEWYGLOW boleh terus whatsapp Kak Ida untuk fast respon ye:)
whatsapp +60175267164 

Saturday, February 06, 2016

Rindu

Assalammualaikum w.b.t

Agak lama tidak mencoretkan sesuatu kat sini. Sememang rindu untuk coret-coret itu ada tapi macam tak best nak menulis melalui fon sebab selalu saja salah taip perkataan. Maklumlah jari jemari gemuks..hahaha

Anak-anak pun semakin membesar. Membesar di depan mata. Alhamdulillah syukur sangat-sangat. Amanie dah enam tahun. Sekarang dah masuk pra sekolah. Si adik pula Arissa dah empat tahun. Mulanya berniat juga nak hantar adik ke sekolah tapi En.suami pula tak setuju. Katanya tahun depan ja lah hantar adik ke sekolah risau nanti bosan lak dia..huhu.. Mama ikutkan jelah

Ini entry pertama di tahun 2016.. Kami masih lagi berempat beranak. Bila tah nak berlima.hehe.. Masih menunggu-nunggu. Arissa pun dah besarkan.. Dah rindu bau baby dah ni :)

Sangat2 mengharapkan agar 2016 nie kehidupan kita semua semakin baik dan sentiasa bahagia bersama famili tersayang. Aminnn


posted from Bloggeroid